دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1395 - 12:31

رئیس سنی مجلس دهم: منتخبان تهران اگر در غیر از لیست امید بودند، رأی نمی‌آوردند/ اعتبارنامه خالقی بدون تأیید شورای نگهبان هم می‌تواند به مجلس برود

نماینده منتخب مردم تهران در مجلس دهم درباره ریاست احتمالی علی لاریجانی بر مجلس دهم تأکید کرد: اگر آقای لاریجانی رئیس شود و رأی بیاورد، نگرانی در این زمینه نداریم. عملکرد ایشان در برجام قابل قبول بود و مدیریت‌شان در مجلس دهم نگران‌کننده نیست.
کد خبر : 84360

عبدالرضا هاشم‌زایی که با داشتن 72 سال سن، ریاست سنی مجلس دهم را در افتتاحیه این دوره از مجلس برعهده خواهد داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره پیوستن برخی از منتخبان لیست امید به فراکسیون‌های دیگر اظهار کرد: هر کسی در غیر از لیست امید در تهران بود، رأی نمی‌آورد. کسانی که رأی آوردند مدیون لیست هستند و باید دینشان را ادا کنند. من اگر جای آنها باشم در فراکسیون اصلاح‌طلبان می‌مانم. البته ما تصمیم نداریم به این مسائل دامن بزنیم؛ اگر این افراد از فراکسیون ما بروند خیلی هم مهم نیست.


پیشنهاد مطهری درباره ریاست مجلس دهم، غیرقابل اجراست


وی درباره این مطلب که «علی مطهری می‌گوید که به آقای عارف و لاریجانی پیشنهاد داده است که یک نفر رئیس فراکسیون اکثریت شود و یک نفر رئیس مجلس شود»، ادامه داد: با وجود اینکه احترام زیادی برای آقای مطهری قائل هستم، این پیشنهاد آقای مطهری اجرایی نمی‌شود چراکه دو فراکسیون شانه به شانه هم عضو دارند. در هر صورت رقابت بین این دو صورت می‌گیرد. اما در بقیه ارکان انتخاب هیأت رئیسه دو فراکسیون می‌توانند با هم تفاهم کنند.


هاشم‌زایی گفت: در هر صورت تفاهم شده است که رقابت صحیح و سالم بین آقای لاریجانی و آقای عارف برگزار شود، بعد هر یک از دو طرف پیروز شدند طرف مقابل همکاری کند. هیچ فراکسیونی در انتخاب هیأت رئیسه بعد از انتخاب رئیس کنار نمی‌رود و قرار شده است که با هدایت آقایان عارف و لاریجانی بقیه مسائل مدیریت شود.


وی در پاسخ به این سؤال که «اگر تعداد اعضای دو فراکسیون امید و فراگیر جمع شود بیشتر از نمایندگان مجلس می‌شود، یعنی عده‌ای در دو فراکسیون هستند»، تصریح کرد: در جلسه فراکسیون امید از من خواسته شد که هیأت رئیسه سنی باشم، ما فرم‌هایی را تهیه کرده بودیم و هر کسی که در جلسه حضور داشت آن فرم را پر می‌کرد. در مرحله اول 135 نفر فرم را پر کردند، در مرحله دو 150 نفر و در نهایت به من گزارش داده شد که 156 فرم را پر کرده‌اند، 2 نفر هم بعد از ساعت 5 فرم را امضا کرده بودند.


اگر وزارت کشور به فرمانداری اصفهان دستور دهد فرمانداری اعتبارنامه مینو خالقی را صادر می‌کند و این اعتبارنامه بدون تأیید شورای نگهبان به مجلس ارسال می‌شود و در مجلس درباره مینو خالقی تصمیم‌گیری خواهد شد

این نماینده منتخب مجلس دهم در پاسخ به این سؤال که «آیا این فرم به منزله عضویت در فراکسیون است؟»، گفت: نه، مستقیما فرم عضویت نیست. ولی همه کسانی که فرم را پر کردند یا در لیست امید بودند یا اینکه مستقیما از آنها حمایت شده است.


هاشم‌زایی درباره ردصلاحیت مینو خالقی و تجربه مشابه مجلس سوم در این زمینه، و اینکه «آیا وزارت کشور دولت آقای روحانی این شهامت را خواهد داشت که دست از محافظه‌کاری بردارد و اعتبارنامه مینو خالقی را صادر کند؟»، خاطرنشان کرد: مینو خالقی منتخب سوم مردم اصفهان است، باید اعتبارنامه‌اش به مجلس بیاید. نباید اینگونه با او برخورد می‌شد. این رفتار اسلامی نیست.


وی افزود: من نماینده مجلس دوم بودم و در آن زمان در جریان بحث‌های اطراف آقای اکبرزاده هم بودم. ایشان بعد از اینکه رأی آوردند موضوع خدمت سربازی‌شان مطرح شد، ولی بعد فرمانداری نیشابور اعتبارنامه‌اش را به دستور وزارت کشور وقت صادر کرد و وزارت کشور بدون تأیید هیأت نظارت اعتبارنامه آقای اکبرزاده را به مجلس فرستاد. نمایندگان مجلس هم به اعتبارنامه وی رأی مثبت دادند و آقای اکبرزاده چهار سال نماینده مردم نیشابور شد. اکنون هم اگر وزارت کشور به فرمانداری اصفهان دستور دهد فرمانداری اعتبارنامه مینو خالقی را صادر می‌کند و این اعتبارنامه بدون تأیید شورای نگهبان به مجلس ارسال می‌شود و در مجلس درباره مینو خالقی تصمیم‌گیری خواهد شد. باید وزارت کشور بخواهد و بایستد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب