سیاست تولید بار اول زمینهساز دانشبنیان شدن صنایع بزرگ است
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سیاست تولید بار اول اقلام راهبردی مسیر خنثی سازی تحریمهای صنعتی علیه کشورمان را باز کرده است و تولید انواع ادوات و تجهیزات راهبردی صنعت از این مسیر نه تنها بازارسازی بزرگی برای شرکتهای دانشبنیان است، بلکه با توجه به تجربیات موفق سیاست تولید بار اول در صنعت نفت و انرژی کشور، اثرگذاری بسیار بزرگ و مهمی در سیاستهای تجاری کشور نیز ایجاد کرده است. در واقع این تولیدات بار اول تجهیزات استراتژیک و راهبردی مقابله هدفمند با تحریم های اعمالی غرب و خنثی سازی تحریم ها در زمینه صنایع بزرگ کشور است و دانشبنیان شدن صنایع بزرگ کشور از این طریق بسیار اهمیت دارد.
پیرامون این موضوع رمضانعلی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا بیان کرد: متأسفانه چند سالی است که تحریم هایی بر کشور اعمال شده و به تبع تأثیراتی را هم در برخی از موضوعات داشته است. ما باید از این فرصت استفاده کنیم و اقداماتی را در راستای خنثی سازی آن انجام دهیم.
وی افزود: استفاده از شرکت های دانش بنیان میتواند ما را در بی اثر کردن تحریم ها یاری کند و ما باید به نحو احسنت از نخبگان فعال در این شرکت ها استفاده کنیم. خوشبختانه این نخبگان اقدامات مؤثری در صنعت نفت و گاز انجام دادهاند و این توانایی را دارند که بیشتر از این ها مؤثر واقع شوند. به عنوان مثال اخیراً توانسته اند برای بار اول دستگاه تاپ درایو برای حفاری چاههای نفت و گاز تولید کنند. این دستگاه میتواند تا عمق 4 هزار متر نیز حفاری داشته باشد.
این نماینده مجلس یادآور شد: شرکت ملی گاز برنامه دارد که کنتور هوشمند برای مشترکین فراهم کند. این کنتور هوشمند حاصل توانمندی شرکت های خلاق دانش بنیان است که میتواند صرفه جویی ومصرف بهینه را به همراه داشه باشد. همچینن این نخبگان توانستهاند برای بار اول کک اسفنجی در جهت توسعه زنجیره ارزش نفت کوره تولید و کشور را از واردات حفظ کنند.
وی اشارهای به بازدید رهبر انقلاب اسلامی از نمایشگاه توانمندیهای تولید داخلی کرد و تأکید داشت: قالب تولیدات در این نمایشگاه از شرکت های دانش بنیان بودند. خوشبختانه اخبارهای خوبی در این حوزه خواهیم داشت. در واقع همین شرکت ها هستند که میتوانند موجب رونق صنعت ما به خصوص صنعت نفت و گاز شوند.
سنگدوینی تصریح کرد: تولید بار اول و بومی سازی به صرفه جویی ارزی کمک خواهد کرد چرا که این اقلام تولید شده در معرض استفاده قرار میگیرند و بعضاً تا ۵۰ درصد نسبت به مشابه خارجی آن قیمت پایین تری دارند. در حقیقت ما اگر بخواهیم تجهیزات و کالایی را از خارج از کشور وارد کنیم باید ارز بدهیم و این پول و سرمایه کشور است که خارج میشود. شرکت های دانش بنیان علاوه بر خودکفایی در مراحل تولید میتوانند از هزینه های هنگفتی که صرف واردات تجهیزات میشود جلوگیری و رونق اقتصادی را نیز برای کشور فراهم کنند.
وی به پالایشگاه های فراسرزمینی اشاره کرد و افزود: این ظرفیت وجود دارد که سراغ پالایشگاه های فراسرزمینی برویم و با صادرات دانش و خدمات فنی و مهندسی در پالایشگاه داری آن ها سهیم شویم. ما حتی میتوانیم جنسی که در داخل کشور تولید میکنیم را به آن کشورها ببریم و صادر کنیم و در راستای آن ارز وارد کشور کنیم.
عضو کمیسیون انرژی در پایان در خصوص اعتماد به توان و تجربهی داخلی خاطرنشان کرد: تولید بار اول اقلام راهبردی زمینه ساز دانشبنیان شدن صنایع بزرگ کشور خواهد شد. در حقیقت هرچه هزینه و سرمایهگذاری برای شرکت های دانش بنیان صورت گیرد، موجب پیشرفت در زیرساخت و اشتغال خواهد شد. به عنوان مثال در حال حاضر ما خانوارهای زیادی در کشور داریم که در فصل زمستان از بخاری برای گرم کردن منازلشان استفاده میکنند. بخاری هایی که مصرف بالا و بازدهی کمی دارند. ما میتوانیم این مسئله را با کمک شرکت دانش بنیان حل و از تخصص آن ها استفاده کنیم و تولیداتی با بازدهی بالا داشته باشیم. این موضوع علاوه بر اعتماد به آنها موجب عدم هدررفت منابع عظیم گازی میشود. در نهایت میتوانیم گازی که از این صرفه جویی به دست میآوریم را صرف صنایع و فولاد کنیم و تولیدات را رونق دهیم.
انتهای پیام/