دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1401 - 12:05
دهقانی: اقتصاد دانش‌بنیان از مسیر صنعت نفت عبور می‌کند

توسعه قرارداد‌های دانش‌بنیان در حوزه نفت به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار

توسعه قرارداد‌های دانش‌بنیان در حوزه نفت به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار
توافق‌نامه همکاری میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت پترو ایران به امضا رسید تا زمینه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با محوریت صنایع نفت، گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم شود.
کد خبر : 838238

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا،روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به تلاش برای رسوخ دانش‌بنیان‌ها در صنعت نفت و عبور این صنعت از مرحله خام فروشی عنوان کرد: نفت جزو مزیت‌های ارزنده سرزمینی ما به شمار می‌رود و اقتصاد بدون نفت، به معنای حذف مطلق این نعمت خدادادی از اقتصاد نیست، بلکه حذف خام فروشی و رسوخ نوآوری به این صنعت است،   نباید اقتصاد ما متکی به نفت خام باشد، وقتی از منابع نفتی برخورداریم و هم دانش و توانمندی را به مدد جوانان دانش آموخته برای استفاده نوآورانه از این منبع زیرزمینی در اختیار داریم، بنابراین باید از این ظرفیت برای تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و خلق ارزش افزوده به خوبی بهره ببریم.

دهقانی ادامه داد: مسیر دانش بنیانی اقتصاد از صنعت نفت عبور می‌کند برهمین اساس این توافق نامه با هدف شکل‌گیری کنسرسیوم‌های دانش بنیان و حضور شرکت‌های نوآور و فناور در صنعت نفت به امضا می‌رسد. تکمیل زنجیره‌های ارزش در این حوزه، از محور‌های اولویت‌دار و مورد حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به این‌که این توافق‌نامه‌ها با رویکردی عملیاتی و با هدف شکل‌گیری پروژه‌های بزرگ و فناورانه با مشارکت دانش‌بنیان‌ها در آن صنعت شکل می‌گیرد، ادامه داد: انتظار دارم سال آینده و با به جریان افتادن عملیاتی این توافق نامه‌ها، شاهد انعقاد قرارداد‌های جدی و اجرایی باشیم.

وی افزود: اگر این جنس توافق نامه‌ها بتوانند خروجی مناسب و ارزش افزوده  را به ارمغان بیاورند، دانشجویان و فعالان فناور که ایده‌های نوآورانه دارند نیز انگیزه پیدا خواهند کرد تا ایده شان را در مسیر دانش‌بنیان شدن پیش ببرند. سال آینده به لطف باری تعالی تا ده برابر امسال اعتبار مالی و حمایتی را به تکمیل زنجیره‌های ارزش در صنایع تخصیص خواهیم داد.

حمید ذوالفقاری سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به اراده و عزم جدی معاونت علمی برای عملیاتی شدن نقش آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در صنایع مختلف گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان تلاش می‌کند تازمینه برای پیوند شرکت‌های دانش‌بنیان به صنایع مختلف برای تکمیل زنجیره ارزش آن صنعت فراهم شود.

وی با اشاره به در بسته اول یکصد میلیون دلار تضمین بازار پیش بینی شده است. پتروایران ر حوزه آب‌های ژرف نیز توانمندی‌های خوبی دارد که می‌تواند کمک کننده باشد. در این توافق نامه تجاری سازی محصوبات دانش بنسان و تصمین خرید و سایر موارد پیش بینی شده است.

سپهر سپهری مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران  نیز در این مراسم با بیان این‌که پتروایرانبا استفاده از ظرفیت‌های موجود خود در مسیر تعریف پروژه‌های دانش‌بنیان گام بر می‌دارد، ادامه داد: این شرکت دارای مزایایی است که در پیوند با دانش‌بنیان‌ها می‌تواند به خلق کلان‌پروژه‌های مهمی منجر شود. حضور این شرکت به عنوان یکی از مشتریان محصولات و خدمات دانش‌بنیان، تجربه و سابقه طولانی در این صنعت و حضور در بازار‌های بین‌المللی از جمله مزایایی است که به توسعه مگاپروژه‌های فناور می‌انجامد.

وی افزود: نفت جزو صنایع درآمدزا و اشتغال آفرین است، اما این درآمدزایی با اجرای پروژه‌های دارای بازار و مشتری محقق می‌شود. لازم است تا زمینه هدایت و ارتباط شرکت‌های دانش‌بنیان به صنایع نفتی و حضور سرمایه‌گذاران به این حوزه فراهم شود، برای تحقق این موضوع به یک هدایت کننده و نخ تسبیح نیاز داریم که معاونت علمی و فناوری می‌توانند این نقش را به خوبی ایفا کند.

ارزش ۱۰۰ میلیون دلاری قرارداد‌های صنعت نفت با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان

بر اساس این توافق‌نامه همکاری، اکتشاف، توسعه و بهره برداری و سرمایه گذاری در صنایع نفت، گاز و انرژی‎های تجدید‌پذیر با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه می‌یابد.

از محور‌های اصلی این توافق‌نامه همکاری می‌توان به رفع نیاز‌های صنعتی ارزبر، گلوگاهی و استراتژیک پتروایران با تعریف مگاپروژه‎های دانش‏بنیان و کنسرسیوم‎های تخصصی دانش‎بنیان در قالب قرارداد‌های همکاری به میزان برآوردی تجمعی ۱۰۰ میلیون دلار اشاره کرد.

دریافت خدمات و خرید تجهیز فناوری و محصولات تولید شده از این توافق‎نامه در چارچوب قوانین، مقررات و ضوابط موجود در پتروایران از محور‌های توافق‌نامه همکاری

طرح توسعه و بهره‎برداری و تامین آب شرب از منابع آب‎های ژرف (از جمله سیستان)، طرح احیای چاه‎های غیرفعال و کم‎بازده،   طرح‌های دانش‎بنیان توسعه و اکتشاف میادین نفتی و گازی، تضمین خرید و بهره‎برداری از نرم‏افزار یکپارچه گردآوری و پردازش بر خط اطلاعات و بهینه‎سازی عملیات حفاری به تعداد یک پکیج کامل،   بومی‎سازی، ساخت و تجاری‎سازی مته‎های PDC برای توسعه میادین منصورآباد و بینک، تجاری‎سازی سیال تکمیلی جایگزین سیال کلسیم بروماید برای استفاده در چاه‎های پرفشار از جمله محور‌های این توافق‌نامه همکاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب