هفتمین دوره طرح هستههای مسئلهمحور با رویکرد نهادینه شدن حکمرانی نخبگان اجرایی شده است
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مراسم افتتاحیه هفتمین دوره طرح توسعه هستههای مسئلهمحور پژوهشی/ فناورانه (طرح شهید احمدی روشن) با حضور روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، علیرضا منادی سفیدان؛ رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، حجتالاسلاموالمسلمین سعید کرمی؛ سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان، عباس ابراهیمی معاون نخبگان و سرآمدان، سید محمدصادق موحد معاون آیندهسازان، میثم شهبازی معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد و جمعی دیگر از نمایندگان خانه ملت، مدیران بنیاد ملی نخبگان و برگزیدگان ششمین دوره طرح احمدی روشن، در تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
**ایجاد مجراهای جدید برای عضویت در طرح توسعه هستههای مسئله محور
در ادامه این مراسم، سید محمد صادق موحد؛ معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان گفت: طرح شهید احمدی روشن سال ۹۶ کلید خورد و با همکاری نهاد و سازمانهای مختلف اجرا شده است. این طرح به همراه طرح شهید بابایی، مصداق عینی و واقعی برای ایجاد جریان مسئله محوری و الگوی پیشرو و جدید و قابل استناد در حوزه نخبگان است. تلفیق موضوع مسئله شناسی و یادگیری مهارت حل مسئله با عنایت به عرصههای مختلف علمی در قالب فعالیت گروهی تحت نظارت یک استاد خبره یا راهبر صنعتی در طرح هستههای مسئله محور، فرصتی مغتنم برای توانمندسازی مستعدان برتر است تا این افراد در مسیر حل مسائل کشور گام بردارند.
موحد با بیان اینکه دوره هفتم با نگاه توسعه دایره نخبگانی و افزایش تعداد شرکتکنندگان در این طرح، همچنین مطالبهگری بنیاد ملی نخبگان از نهادها و سازمانها برای به کارگیری توان نخبگان و مستعدان به منظور نهادینه شدن حکمرانی نخبگان در کشور، اجرا میشود، گفت: در این دوره راهبرد اصلی بنیاد این است که علاوه بر مسائل اولویت دار کشور، مسائل سازمانها و نهادهای مختلف نیز در چرخه طرح شهید احمدی روشن قرار بگیرند. بر همین اساس ۱۹۰۰ پروپوزال با محوریت اولویتهای استانی منطقه و کشوری دریافت شد.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان، توانمندسازی و مهارت افزایی مستعدانبرتر، ایجاد شبکه نخبگانی، افزایش مهارتهای اجتماعی و ایجاد حس خودباوری و همچنین افزایش اعتماد دستگاههای اجرایی و سایر نهادها و مراکز علمی و خصوصی کشور به توان نخبگان و مستعدان بومی را از مهمترین اهداف این طرح برشمرد و تصریح کرد: در این دوره، هستهها بر اساس موضوع به دو دسته تقاضا محور و اولویت محور تقسیم میشوند.
وی گفت: با توجه به رویکرد توسعه دایره نخبگانی، در این دوره مجراهای جدیدی برای عضویت طراحی و اجرا شده است و طبق آن ۱۱ درگاه برای عضویت در این هستهها وجود دارد. نکته مهم دیگر اینکه در هفتمین دوره، تشکیل هستههایی با موضوعات علوم انسانی رشد چشمگیری داشته است و به طور کلی سه هزار نفر در هفتمین دوره طرح شهید احمدی روشن در قالب حدود ۵۰۰ هسته حضور دارند تا در فضای واقعی و حرفهای فعالیت نخبگانی خود را در مسیر حل موضوعات کشور انجام دهند.
انتهای پیام/