معرفی خوشمزه ترین نان محلی گیلان
به گزارش خبرگزاری آنا، گیلان یکی از شهرهایی است که طرز تهیه انواع نان و خمیر در آن تنوع زیادی دارد. از این روی اگر طرز تهیه نان محلی گیلان را دنبال کنید، به گزینههای مختلفی خواهید رسید که هر یک جذابیت خاص خود را دارند. به علاوه شما میتوانید در بلاگ اسنپ فود، معرفی و طرز تهیه انواع نان محلی گیلان را دنبال کرده و نسبت به مواد اولیه مورد نیاز و روش پخت هر یک، آگاهی کامل به دست بیاورید. در این مطلب با ما همراه باشید تا نگاهی به انواع نان محلی گیلان بیندازیم.
انواع نان محلی گیلان
از جمله مشهورترین نانهای محلی گیلان، موارد زیر قابل توجه هستند. اگر چه برخی از این نانها در شهرهای خاصی از گیلان رواج بیشتری دارند، اما به طور کلی گیلانیها هر یک از این نانهای محلی را در دورههای زمانی مختلفی طبخ میکنند.
نان زرین (زرینه نون)
در تهیه نان زرین یا زرینه نون، با دو بخش لایه رویی و مایه میانی نان روبرو هستیم. از آرد گندم با مایه خمیر و آب برای لایه اصلی نان استفاده میشود.
همین طور
- آرد برنج
- شکر
- کره
- مغز گردو
- زیره
- دارچین
- شیر
مواد اصلی برای تهیه مایه میانی نان را تشکیل میدهند. این نان در نهایت جلوهای طلایی و حجیم به خود گرفته و یک نان بسیار خوشمزه محلی گیلان به حساب میآید که حتی میل کردن خالی آن، فوق العاده لذت بخش خواهد بود.
نان کشتا (خلفه، کویی نان)
نان کشتا یا کویی نان، از نانهای محلی گیلان و بسیار خوشمزه است. این نان با آرد برنج و کدو حلوایی کوبیده شده به همراه تخم شنبلیله، تهیه شده و ممکن است در برخی مناطق، در پخت آن از هر دو نوع آرد برنج و گندم، استفاده شود. شما میتوانید هر دو نوع ساده و مغزدار این نان را در شمال کشور تهیه کرده و از طعم عالی آن لذت ببرید.
نان کولاس یا کلوس
نان کولاس یا کلوس، از نانهای خوشمزهای است که در استان گیلان طرفداران زیادی دارد. این نان از آرد و خمیر مایه و نمک تهیه شده و ظاهری ساده و در عین حال خوش طعم دارد. این نان تنوری، همراه میز صبحانههای مردم در محله رودبار است و از آن در انواع میان وعدهها نیز استفاده میشود.
نان لاکو
نان لاکو، یک نان برنجی بسیار خوشمزه است که از آرد برنج و زردچوبه تهیه میشود. این نان در آب جوش پخته شده و ظاهری شبیه به نان لواش دارد.
نان لاکو بیشتر در بخش غربی گیلان رواج دارد. این نان تقریبا نازک بوده و به راحتی برای چند هفته در هوای عادی و خشک، سالم میماند. در تهیه این نان از آرد برنج و زردچوبه استفاده میشود. این نان در اعیاد مختلف پخته شده و معمولا به همراه رغایب حلوا یا همان حلوای تر، سرو میشود.کرچه لاکو یا لول کش
کرچه لاکو، همان نان لاکو است که به شکل لولهای درآورده شده و به لحاظ ظاهری، جلوه متفاوتی به خود میگیرد. معمولا در تهیه این نان لولهای از شکر و زیره نیز استفاده شده و این طعم خاصی به نان محلی گیلان میدهد.
نان تخ تخی یا تمیجان
نان تخ تخی، نوعی نان خشک رایج در منطقه دیوشل گیلان است که حین خوردن آن، صدای تق تق میدهد. از این روی این نان را تخ تخی یا تمیجان مینامند. از این نان هم میتوان در وعده صبحانه استفاده کرد و هم به عنوان یکی از نانهای تنقلاتی در بخش شرقی گیلان، رواج دارد. این نان، در سراسر گیلان محبوبیت دارد و شکل خشک و تق تق صدا کردن آن در زمان جویدن، تجربه فوق العادهای رقم میزند.
نان خشک گیلانی
نان خشک، یکی از نانهای تنقلاتی در گیلان است که طعمی نیمه شیرین داشته و همراه با چای سرو میشود. از قدیم این نان برای تنقلات کودکان و سالمندان کاربرد داشته و در تهیه آن، از آرد گندم کامل و سبوس استفاده میشود. همین طور برخی از انواع این نان با کنجد یا زیره تزئین شده و این باعث میشود که هم طعم بهتری گرفته و هم به لحاظ ارزش غذایی در شرایط بهتری قرار داشته باشند.
سخن پایانی
در وبلاگ اسنپ فود، شما میتوانید با طرز تهیه نان محلی گیلان آشنا شده و انواع نانهای سنتی این خطه از شمال کشور را به خوبی بشناسید. به طور مثال اگر به دنبال یاد گرفتن طرز تهیه نان تابهای گیلانی باشید، در مجله اسنپ فود، راهنمایی کامل برای شما آورده شده است. شما چه انواع دیگری از نانهای محلی گیلان میشناسید که در این مطلب از قلم افتاده باشند؟ این موارد را با ما و دیگر کاربران وب سایت به بحث و اشتراک بگذارید.
انتهای پیام/