دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 فروردين 1402 - 19:17

چطور سبزه عدس درست کنیم؟

چطور سبزه عدس درست کنیم؟
در صورتی که تمام شرایط کاشت و نگهداری سبزه عدس را رعایت کنید می‌توانید به راحتی بعد از عید از جوانه‌های آن استفاده کنید.
کد خبر : 836725

بسیاری از مردم در ایام نزدیک به عید که می‌شود برای آماده سازی سفره هفت سین خود وارد عمل می‌شوند و برخی حتی عادت دارند خود شیرینی بپزند، سبزه سبز کنند و شکلات درست کنند و....

در این میان برخی نیز هستند که ترجیح می‌دهند به جای استفاده از گندم یا ماش و یا سایر موارد از عدس برای سبزه‌های خود استفاده کنند و آن را سبز کنند.

اما مراحل و روش تهیه و مواد لازم برای سبزه شب عید چیست و چطور باید این کار را انجام داد؟

مواد لازم برای کاشت سبزه عدس خانگی

  • عدس: ۱ پیمانه
  • آب: ۳ پیمانه
  • ظرف: به شکل و با جنس دلخواه
  • پارچه نخی تمیز: به اندازه‌ای که زیر و روی عدس را بپوشاند

آموزش کاشت سبزه عدس

در نخستین مرحله باید عدس‌ها را در آب خیس کنید، به این صورت که ابتدا عدس‌ها را در یک ظرف مناسب بریزید و زیر آب بشویید سپس بر روی عدس‌ها کمی آب کمی گرم بریزید تا حدی که روی آن‌ها بطور کامل پوشانده شود و بعد ظرف را در دمای محیط خانه قرار دهید.

توجه داشته باشید که ماموریت بعدی شما تعویض روزانه آب عدس هاست به این صورت که، ابتدا باید این عدس‌ها را به مدت ۳ روز، در آب نگه دارید و هر روز آب ظرف را عوض کنید تا روی آن‌ها اثری از کف دیده نشود و از سوی دیگر نیز عدس‌ها له نشوند.

پس از آن نیز توجه داشته باشید که عدس‌ها به مرور تغییر سایز می‌دهند و آب را داخل خود می‌کشند و توجه کنید که اگر عدس‌ها نیاز به آب داشتند، از آن‌ها آب را دریغ نکنید.

پس از آن وارد مرحله سوم می‌شویم، مرحله‌ای که باید در آن عدس‌ها را بین دو لایه پارچه نخی بریزید.

توجه داشته باشید که پس از گذشت سه روز، سایز و حجم عدس‌ها بزرگ‌تر می‌شود و شما باید این عدس‌ها را آبکش کنید.

پس از آن کف یک ظرف را یک پارچه سفید نخی تمیز بگذارید و عدس‌های آبکش شده را روی پارچه بریزید، باید بدانید که بهتر است لایه ضخیم از عدس بریزید تا سبزه‌تان توپر شود و پس از آن روی آن‌ها را یک لایه دیگر پارچه نخی تمیز قرار دهید تا روی آن را بپوشاند.

آپ پاشی بر روی عدس‌ها، در این مرحله از کاشت سبزه عدس، پارچه روی عدس‌ها باید نمدار و خیس باشد و از سوی دیگر روی عدس‌ها را کاملا بپوشاند.

بعد ظرف را در یک قسمت از خانه که نور خورشید به صورت غیرمستقیم به آن می‌تابد، مانند پشت پنجره قرار دهید و یادتان نرود که هر روز باید بر روی پارچه را با اسپری آب بپاشید تا پارچه خشک نشود.

اما برسیم به پنجمین مرحله که باید سبزه عدس را به ظرف مناسب منتقل کنید.

در این مرحله باید دستمال یا پارچه را از عدس‌هایی که شاید تا الان جوانه زدن را آغاز کره باشند، بردارید، به این صورت که پارچه زیر عدس‌ها را بلند کنید و جوانه‌ها را به ظرف اصلی انتقال دهید و حال وظیفه شما زین پس اینگونه است که باید بعد از پاشیدن و اسپری کردن آب را مستقیما روی جوانه‌های عدس انجام دهید، ولی عدس را غرق آب نکنید.


مرحله ششم نیز روبان کشیدن در دور سبزه عدس است که بنوعی آخرین مرحله تهیه سبزه عدس است و سبب می‌شود سبزه‌ها یکدست‌تر رشد کنند، اما توجه داشته باشید که باید کماکان اسپری آب بر روی سبزه انجام شود.

کاشت سبزه عدس در خاک

اما یک راهکار دیگر برای کاشت سبزه عدس وجود دارد و آن هم کاشت سبزه در خاک است، به این صورت که اگر سبزه عدس را در خاک بکارید، زمان کمتری برای رشد نیاز خواهد داشت.

توجه کنید که در این روش نیز باید مراحل آماده سازی عدس را انجام دهید و پس از آن عدس را به مدت ۳ روز بخیسانید و هر روز آب آن را عوض کنید. در ظرف سفالی، شیشه‌ای یا چینی، مقداری خاک بریزید.

البته بهتر است کف ظرف دارای منافذ باشد تا هوا رد و بدل شود. قطر خاک باید حداقل ۳ تا ۴ سانتی‌متر باشد، پس از آن روی خاک را عدس بپاشید. روی عدس‌ها را یک لایه نازک خاک بپاشید و روی خاک را آب اسپری کنید.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که، اسپری کردن آب باید هر روز انجام شود و نباید سطح روی خاک کاملا خشک باشد. بعد از چند روز جوانه‌ها سر از خاک در می‌آورند، اما شما باید به اسپری کردن آن ادامه دهید.

کاشت سبزه عدس در سبد

یک راه دیگر کمک گرفتن از سبد است. همانطور که می‌دانید، استفاده از سبد‌های مخصوص گل برای سبز کردن سبزه هم روش متداولی است و در این روش بهتر است کف سبد را کمی خاک بپاشد و مانند روش کاشت سبزه عدس در خاک، مراحل کاشت سبزه عدس در سبد را انجام دهید.

نکاتی درباره کاشت سبزه عدس

برای اینکه یک سبزه عدس خوب و زیبا داشته باشید باید نکاتی را مدنظر قرار دهید که عبارتند از:

انتخاب عدس مناسب

بمنظور تهیه سبزه عدس حتما باید از عدس‌هایی استفاده کنید که تازه هستند.

توجه داشته باشید که استفاده از عدس‌های مانده و کهنه سبب می‌شود تا سبزه عدس تُنُک و خلوت شود یا یکدست نباشد.

انتخاب ظرف مناسب 

پس از اینکه عدس مناسب انتخاب کردید حالا باید برای تهیه سبزه عدس به سراغ انتخاب ظرف مناسب بروید. توجه داشته باشید که این ظرف بهتر است از جنس ظروف فلزی یا روحی نباشد، در واقع بهترین نوع ظرف، ظرف‌های سفالی یا چینی هستند که رطوبت را در خودشان نگه می‌دارند.

اما ظرف‌های پلاستیکی، شیشه‌ای و ظرف‌های با جنس کتیرایی نیز از دیگر انواع مختلف ظرف‌ها هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که بهتر است ظرفی که انتخاب می‌کنید عمیق نباشد.

زمان مناسب 

زمان شاید مهمترین موردی باشد که برای انجام هر کاری بخصوص هیه سبزه عدس باید در نظر داشته باشید، زیرا عدس برای تبدیل شدن به یک سبزه پرپشت و سبز، به حدود ۲ هفته زمان نیاز دارد و با توجه به این موضوع چند روز کمتر یا بیشتر هم می‌توانید این کار را انجام دهید، البته شرایط نگهداری و نوع عدسی که استفاده می‌کنید نیز در سرعت و کیفیت رشد سبزه عدس موثر هستند. اما به طور کلی از ۱۵ تا ۱۸ روز قبل از عید، اقدام به آماده سازی سبزه عدس کنید تا خیالتان راحت‌تر باشد.

مدت زمان ماندگاری سبزه عدس

بسیاری از سبزه‌ها همان روز‌های اول شروع می‌کنند به زرد شدن و مریض شدن و ... که با توجه به این موضوع می‌توان گفت سبزه عدس بطور معمول تا بعد از عید باقی خواهد ماند البته این امر به ظرفی بستگی دارد که در آن سبزه را می‌کارید و در ادامه شرایط نگهداری، ماندگاری، که با توجه به این موضوع می‌توانید بعد از عید، از جوانه‌های عدس را در طرز تهیه غذا یا انواع سالاد استفاده کنید.


 
انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب