دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1402 - 15:36
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی مطرح کرد؛

ایجاد سازوکار‌های نوآورانه در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان

ایجاد سازوکار‌های نوآورانه در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان
علی وحدت گفت: در صندوق نوآوری و شکوفایی نیز همواره در صدد ایجاد سازوکار‌های نوآورانه برای تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و تلاش داریم تا از تمامی ظرفیت‌های موجود برای تحقق این امر بهره ببریم.
کد خبر : 840990

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، تفاهم نامه همکاری صبح امروز و با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، توسط علی وحدت رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، البرز محمدی مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و محمد حسن مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شد.

علی وحدت رییس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی  در آیین امضای این تفاهم‌نامه سه جانبه  با اشاره به تمهید سازوکار‌های نوآورانه مالی برای شرکت‌های کوچک و متوسط گفت: وجود این دو صندوق نشان می‌دهد کسانی در گذشته به الگوی تامین مالی شرکت‌های کوچک اندیشیده بودند که نشان از اهمیت بالای این موضوع دارد. در صندوق نوآوری و شکوفایی نیز همواره در صدد ایجاد سازوکار‌های نوآورانه برای تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و تلاش داریم تا از تمامی ظرفیت‌های موجود برای تحقق این امر بهره ببریم.

وی افزود: صندوق نوآوری خود را متولی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در بحث مالی می‌داند و وظیفه خود می‌داند از همه امکانات، فرصت‌ها و ابزار‌های موجود برای تامین مالی شرکت‌ها بهره ببرد.

وحدت، با اشاره به این‌که سابقه مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نشان دهنده ریسک پایین سرمایه‌گذاری روی این شرکت‌ها است، ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌های خوش حسابی هستند و نرخ تسهیلات معوقه این شرکت‌ها، نزد صندوق زیر یک درصد است. موضوعی که می‌تواند انگیزه لازم را به سرمایه‌گذاران و فعالان مالی بدهد تا به این شرکت‌ها اعتماد کنند. با این توافق، زمینه‌ای ایجاد شد تا نیاز مالی شرکت‌ها تا ده میلیارد تومان تامین شودو شرکت ها، سهل‌تر به نیاز‌های مالی خود پاسخ بگویند.

**ایجاد بستر هموار برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور

البرز محمدی مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این مراسم با بیان این‌که سازوکار‌های تامین مالی و کاهش ریسک برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در اولویت‌های این صندوق است، عنوان کرد: به عنوان یک صندوق با رویکرد کاهش ریسک سرمایه آمادگی داریم با سرمایه‌ای که در اختیار داریم، برای توسعه زیست بوم نوآوری فناوری و خلاقیت گام برداریم.

وی افزود: با حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی می‌توانیم این کار را بهتر انجام دهیم. تضمین و پوشش ریسک سرمایه گذاری این شرکت‌ها با محوریت تعاونی‌های دانش بنیان خرد و کوچک به کمک معاونت علمی و فناوری بهتر انجام خواهد شد.

** ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان

محمد حسن مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم عنوان کرد: صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک با هدف رفع چالش تامین مالی ایجاد شده است و وثایق یکی از مهم‌ترین نیاز‌های این شرکت ها، مورد توجه این صندوق قرار گرفته است.

وی افزود: برای پوشش وثایق برای صندوق‌های پژوهش و فناوری نیز گام برداشته ایم و برای اولین بار این صندوق که صرفا ضمانت نامه صادر می‌کرد، با منابع جدید، توانست به شرکت‌های دانش بنیان تسهیلات نیز اعطا کند.

مقیسه، از ورود به تامین مالی زنجیره تامین گفت و ادامه داد: در این زمینه نیز ضمانت نامه‌های متناسب با تامین مالی زنجیره تامین را آماده کرده ایم و با دو تامین کننده در سطح کشور تفاهم نامه‌هایی را منعقد کردیم. همچنین از سال گذشته با اعتبارسنجی شرکت‌های دانش بنیان، با توجه به اهمیت این شرکت‌ها را یک رتبه ارتقا می‌دهیم تا بتوانند تسهیلات اعطایی را آسان‌تر دریافت کنند.

تسهیل دریافت تضامین و تسهیلات شرکت‌‌های دانش‌بنیان

بر اساس تفاهم نامه صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق‌های ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک و ضمانت تعاون، شرکت‌های دانش‌بنیان می‎توانند برای دریافت تسهیلات از شبکه بانکی از ضمانت‌های تعهد پرداخت بهره‌مند شوند.

این تفاهم نامه با هدف تسهیل تضامین مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان تولیدی دارای مجوز فعالیت تولیدی و تعداد پرنسل کمتر از ۵۰ نفر و فروش کمتر از ۲۰ میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات از شبکه بانکی منعقد شده است.

بر اساس مفاد این تفاهم نامه اخذ ضمانت‌نامه اعتباری یا تعهد پرداخت در قبال ارائه صرفا اسناد تجاری در سریع‌ترین زمان ممکن و با حداقل هزینه انجام می‌شود.

همچنین قرار است بخشی از ودیعه مورد نیاز برای صدور ضمانت‌نامه توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شود و هر شرکت دانش بنیان واجد شرایط می‌تواند تا سقف ۱۰ میلیارد تومان از این خدمت بهره‌مند شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته