دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1401 - 12:43
همه چیز در مورد ایمپلنت دندان

چطور دندان های خرابمان را ایمپلنت کنیم ؟

در این مقاله می خواهیم با یکی از روش های جایگزینی دندان، یعنی ایمپلنت و همچنین روکش کامپوزیت دندان آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
کد خبر : 838248
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، بی شک یکی از جنبه های زیبایی شناختی انسان در آرایش و تمیزی دندان های او نمود پیدا می کند. تاثیر داشتن یک لبخند زیبا، خیلی بیشتر از تزریق ژل و بوتاکس است. زیبایی صورت و فرم دندان ها دو مورد وابسته به همدیگر می باشند و در حالتی که شخص دندان هایی نا مرتب و نا فرم داشته باشد، به طور کلی هارمونی چهره او بر هم زده می شود. از همین رو یکی از اهداف اصلی در دندانپزشکی بهبود زیبایی و هماهنگی در چهره می باشد.

در این مقاله می خواهیم با یکی از روش های جایگزینی دندان، یعنی ایمپلنت و همچنین روکش کامپوزیت دندان آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.

 

همه چیز در مورد ایمپلنت دندان فوری و دیجیتال

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان که به آن کاشت دندان هم گفته می شود شیوه ای است که در آن دندان جدیدی بجای دندان از دست رفته جایگزین شده و نظم دندان ها را به حالت سابق بر می گرداند. در گذشته انجام پروتز دندان متحرک یا به زبان عامیانه تر دندان مصنوعی که از رزین آکریلیک و گاهی اوقات ترکیبی از فلزات مختلف ساخته می شود، مرسوم بود.

به مرور مشکلاتی که دندان های مصنوعی ایجاد می کردن، باعث شد تا شیوه بهتری با نام ایمپلنت دندان، جایگزین آن شود که جایگزینی دندان های از دست رفته را به طور دائمی تضمین می کند. ایمپلنت دندان با محدودیت سنی خاصی مواجه نیست و هر فرد، می تواند دندان های خود را ایمپلنت کند.

به طور کلی ایمپلنت دندان یا فیکسچر به ابعاد ریشه دندان شخص به جای ریشه از دست رفته قرار داده می‌شود. فیکسچر ها قطعاتی به ابعاد دندان طبیعی هستند که با دقت بسیار زیادی ساخته می شوند تا کاملا طبیعی به نظر برسند. جراحی ایمپلنت دندان به طور معمول یک جراحی سرپایی بوده و مرحله به مرحله و با بهبودی بین مراحل پیش می رود. پروسه این کار شامل مراحل زیر می باشد.

  1. معاینه بالینی و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت ها
  2. کشیدن و جدا سازی دندان آسیب دیده
  3. پیوند استخوان جهت آماده سازی فک در صورت نیاز
  4. کاشت پایه ایمپلنت
  5. ترمیم استخوان
  6. قالب گیری و ارسال آن برای ساخت
  7. جا گذاری ایمپلنت

 

همه چیز در مورد ایمپلنت دندان فوری و دیجیتال

چه کسانی می توانند ایمپلنت کنند؟

همان طور که پیش تر اشاره شد از لحاظ سنی محدودیتی برای انجام عمل ایمپلنت وجود ندارد، ولی با این وجود مواردی هستند که ممکن است روند این کار را با محدودیت هایی مواجه کنند که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

کسانی که می توانند ایمپلنت کنند:

  1. در حالتی که همه دندان ها در فک جلو و یا عقب از بین رفته باشد.
  2. در حالتی که از دندان های جلو از دست رفته باشد و فاصله از دندان های کناری طبیعی باشد.
  3. در حالتی که بیشتر از یک دندان از دست رفته باشد و فاصله بین دندان های کناری هم طبیعی باشد.
  4. در حالتی که یک یا بیشتر از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از دست رفته باشد و فقط از یک طرف، دندان طبیعی باشد.
  5. در افرادی که قادر به استفاده از دندان های مصنوعی به دلیل مشکلات آن (مثل مشکلات گفتاری) نیستند. کسانی که نمی توانند ایمپلنت کنند:

کسانی که نمی توانند ایمپلنت کنند:

  1. در حالتی که فرد دچار عفونت فک یا دندان باشد. در چنین حالتی ایمپلنت اصلا توصیه نمی شود و فرد متقاضی می بایست عفونت خود را برطرف کرده و سپس اقدام به این کار نماید.
  2. در حالتی که فرد مشکلاتی نظیر دیابت داشته باشد.
  3. در حالتی که دخانیات استعمال می شود.
  4. در افرادی که دارو های ضد انعقاد خون مصرف می کنند. حداقل ۵ تا ۷ روز قبل از عمل ایمپلنت، مصرف داروی ضد انعقادی باید قطع شود.
  5. دوران بارداری

مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان روشی جدید تر نسبت به شیوه پروتز متحرک یا دندان مصنوعی می باشد و مزایای زیادی هم دارد. شاید اصلی ترین مزیت ایمپلنت دندان، زیبایی صورت و لبخند باشد. تصور کنید جاهای خالی دندان ها در فک چه ظاهر ناخوشایندی را می تواند رقم بزند که با جایگزینی آنها زیبایی از دست رفته را بازیابی کرده و افزایش اعتماد به نفس و حس مثبت نسبت به خود را به دنبال خواهد داشت.

ایمپلنت گذاری دندان های از دست رفته یکی از سریع ترین روش ها برای جایگزینی دندان هاست و چنان چه مشکل خاصی در صحت جسمانی و استخوان های فک نباشد، به سرعت می توان پروسه آن را عملی کرد. از طرفی یکی از عمده مزیت های ایمپلنت دندان که این روش را بین بیماران و دندانپزشکان به شیوه ای محبوب تبدیل کرده، طول عمر بالای آن می باشد. طول عمر این روش در اندازه ای هست که اگر فرد بهداشت دهان و دندان خود را اصولی و به شیوه ای درست رعایت کند، تا انتهای عمر می تواند کارایی لازم را تضمین کند.

عوارض کاشت ایمپلنت

عوارض ایمپلنت در حین یا بعد از کاشت به وجود می آیند. عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت شامل واکنش های غیرمنتظره به بیهوشی یا خونریزی زیاد است. فک پایین دارای اعصابی است که زبان، چانه و لب پایین و دندان ها را حساس می کند. اگر ایمپلنت به اعصاب شما آسیب برساند، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی کنید که ممکن است موقت یا حتی دائمی باشد.

گاهی اوقات استخوان به خوبی به ایمپلنت جوش نمی خورد و ایمپلنت شل می شود. این اتفاق معمولاً دردناک نیست، اما ایمپلنت قادر به نگه داشتن دندان نخواهد بود. دندانپزشک شما ممکن است از شما بخواهد که معاینات منظمی داشته باشید تا مطمئن شوید که ایمپلنت ها هنوز سالم است.

همه چیز در مورد ایمپلنت دندان فوری و دیجیتال

پروسه درمانی ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

جراحی ممکن است سه ماه طول بکشد تا درمان آن کامل شود. با این حال، دندانپزشک شما هر کاری انجام می دهد تا اطمینان حاصل کند که این درمان بر ظاهر فیزیکی و توانایی شما برای خوردن و صحبت کردن تا حد ممکن تأثیر می گذارد. قبل از شروع درمان، خلاصه ای کتبی به شما داده می شود که در آن زمان تخمین زده شده برای درمان خاص شما توضیح داده می شود.

اگر درمان شما بیش از آنچه انتظار داشتید طول کشید، سعی کنید صبور باشید. دندانپزشک شما مدت زمان درمان شما را به دقت برنامه ریزی می کند تا اطمینان حاصل شود که ایمپلنت های شما سال ها دوام می آورند.

بهترین مرکز ایمپلنت دندان در تهران یا  مرکز ایمپلنت دندان را در گوگل سرچ کنید و با کلیک بر روی کلینیک ژنیک وارد سایت شوید.

کلام آخر

در این مقاله، در مورد ایمپلنت و مزایا و معایب آن صحبت کردیم. کاشت ایمپلنت، روشی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. در این روش، دندانپزشک یک برش در لثه ایجاد می کند و یک سوراخ کوچک در استخوان آلوئول ایجاد می کند. ایمپلنت در آن سوراخ قرار خواهد گرفت. اگر می خواهید کاشت ایمپلنت را به بهترین صورت انجام دهید . تا آخر عمر دوام داشته باشید، به کلینیک ما مراجعه کنید. این کلینیک با داشتن کادری مجرب و متخصص در زمینه کاشت ایمپلنت و خدمات پیکر مثل کامپوزیت، لمینت، بلیچینگ، ترمیم و …. آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب