افزایش درآمدزایی مخابرات از اپراتورهای سیار با توسعه شبکه ۵G
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده در وبگاه معتبر «اسپیدتست» ایران از لحاظ سرعت اینترنت ثابت با سرعت ۱۱.۴۴ مگابیت بر ثانیه در جایگاه ۱۴۶ جهان قرار دارد. به اعتقاد کارشناسان عدم توسعه زیرساختهای شبکه ارتباطات ثابت در سالهای گذشته موجب شده تا توسعه اینترنت ثابت در حد مطلوبی در کشور صورت نگیرد.
در همین رابطه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پروژه بزرگ فیبرنوری نقاط (FTTx) را آغاز کرده است. طبق اعلام سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم اکنون ۲ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۱۶۷ مشترک تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار دارند و به گفته عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تعداد خانوار تحت پوشش این شبکه تا پایان زمان فعالیت دولت سیزدهم به بیست میلیون میرسد. باتوجه به گستردگی شبکه مخابرات در سراسر کشور یکی از شرکتهای تأثیرگذار در زمینه اجرای پروژه FTTx شرکت مخابرات ایران است. ار همین رو با داود زارعیان، معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران گفتگو کردیم.
**برنامهریزی مخابرات برای عرضه ۵ میلیون پورت فیبر نوری
داود زارعیان در گفتگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص زمان عرضه ۵ میلیون پورت فیبر نوری به مشرکان اظهار کرد: شرکت مخابرات ایران در حال برنامهریزی برای اجرای طرح نجما در استانها است. اجرای کامل این پروژه به ۲ سال یا حداکثر ۳ سال زمان نیاز دارد. از همین رو شرکت مخابرات ایران زمان لازم برای اجرای پروژه فیبر نوری تحت عنوان طرح نجما را حداکثر تا پایان مهلت قانونی فعالیت دولت سیزدهم اعلام کرده است.
وی افزود: هزینههای لازم برای اجرای طرح نجما با مولدسازی سرمایههای شرکت مخابرات انجام و هیچ تسهیلاتی از دولت دریافت نمیشود. تفاوت شرکت مخابرات ایران با سایر اپراتورها این است که این شرکت امکانات زیرساختی گستردهای در سراسر کشور در اختیار دارد و هم اکنون بیش از یک میلیون مشترک تحت پوشش شبکه ارتباطات هستند. طرح نجما دقیقاً در مناطقی اجرا میشود که مشترکان تحت پوشش اینترنت ثابت قرار دارند و این طرح به منظور ارائه سرویسهای با کیفیتتر به آنها عرضه میشود.
**افزایش درآمد شرکت مخابرات از سمت اپراتورهای سیار/ هزینههای مخابرات با رشد درآمد هماهنگی ندارد
معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران درباره تأثیرگذاری توسعه شبکه ۵G توسط اپراتورهای شرکت شبکه ارتباطات سیار بر افزایش درآمدزایی شرکت مخابرات عنوان کرد: شرکت مخابرات سالانه حدود ۳۰ درصد رشد درآمد از سمت هزینههای پرداختی از اپراتورهای سیار به دلیل توسعه زیرساختهای ارتباطی را دارد، ولی مشکلی که اکنون ما با آن مواجه هستیم سرعت بالای رشد هزینههای توسعه و تعمیر و نگهداری زیرساختهای مخابراتی است. در ۳ سال اخیر و به ویژه در سال ۱۴۰۱ رشد هزینهها بسیار بیشتر از درآمد شرکت مخابرات ایران بوده است. قطعاً مشترکان اپراتورهای سیار بیشتر شود نیاز آنها به خدمات شرکت مخابرات نیز افزایش مییابد.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/