فلیک: تنها هدفم قهرمانی با آلمان در یورو ۲۰۲۴ نیست؛ با فوتبالی پرشور، تکنیکی و چشمنواز تماشاگر را به وجد میآوریم
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تیم ملی فوتبال آلمان در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نتوانست به آنچه خواسته هواداران پرشمارش بود، برسد. ژرمنها که با هیاهوی بسیار، به حاشیه خلیج فارس آمدند، همان تیم دقیق، صاحب برنامه و با تمرکز همیشگی نبودند.
آنها خود اسیر تیم درخشان دیگری به اسم ژاپن شدند و از راهیابی به مرحله حذفی پیکارها بازماندند. در رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۸ نیز به شکلی دیگر حذف زودهنگام را تجربه کردند. حالا بعد از دو ناکامی پشت سرهم آلمانها میخواهند افق تازهای را برای خود ترسیم کنند. آنها جام ملتهای ۲۰۲۴ اروپا که خود میزبان هستند، را ۱۵ ماه دیگر در پیش خواهند داشت؛ و البته قصددارند با بازسازی کامل، تیمی قدرتمند و مدعی را به بازیها واردکنند. گروهی منسجم و قدرتمند که همچون گذشته، کاندید شماره یک کسب مقام نخست باشد و برای جام جهانی ۲۰۲۶ در نهایت خیز بردارد.
در این مسیر «هانس دیتر فلیک»، سرمربی «مانشافت» مسئولیتی بس حساس و مهم خواهد داشت. مربی ۵۸ ساله که در سال ۲۰۲۰ با کسب سه گانه «قهرمانی اروپا، بوندس لیگا و جام حذفی آلمان» توانمندی بسیارش را در مسیر افتخارآفرینی روی نیمکت مربیگری بایرن مونیخ نشان داد، ۴۵۰ روز فرصت دارد تا تیم کشورش را به مجموعه ایی قدرتمند و منجسم تبدیل کند. نشریه معتبر ورزشی کیکر به همین خاطر با او مصاحبه ایی مفصل انجام داده که در این گزارش چکیده نظرات مربی صاحب سبک در پی میآید.
**تفاوت کار در سطح ملی با باشگاهی
حدود ۳ ماه از جام جهانی قطر گذشته و اکنون خیلی راضی هستم. بعد از ناکامی در جام جهانی به هیچ وجه قصد نداشتم از تیم ملی کنارهگیری کنم. این موضوعی نبود که ذهنم را درگیر کند. با ایده و برنامه به تیم ملی آمدم و میخواستم کارم را تمام کنم.
وقتی مربی تیمی باشگاهی هستید، این شانس را دارید که برخی چیزها را خیلی سریع اصلاح کنید. در حالیکه در رده ملی، چنین امکانی به سرعت فراهم نمیشود. کادرفنی تیم آلمان بعد از جام جهانی به طور فشرده به امور پرداخت و همه چیز را آنالیز کرد. سعی کردیم تمام نکات ریز و درشت حضورمان در قطر را مورد بررسی دقیق و قضاوت قراردهیم. در چند هفته گذشته، همه همکارانم مرتب در رفت و آمد بودیم. برای تماشای بازیهای باشگاهی، دیدن عملکرد بازیکنان و همچنین صحبت با مربیان باشگاهی در بوندس لیگا وقت گذاشتیم. من خودم با اشتفان بائوم گارت در کلن و ژابی آلونسو در لورکوزن صحبت کردم. همکاران دیگرم نیز به همین شکل عمل کردند.هدف ما برقراری جو بسیار خوبی بین کادر فنی تیم ملی و همکاران مان در رده باشگاهی بود. از این بابت خوشحالم موفق شدیم یک قدم بزرگ برای بهترشدن برداریم.
**برداشتن قدمهای اولیه بعد از ناکامی در قطر ۲۰۲۲
میپذیریم که در جام جهانی قطر نتیجه ضعیفی گرفتیم. در این راه همه مسئول هستیم. بعد از پیکارها لازم بود در مورد خودمان نیز بازنگری کنیم. باید تعادل صحیحی را پیدامی کردیم و با بالابردن توان خود، شروع به انجام وظیفه میکردیم. کادر فنی میداند چه فرایند سختی دارد. به عنوان مربی، همه میدانیم براساس نتایج قضاوت میشویم، اما در کنارش میتوانیم باور کنیم کارمان را به خوبی انجام میدهیم و دقیقا میدانیم در مراحل مختلف آینده چه اقداماتی باید انجام شوند. با همفکری هم به این نتیجه رسیده ایم که فراخوانیها چگونه باید باشند، چطور بازیکنان را در یک مجموعه منسجم قراردهیم و روند آماده سازی را پیش ببریم؛ و چگونه ایدههای خود را به بهترین شکل ممکن به بازیکنان انتقال دهیم.
**خلق بیشترین موقعیتهای گل
نتیجه یکی از آنالیزهای ما از جام جهانی میگوید در سه بازی مرحله گروهی پیکارهای تیم آلمان موفق شد ۶۴ موقعیت گلزنی ایجادکند. این رقم، بیشترین تعداد موقعیت گل بین همه تیمها بود، اما آیا به دور حذفی رسیدیم؟ مسلم است که نه. چون به قدر کافی در تبدیل موقعیتها به گل کارآمد نبودیم. ضمن آنکه در دفاع هم باید عملکرد بهتری میداشتیم. البته در زمینه دفاعی، ما نسبت به حریفان، فرصت کمتری دادیم. اما درک میکنیم از همین تعداد موقعیت کم به حریفان، آنها صاحب گل شدند و به اندازه ایی که برای صعود لازم بود، امتیازگرفتند. این موضوع کلی، مساله مهمی است که به عنوان اولین چالش برای ساخت تیم آینده آلمان در نظر میگیریم. ما با بررسی کافی متوجه میشویم باید ارزش موقعیت حتی کوچک را هم دانست و از طرفی قابلیتهای دفاعی خود را نیز افزایش دهیم.
**ترسیم سازی موقعیتهای گل برای بازیکنان
یکی از کارهای که برای آینده در نظرگرفته شده، مرور دقیق صحنهها و موقعیتهای گل است. در این مورد از یکسری از متخصصان کامپیوتری کمک گرفته ایم تا به صورت دیجیتالی، هر موقعیت را از زوایای مختلف برای بازیکنان در فضایی بزرگ، ترسیم کنیم تا کم کم بازیکنان متوجه شوند در موقعیتهای مشابه، بهترین تصمیم گیریها چه میتواند باشند. حتی در امور دفاعی، نیز انجام این کار در برنامه ما است. هدف ما به طور کلی این است که بازیکنان در حمله و دفاع، ذهنی آماده برای اتخاذ بهترین تصمیمها را داشته باشند.
استفاده از فن آوری کامپیوتری و دیجیتالی بر پایه کاری است که در زمان دستیاری ام زیر نظر یواخیم لو در تیم ملی انجام میدادم. چون موقع جلسههای تمرینی، روی صحنههای مختلف، به اشکال مختلف کار میکردیم. هدف این بود تکرار، تکرار و تکرار تمرین انجام شود که بازیکن بتواند از نظر ذهنی درکنار قوای بدنی، آمادگی کافی داشته باشد. بعد از جام جهانی قطر وقتی با همکاران بوندس لیگایی صحبت میکردم، همه از قالب کلی بازی هجومی تیم ملی تعریف کردند. آنها به من اطمینان خاطر دادند در بوندس لیگا برای بسط تاکتیکهای هجومی، بیشتر و بهتر تلاش خواهند کرد. حالا ما همه یک مجموعه هستیم که برای بهترشدن، کار میکنیم.
**درسی از پیکارهای جام جهانی قطر
یکی از درسهای که از جام جهانی قطر گرفتیم، این بود که ذهنی باز و آماده برای اجرای برنامههای تاکتیکی داشته باشیم. برنامههای زیادی مدنظر داشتیم و روی هریک قبل از بازیها کارکردیم، اما متاسفانه به هنگام بازیها اجرا نشدند. چون از نظر ذهنی، برای حضوری موفق و شایسته در بازی ها، آمادگی کافی نداشتیم.
حال بعد از دو ناکامی در جام جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ به فکر ترمیم سیمای تیم ملی آلمان هستیم. اولین کاری که در این زمینه باید انجام شود، این است که فوتبالی خوب و پرشور را به معرض نمایش بگذاریم. وقتی هوادار متوجه شود با تمام وجود در زمین کار میکنیم و با قلب و روح مان فوتبالی در خور توجه ارائه میدهیم، حتم دارم نظرش تغییرخواهد کرد. البته برای دست یابی به فوتبالی چشم نواز، بازیکنانی مثل جمال موسیالا، فلوریان ویرتس و کای هافرتس را داریم که فوق العاده تکنیکی هستند و تماشاگر را در ورزشگاه یا پای تلویزیون به وجد میآورند. ابزار اولیه بسیار خوبی برای این منظور در اختیارداریم. صاحب استعدادهای بزرگی هستیم. بازیکنان با تجربه درکلاس جهانی خوبی هم داریم. هدف این است بالانس خوبی از جوانی و تجربه ایجاد کنیم.
**انگیزه برای ارائه کاری بهتر
در سال ۲۰۱۲ مونیخ میزبان فینال لیگ قهرمانان بود، اما بایرن در فینال شکست خورد، اما سال بعد در ومبلی جبران کرد. اکنون به عنوان سرمربی انتظار مشابهی دارم. همه بازیکنانی که همراه تیم ملی بودند میخواهند بهتر عمل کنند. من هم وظیفه دارم این حس و انگیزه را افزایش دهم. هرچند تلاش ما این است در مسابقات جام ملتهای اروپا کاملا موفق باشیم و قهرمان شویم، اما این تنها هدفم نیست. ضمن آنکه تضمینی هم در کل وجود ندارد. تنها چیزی که میتوان تضمین کرد این است با تمام وجود برای رسیدن به آمادگی کامل تلاش کنیم. برنامه مان کاملا مشخص است، اما کمی تواضع هم در شرایط فعلی واقعا خوب است. ابتدا باید وظایف اساسی خودرا تکمیل و بعد در مسابقات شرکت کنیم. باید این صورت فلکی را به عنوان یک شانس و به عنوان یک فرصت بزرگ و نادر که از آن قدرت، انرژی و شادی میگیریم، را درک کنیم. چنین روحیه ایی میخواهیم و برای دست یابی به آن تلاش میکنیم.
**فرصت انجام بازیهای دوستانه
تا زمان مسابقات جام ملتها فرصت حضور در پیکارهای دستگرمی را داریم. میدانیم پیکارهای دوستانه شرایط خاص خودشان رادارند. با این حال باید تعادل بین ثبات، چهره جدید و عجیبی که میخواهیم داشته باشیم، را پیداکنیم. شاید از همان ابتدا همه چیز به آرامی پیش نرود، اما هدف این است که تیم ملی به شور و اشتیاق لازم برسد. اگر این کار را هم انجام دهیم، با اطمینان میگویم هواداران حتی در شرایط روبه روشدن با وضعیت سخت، مارا حمایت خواهند کرد. در کل دوره ۱۵ ماهه برای آمادگی میتواند کافی باشد. در مقایسه با شرایط قبل از جام جهانی، اکنون زمان بسیار بیشتری داریم. میتوانیم اقدامات لازم را یک به یک اجرا و بازیکنان جدید را هم با تیم ادغام کنیم.
**دعوت از بازیکنان جوان
برای اولین سری از بازیهای ملی بعد از جام جهانی یعنی مصاف با پرو و بلژیک، توماس مولر را دعوت نکردم. این موضوع را هم به خودش گفتم. هدفم این است در وهله نخست به بازیکنان جوانتر فرصت دهم. توماس بازیکن ثابت شده ایی است که در بایرن نشان داد چقدر در موفقیت سهم دارد. بعد از جام جهانی فرصت ایده الی است برای ورود چهرههای تازه وارد و دیدن عملکردشان. ما همه نفرات را آنالیز کرده و قصدداریم به مرور همه را محک بزنیم. نمیگویم گنجینه استعدادهای ما چقدر بزرگ است. به عنوان سرمربی تیم ملی بسیار سفر میکنم و و از تخیل خود کمک میگیرم که هر استعدادی چه کمکی میتواند به ما بکند. بر همین اساس، بازیکن با تجربه ایی مثل ایلکای گوندوغان شرایطی مشابه مولر داردو در این اردو نیست.
از نظر دروازه بانی تیم ملی وضعیت کاملا مطلوبی دارد. به هرحال منتظر میمانیم مانوئل نویر چه روند درمانی را پشت سر میگذارد. او با عملکرد خوبش دروازه بانی را به سطحی بالا واردکرد. معتقدم در صورت صددرصد آماده بودن میتواند برای تیم ملی مفیدباشد. اما در کنارش، مارک آندره تراشتگن را هم داریم که چیزی از نویر کم ندارد. به او این حس را میدهیم در دروازه هیچ چیزی هنوز پذیرفته نشده است. همنیطور با کوین تراپ، برند لنو و اولیور بائومان، ۴ دروازه بان سطح بالا داریم.
انتهای پیام/