طراحی ساختار جدید برای رشتههای علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا؛ از سال ۲۰۱۹ سازمان یونسکو روز ۱۴ مارس، مصادف با ۲۳ اسفند را که قبلاً روز ثابت ریاضی پی نام داشت، به عنوان روز جهانی ریاضیات نامگذاری کرد. به همین مناسبت به همت معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی آزمونی تحت عنوان آزمون پی با محتوای آموزشی دروس ریاضی عمومی ۲ و ۱، برای دانشجویان مقطع کارشناسی رشتههای علوم پایه، مهندسی و کشاورزی را برای اولین بار در استانهای خوزستان، بوشهر، کهگلویه و بویراحمد، لرستان، ایلام و چهارحال و بختیاری برگزار کرد.
شروع برنامه ریزی جهت برگزاری جشنواره ۲۹ آذر، تاریخ آزمون پنجشنبه ۴ اسفند، و آزمون در قالب ۴۰ سوال تستی ۳ دقیقهای و در محل واحدهای دانشگاهی انجام شد. تعداد شرکت کنندگان در آزمون ۲۵۰ نفر بوده و از بین افراد شرکت کنندگان، ۲ نفر برگزیده اول، ۶ نفر برگزیده دوم و ۱۰ نفر برگزیده سوم انتخاب شدند و با حضور معاون علوم، مهندسی و کشاورزی و مدیر کل آموزشی این حوزه در واحد اهواز، جشن روز جهانی ریاضیات انجام شد و از برگزیدگان تقدیر به عمل آمده و هدایای ارزندهای نیز اهدا شد.
محمد علی اکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم اختتامیه و اهدای جوایز برندگان آزمون پی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز از راهاندازی سامانه کاتب برای تولید محتوای فاخر خبر داد و اعلام کرد که دانشجویان میتوانند برای استفاده از محتواهای آموزشی بارگذاری شده در این زمینه به سایت معاونت مراجعه کنند.
وی ضمن ابراز تأسف از مغفول ماندن علوم پایه در دانشگاههای کشور، اظهار کرد: در آینده این مسأله برای کشور مشکلزا خواهد شد.
علیاکبری همچنین از طراحی یک ساختار جدید در آینده خبر داد که در آن دانشکدههای علوم پایه به شکل امروزی وجود نداشته باشند بلکه تلاش میشود علومی همچون فیزیک، ریاضی با هوش مصنوعی ترکیب شوند.
سودابه سلیمانی، مدیرکل امور آموزشی معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن برشمردن برخی شاخصهای توسعهیافتگی کشورها، سطح کیفیت آموزش بهویژه در مقاطع متوسطه و کارشناسی را در این زمینه واجد اهمیت دانست و ضمن مقایسه تعداد فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی، علوم و ریاضی در ایران و سایر کشورها، رشتههای علوم پایه، ریاضیات و مهندسی را تسریع کننده توسعه در کشورها دانست و اعلام کرد که کشورهایی همچون آمریکا، چین، ژاپن، و کره جنوبی که در تکنولوژی حرف بسیار دارند، برنامه ریزی برای تربیت فارغ التحصیل در این رشتهها را از سالیان گذشته آغاز نموده و به جذب مهاجر نیز میپردازند؛ لذا در کشور ایران نیز اهمیت به این رشتهها را مورد تاکید قرار داد و خواستار برنامه ریزی برای برگزاری آزمونهایی همچون آزمون «عدد پی» و جشنواره روز جهانی ریاضیات را در این راستا شد.
در ادامه آذرپناه، چهرهی ماندگار ریاضی استان و کشور به عنوان دیگر سخنران ویژهی این مراسم، ضمن ابراز امیدواری برای مرتفع شدن مشکلات موجود در حوزهی آموزش به ویژه درزمینهی ترک تحصیل دانشآموزان و نداشتن آیندهی کاری برای رشتههای دانشگاهی علوم پایه و مهندسی که باعث کاهش تعداد دانشجویان در این رشتهها شده است، یکی از مهمترین عوامل پیدایش این مشکلات را رشد بی رویه تعداد دانشگاهها در کشور عنوان کرد و افزود میبایست سیاستگذاریهای آموزشی ما به جای دانشگاه بیشتر معطوف به مقاطع دبستان و دبیرستان باشد.
انتهای پیام/