دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 اسفند 1401 - 09:38
به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا؛

کارآزمایی بالینی اولین واکسن ایرانی مبتنی بر «mRNA» آغاز شد

کارآزمایی بالینی اولین واکسن ایرانی مبتنی بر «mRNA» آغاز شد
نخستین واکسن ایرانی کرونا (کووید ۱۹) مبتنی بر تکنولوژی mRNA، پس از اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو وارد مرحله مطالعات کارآزمایی بالینی فاز یک شد.
کد خبر : 833893

به گزارش خبرنگارگروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، اولین مرحله کارآزمایی بالینی و تزریق نخستین واکسن ایرانی کرونا (کووید ۱۹) مبتنی بر تکنولوژی mRNA صبح  امروز با حضور وزیر بهداشت بهداشت و سایر مسئولین در بیمارستان امام خمینی آغاز شد.

نخستین واکسن کووید ۱۹ مبتنی بر mRNA ایرانی که در شرکتی دانش‌بنیان به تولید رسیده است با موافقت سازمان غذا و دارو به مرحله کارآزمایی بالینی رسید.

افراد واکسینه شده و نشده هر دو می‌توانند داوطلب تزریق این واکسن شوند. افراد با سابقه ابتلا به کووید ۱۹ نیز می‌توانند در فرایند کارآزمایی بالینی این واکسن داوطلب شوند.

نتایج مطالعات پیش بالینی این واکسن مبتنی بر ««mRNA»» در موجودات مختلف مورد مطالعه نشان داد که با تزریق این نوع واکسن، میزان آنتی بادی خنثی کننده بیشتری نسبت به دیگر انواع واکسن‌ها ایجاد شده و ماندگاری آنتی بادی نیز کاملاً قابل توجه است؛ به این ترتیب اثر بخشی بیشتری از این نوع واکسن در جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ مورد انتظار خواهد بود.

مهم‌ترین مزیت واکسن‌های mRNA نسبت به سایر واکسن‌ها، توانایی القای همزمان پاسخ ایمنی خونی و ایمنی سلولی بدون کمک گرفتن از مواد اضافی (ادجوانت) در فرمولاسیون واکسن است. همچنین سرعت و انعطاف‌پذیری در تولید این نوع واکسن‌ها، باعث می‌شود در شرایط همه‌گیری بتوان به سرعت نسبت به ساخت واکسن‌های جدید اقدام و از گسترش ویروس و تلفات انسانی جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب