مسیر جمعآوری اطلاعات از ناشناختههای کیهان هموار میشود
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، فیزیک علمی بسیار پیچیده و اساسی است. در واقع با این علم میتوان به قوانین حاکم بر طبیعت پی برد. یکی از اهداف شاخص علم فیزیک شناخت و درک چگونگی رفتار جهان است. دانشمندان درباره مدلسازی رویدادهای فضایی اغلب با مشکلات بسیاری روبهرو هستند؛ بنابراین از این علم اساسی برای دریافت راهحلهای تازه استفاده میکنند.
فیزیکدانان بر این باورند که گرانش زمین مانع از انجام آزمایشهای فضایی شده و همچنین تکرار آزمایشهای علمی در اطراف سیارههای دور از زمین با مشکلات زیادی مواجه میشود. حال دانشمندان یک گوی شیشهای کوچک را به قطر سه سانتیمتر به عنوان راهحل جدید پیشنهاد دادهاند که این گوی شیشهای برخلاف اندازه کوچک خود تمام نیروهای مهم اطراف سیارهها و ستارههای عظیمالجثه را بهخوبی شبیهسازی میکند.
شرارههای خورشیدی از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید ایجاد میشود. پدیده شرارههای خورشیدی بسیار جالب، در عین حال خطرناک و مشکلساز است. این طوفانهای خورشیدی بر شبکههای برقرسانی، پروازهای فضایی، ماهوارهها، تجهیزات الکترونیکی و حیات روی زمین اثر منفی میگذارد و موجب از کار افتادن آنها میشود. حال محققان با استفاده از امواج صوتی به عنوان جایگزینی برای نیروهای گرانشی، دادههای بسیار مهمی درباره شکلگیری و رفتار آب و هوای فضایی مانند شرارههای خورشیدی گردآوری میکنند.
جان کولاکیس، فیزیکدان از دانشگاه کالیفرنیا درباره امواج صوتی میگوید «میدانهای صوتی حداقل تا زمان نوبت انتقال همرفت در گاز میرسد، مانند نیروی گرانشی قوی عمل میکند.» وی با استفاده از صدای تولیدشده در محفظه کروی توسط مایکرویو میدان گرانشی هزار برابر قویتر از میدان گرانشی زمین یافتند. همچنین گاز گوگرد موجود در گوی شیشهای کوچک تا دمای ۲۷۶۰ درجه سانتیگراد گرم شده و سپس امواج صوتی تولید میشود که این امواج مانند نیروی گرانشی بسیار قوی عمل میکند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/