دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه علامه مطرح کرد؛

افق فعالیت های علمی بین دانشگاه های ایران و روسیه بسیار روشن است

افق فعالیت های علمی بین دانشگاه های ایران و روسیه بسیار روشن است
رئیس دانشگاه علامه گفت: افق شروع فعالیت ها در مسیر چشم انداز همکاری های علمی و بین المللی بین دانشگاه های ایران و مجموعه ظرفیت هایی که در روسیه وجود دارد برای ما بسیار روشن است.
کد خبر : 835100

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مراسم آغازین «همایش بین المللی چشم انداز همکاری‌های علمی ایران و روسیه» به همت دفتر همکاری‌های بین المللی علمی دانشگاه علامه طباطبائی، با حضور و سخنرانی دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، الکسی ددوف سفیر روسیه در ایران، پاول شوسف، معاون آژانس همکاری‌های علمی روسیه، دکتر محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی و رئیس کارگروه ملی همکاری‌های علمی ایران و روسیه، دکتر علی باقر طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، دکتر رضا ملکی، مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از مدیران، استادان و دانشجویان دانشگاه‌ها علامه طباطبائی و دانشگاه‌های روسیه در سالن آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

معتمدی در ابتدای این نشست با خوش آمد گویی و تبریک اعیاد شعبانیه به مهمانان، گفت: افق شروع فعالیت‌ها در مسیر چشم انداز همکاری‌های علمی و بین المللی بین دانشگاه‌های ایران، به ویژه دانشگاه علامه طباطبائی و مجموعه ظرفیت‌هایی که در روسیه وجود دارد برای ما بسیار روشن است.

وی با اشاره به نامگذاری این دانشگاه به نام علامه طباطبائی (ره)، افزود: ایشان استاد اسلام شناس، عارف، فیلسوف و مفسر بزرگ قرآن بودند و شخصیت جهانی داشتند. علامه طباطبائی آثار گرانقدر علمی داشتند، از جمله تفسیر قرآن کریم که در ۲۰ جلد به زبان عربی نگاشته شده است و به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه شده است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با معرفی دانشگاه علامه طباطبائی، بیان کرد: این دانشگاه در حال حاضر حدود صدهزار دانش آموخته در مقاطع مختلف تحصیلی، ۱۱ دانشکده و ۱۰ مرکز پژوهشی و پژوهشکده دارد. نزدیک به ۵۵۰ عضو هیئت علمی تمام وقت و ۱۴ هزرا دانشجو دارد که ۶۵ درصد از این دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و ۳۵ درصد در مقطع کارشناسی تحصیل می‌کنند.

وی با بیان اینکه ظرفیت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، ظرفیت علمی بزرگی است، افزود: این دانشگاه نقش بزرگی در توسعه علم و فعالیت‌های اجرایی در ایران ایفا کرده است. در زمان‌های مختلف، استادان دانشگاه علامه طباطبائی در پست‌های حساس ملی، مسئولیت‌های اجرایی داشته اند و زمینه ارتقای دانش خود را در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایجاد کرده اند. استادان و دانش آموختگان این دانشگاه، امروز خدمات بزرگی به جامعه ارائه می‌دهند.

معتمدی به جایگاه ویژه علم و عالم در فرهنگ دینی اشاره کرد و گفت: در فرهنگ اسلامی گفته می‌شود که عالمان جامعه وارثان پیامبران هستند و این جایگاه علم در فرهنگ ایران و اسلام است. یکی از مقام‌های عالی که در فرهنگ دینی ما مطرح می‌شود، شهید است. شهید کسی است که خود را فدای آرمان‌های دینی و ملی می‌کند، اما در بعضی از توصیه‌هایی که از بزرگان رسیده، گفته شده که قلم عالم نسبت به خون شهید بالاتر است و این جایگاه علم و عالم را در فرهنگ اسلامی ما نشان می‌دهد و به همین دلیل مسلمانان در سده‌های گذشته همواره نقش تمدن سازی داشتند.

وی تاکید کرد: یکی از ظلم‌هایی که غرب در حوزه علمی به بشریت کرده، این است که وقتی صحبت از تاریخچه علوم مختلف می‌شود، گفته می‌شود که علم از یونان باستان شروع شد و در قرون وسطی همه چیز تا دوره رنسانس تعطیل می‌شود و از رنسانس به بعد شکوفایی علمی اتفاق می‌افتد در حالی که در همان قرون وسطی که علم در غرب تعطیل است، در شرق عالم، تمدن اسلامی مسلمانان و اندیشمندان مسلمان در حوزه‌های مختلف، صاحب نظریه، دیدگاه و مروج علم بودند که در ادبیات جهانی کمتر به آن پرداخته شده است و آحاد بشریت نسبت به آن محروم بوده و هستند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در پایان سخنان خود گفت: امیدوارم در این نشست ها، گفتگو‌های علمی مناسب، زمینه فعالیت‌های مشترک را فراهم کند و افق‌های روشنی را در چشم انداز همکاری‌های علمی و بین المللی به وجود آورد و مهمانان این نشست به اهداف علمی که در این سفر به دنبال آن هستند، دست پیدا کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب