ائتلاف اتاق شفاف در صدر؛تلاش ائتلاف برای فردا، حفظ کرسیها
بسیم لاله_به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا کمتر از ۲۴ ساعت دیگر انتخابات اتاقهای بازرگانی در سراسر کشور به طور همزمان آغاز میشود و فعالین اقتصادی در سراسر کشور که دارای کارت بازرگانی هستند پای صندوقهای رای میروند تا نمایندگان خود را برای حضور در اتاقهای استان خود مشخص کنند.
در ده سال اخیر با پر رنگتر شدن نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور و شکست تئوری اقتصاد دولتی روسای دولتهای مختلف از هر گروه تصمیم گرفتند از تصدی گری دست بردارند و امور اقتصادی را به بخش خصوصی واگذار کنند.
اما این واگذاری که اولین بار کلید آن در خصوصی سازی زده شد با حرف و حدیث فراوان همراه بود. واگذاریهایی که همراه با شائبه بود؛ ورود برخی نهادها و سازمانهای دولتی به اسم بخش خصوصی باعث شد آنطور که در اهداف برنامه توسعه ششم حضور بخش خصوصی پیش بینی شده بود رخ ندهد.
حضور روسای اتاقهای بازرگانی که مطابق قانون مشاور روسای قوا محسوب میشوند در کمیسیون و شورایهای مختلف توانست نسبت به دهه ۶۰ و ۷۰ وضعیت فعالین اقتصادی را بهبود ببخشد و حداقل نظرات و پیشنهادات آنها شنیده شود هر چند در بسیاری از مواقع این نظرات اجرا نمیشد و یا انقدر دیر عملی میشد که اثرگذاری خود را از دست میداد.
اما تجربه برجام و تحریم، نقش بخش خصوصی را پر رنگتر کرد و سیاستمداران هر دو جناح سیاسی کشور را به این واقعیت رساند که بخش خصوصی اگر کنار دولت قرار گیرد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
بعد از برجام اتاق بازرگانی استانهای مختلف و در راس آن اتاق بازرگانی ایران توانست هیئتهای تجاری از ۷۰ کشور دنیا را به ایران دعوت کنند و قراردادهای خوبی منعقد شد و هنگامی که تحریمها دوباره اعمال شد این بخش خصوصی بود که توانست با دور زدن تحریمها ارز مورد نیاز کشور را تامین کند و در تامین کالاهای اساسی کمک شایانی به دولت کند.
از همین رو دولت یازدهم و دوازدهم بیشترین تعاملات را با اتاق بازرگانی داشت به طوریکه محمد نهاوندیان رییس وقت اتاق بازرگانی ایران رییس دفتر رئیس جمهور شد تا این تعامل به حداکثر برسد و حالا در دولت سیزدهم اولین انتخابات بخش خصوصی کشور برگزار میشود.
بعد از برگزاری انتخابات در سراسر استانها اتاق ایران شکل خواهد گرفت و معمولا بیشترین اثر گذاری را نمایندگان بخش خصوصی تهران در اتاق دارند در واقع این اتاق بدلی از مجلس شورای اسلامی است که در آنجا نیز نمایندگان پایتخت سیاستگذار اصلی هستند.
اتاق تهران
دو گروه ائتلاف اتاق شفاف و ائتلاف برای فردا اصلیترین مدعیان کسب کرسیهای اتاق بازرگانی تهران هستند.
دور قبل انتخابات اتاق تهران اعضا گروه ائتلاف برای فردا که به دولت وقت نزدیک بودند کامل کرسیها را از آن خود کردند و اینبار نیز همان ائتلاف با برخی تغییرات لیست ارائه کرده، اما نکته مهم غیبت افراد شاخص این لیست است از مهدی جهانگیری برادر معاول اول دولت یازدهم و دوازدهم تا پدرام سلطانی که نقش وزیر خارجه دوره هشتم و نهم را داشت.
مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران به دلیل حائز شرایط نبودن بخشنامه جدید که داوطلبین را موظف به داشتن حداقل ۱۵ نفر کارگر و گردش مالی بیش از ۱۵ میلیارد تومان در سال میکرد باعث شد که از انتخابات جا بماند؛ امری که انتقادات زیادی را به او و ائتلاف برای فردا روانه کرد. چطور رئیس اتاق تهران که خود را نماینده بخش خصوصی میداند کسب و کاری ندارد.
ثبت نام نکردن چهرههایی مانند محمد لاهوتی، سید محمد اتابک، محمد رضا انصاری، مهدی معصومی و طلایی این شائبه را تقویت کرد احتمال پیروزی این لیست در این دوره ضعیف است و آنها ترجیح دادند بدون شکست از اتاق خداحافظی کنند.
ائتلاف اتاق شفاف
این ائتلاف متشکل از تمام گروههایی است که دور قبل نتوانستند به اتاق راه پیدا کنند و اکنون با اضافه شدن افرادی مانند امیرحسین کاوه، بیوک علیمرادلو، عباس اختراعی یک ائتلافی متشکل از دیدگاههای متفاوت، اما با رویکرد شفافیت و نقد اتاقهای دور قبل شکل گرفت ائتلافی که محمدرضا بهزادیان و یحیی آل اسحاق که دارای دو رویکرد سیاسی متفاوت هستند در آن جای گرفتند با این هدف که ائتلاف اتاق شفاف نماینده تمام گروهها و فعالین اقتصادی است.
نکته دیگر در ترکیب این ائتلاف حضور مدیران و مالکان بزرگترین واحدهای صنعتی، بازرگانی، معدنی و کشاورزی کشور است که نشان دهنده شناخت آنها از تمام چالشها و فرصتهایی که بخش خصوصی با آن درگیر است دارد.
انتخابات اتاقها راس ساعت ۸ در سراسر کشور برگزار میشود و در تهران افرادی که کارت بازرگانی دارند با مراجعه به محل دائمی نمایشگاهها سالن ۳۸ میتوانند نماینده خود را انتخاب کنند. رقابت ۱۹۶ نفر در تهران برای ۴۰ کرسی شلوغترین و رقابت ۱۸ نفر برای ۱۵ کرسی در ایلام خلوتترین رویداد انتخاباتی اتاقهای بلزرگانی سراسر کشور است.
انتهای پیام/