دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محققان دانشکده پزشکی کوه سینا:

واکسیناسیون کووید-۱۹ با حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی کمتر مرتبط است

واکسیناسیون کووید-۱۹ با حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی کمتر مرتبط است
محققان دانشکده پزشکی کوه سینا، مجموعه داده‌های گسترده‌ای را در ایالات متحده تجزیه و تحلیل کرده‌اند و دریافتند افرادی که در برابر COVID-۱۹ واکسینه شده‌اند، موارد کمتری از حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی در میان افرادی که به SARS آلوده شده‌اند، داشته‌اند.
کد خبر : 834655

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، با تجزیه و تحلیل گسترده‌ترین مجموعه داده‌های اولین مطالعه ایالات متحده برای نشان دادن خطر کمتر قلبی برای حوادث قلبی در بیماران به دنبال عفونت SARS-CoV-۲ در ایالات متحده، محققان دانشکده پزشکی Icahn در کوه سینا نشان داده اند که واکسیناسیون ویروسی که باعث COVID-۱۹ می‌شود با حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی کمتر در میان افرادی که به SARS-CoV آلوده شده‌اند مرتبط است.

نامه تحقیقاتی تاثیر واکسیناسیون بر رویداد‌های نامطلوب قلبی عروقی در بیماران مبتلا به عفونت کووید-۱۹ در ۲۰ فوریه در مجله کالج آمریکایی قلب منتشر شد؛ همچنین این تحقیق در یک جلسه پوستری در نیواورلئان، لس آنجلس، در هفتاد و دومین نشست علمی سالانه کالج قلب و عروق آمریکا همراه با کنگره جهانی قلب و عروق فدراسیون جهانی قلب ارائه خواهد شد.

 

واکسیناسیون کووید-۱۹ با حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی کمتر مرتبط است


شکل A نموداری از احتمال عدم ابتلا به MACE در بیماران نسبت به زمان از زمان عفونت اولیه SARS-CoV۲ است که بر اساس وضعیت واکسیناسیون طبقه بندی شده است. شکل B تصویری از نسبت خطر مرتبط با MACE با توجه به هر عامل بررسی شده است. برای مثال، احتمال دستیابی به MACE در بیمارانی که به طور کامل واکسینه شده بودند در مقایسه با بیمارانی که واکسینه نشده بودند، ۵۹ درصد بود.


این اولین مطالعه‌ای است که هم واکسیناسیون کامل و هم جزئی و ارتباط با حوادث نامطلوب قلبی اصلی (MACE) را در ایالات متحده بررسی می‌کند و تجزیه و تحلیل‌های مشابهی را که قبلاً با استفاده از ثبت کووید-۱۹ کره انجام شده بود تأیید می‌کند. محققان از پایگاه داده ملی Cohort Cohort Collaborative (N۳C)، بزرگترین پایگاه داده ملی جامع COVID-۱۹ استفاده کردند.

ما به دنبال روشن کردن تأثیر واکسیناسیون قبلی بر روی حوادث قلبی عروقی در بین افرادی که مبتلا به کووید-۱۹ هستند، بودیم و متوجه شدیم که، به‌ویژه در میان افرادی که بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲، کلسترول بالا، بیماری کبد و چاقی دارند ارتباط با خطر کمتر و عوارض خیلی کمتری از خود بروز دهد حتی شاید عوارض مثبتی نیز علیه این ویروس داشته باشد.

آرتور ام. فیشبرگ استاد دانشگاه گفت: اگرچه ما نمی‌توانیم علّیت را نسبت دهیم، اما این شواهد حمایتی است که نشان می‌دهد واکسیناسیون ممکن است اثرات مفیدی بر انواع عوارض پس از کووید-۱۹ داشته باشد.

جوی جیانگ، نویسنده اول این تحقیق گفت: با کمال تعجب، حتی واکسیناسیون جزئی با خطر کمتر عوارض قلبی عروقی مرتبط بود. با توجه به بزرگی عفونت SARS-CoV-۲ در سرتا سر جهان، امیدواریم یافته‌های ما بتواند به بهبود نرخ واکسیناسیون، به‌ویژه در افرادی که شرایط همزیستی دارند، کمک کند.

به نظر می‌رسد تحقیق بیشتر برای روشن کردن مکانیسم‌های درگیر از منظر ایمونولوژیک و روشن کردن نقش زیرگروه‌های SARS-CoV-۲ و عفونت‌های مجدد در رابطه آن‌ها با خطر MACE ضروری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب