دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مشاور اسبق وزیر صمت

به جای تحقیق سراغ حاضری‌خوری رفتیم

به جای تحقیق سراغ حاضری‌خوری رفتیم
علیمرادلو گفت: کشور معادن و ثروت زیادی دارد، اما به جای اینکه به دنبال ارزش افزوده آنها باشیم با صادرکردن، تحقیق را کنار گذاشتیم و به دنبال حاضری‌خوری رفتیم.
کد خبر : 836526

بیوک علیمرادلو فعال اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا در خصوص نقش شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور گفت: اصول یک شرکت دانش بنیان بر تحقیق و توسعه بنا شده است، اما در اقتصاد امروز این دو مقوله از یکدیگر جدا هستند.

وی ادامه داد: تحقیق در مجامع علمی و پژوهشی انجام می‌شود و توسعه در واحد‌های اقتصادی پس این دو مقوله از یکدیگر جدا هستند. در اقتصاد جهانی ساکن بودن معنی ندارد و اگر واحدی به دنبال موفقیت است باید همواره دانش و تکنولوژی خود را به روز کند اگر یک واحد اقتصادی این اصول را رعایت کرد حتی تحریم هم نمی‌تواند به آن ضربه بزند.

وی با اشاره به دانش پهپاد در کشور گفت: ما وقتی در سال ۶۰ شروع به کار بر روی پهباد کردیم عده‌ای به دنبال ساخت جنگنده بودند، اما ما به دنبال رسیدن به هدفی بودیم که دسترسی به آن نزدیک‌تر بود فلذا به صورت بومی و با تکیه بر محققین و متخصصان آن زمان سراغ ساخت و تولید پهباد رفتیم و امروز شاهدیم که کشور ما یکی از تولید کنندگان اصلی در این حوزه است.

مشاور اسبق وزیر صمت ادامه داد: متاسفانه این روند تحقیق و توسعه در سال‌های بعد از فرهنگ اقتصاد کشور خارج شد و اصطلاحا اقتصاد ما که یک اقتصاد دولتی است تبدیل به یک اقتصاد رنتال شد یعنی یک اقتصاد اجاره ای.

وی تصریح کرد: ما تحقیق را کنار گذاشتیم و تبدیل به یک خام فروش شدیم و اصطلاحا به دنبال حاضری خوری رفتیم. کشور ما معادن و ثروت زیادی دارد، اما به جای اینکه به دنبال ارزش افزوده آن باشیم سراغ صادر کردن این مواد رفتیم و تحقیق را کنار گذاشتیم و دیگر نتوانستیم تجربه پهباد را تکرار کنیم.

رهبر انقلاب در ده سال اخیر به تولید و دانش بنیان تاکید کردند، اما کمتر با این موضوع توجه شد در حالیکه ایشان به درستی پاشنه آشیل کشور را دیدند.

وی دلیل این اتفاق را دخالت دولت در اقتصاد دانست و گفت: وقتی دولت بزرگ شود و در همه امور دخالت کند حاضری خوری گسترده می‌شود در حالیکه اگر اقتصاد را به بخش خصوصی سپرده می‌شد این بخش برای رقابت و حضور در بازار‌های بین المللی و درآوردن هزینه خود مجبور به تحقیق و در نهایت توسعه می‌بود، زیرا دیگر به بودجه دولتی و بیت المال متصل نبود و باید هزینه خودش را در می‌آورد.

عضو اتاق شفاف ادامه داد: از طرفی ما باید با استفاده از تشکل‌هایی مانند اتاق بازرگانی این اطمینان را برای دولت ایجاد کنیم که اگر تامین سفره مردم را به ما بسپارد ما می‌توانیم و توانایی آن را داریم کما اینکه رهبر انقلاب چند هفته پیش هم گفتند که کار را به دست بخش خصوصی بسپارید حالا ما باید به عنوان بخش خصوصی این اطمینان را به دولت بدهیم ان هم از طریق نمایندگانی که سابقه خوب و موفقی در اقتصاد کشور دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته