هزینه وکیل برای شکایت کیفری در تهران چقدر است؟
به گزارش خبرگزاری آنا، بر اساس قانون مجازات اسلامی برای هر رفتاری متشکل از فعل و یا ترک فعل که مجازاتی برای آن مشخص شده است، را جرم می نامند. عملی که به واسطه آن نظم عمومی مختل میشود جرم شناخته میشود. به همین دلیل برای آن مجازاتی مشخص خواهد شد که هر فردی ممکن است در طول زندگی خود مورد جرمی قرار گیرد و نیاز به مراجعه به مراجع کیفری و شکایت برای احقاق حق خود داشته باشد. یکی از سولات بسیار رایج بین این افراد هزینه وکیل برای شکایت کیفری در تهران چقدر است می باشد. وب سایت برترین وکیل با ارائه مطالب تخصصی در این زمینه سعی در معرفی وکیل تهران کرده است، تا افراد بتوانند با مراجعه کردن به آن وکیل مورد نظر خود را یافت کنند.
شکایت کیفری چیست؟
شکایت کیفری به نوعی از شکایت اطلاق می شود که بر خلاف شخصی که ارتکاب به عمل خلاف قانون نموده تنظسم شده و قانون وی را مجرم دانسته و برای فرد مجرم مجازات در نظر گرفته باشد. شکایت کیری می تواند در فرم های چاپی مخصوص باشد اما شکایت دست نویس هم قابل قبول می باشد. اما در صورتی که وکیل کیفری، اقدام به بررسی پرونده و انجام امور وکالت دعاوی کیفری نموده باشد، می تواند شکواییه ای منظم، دقیق و مستدل برای ارائه به دادگاه تهیه نموده و شانس موفقیت پرونده را بالاتر ببرد.
در شکایت کیفری نیاز به فرم خاصی همچون دادخواست نمی باشد، شکایت به صورت شفاهی نیز می تواند مطرح شود. ولی باید در دادسرا و یا کلانتری در صورت مجلس قید شود و به امضای شاکی نیز برسد. در بیشتر موارد شکایت به صورت نوشته کتبی که به آن شکواییه می گویند در دادسرا یا کلانتری تحویل داده خواهد شد. نکته اساسی که باید در نظر داشته باشیم اسن است که شکایت خود را در دادسرا مطرح کنیم و به همین علت که در صورت شکایت در کلانتری به دلیل اینکه کلانتری اجازه ورود ندارد و باید موضوع از طریق دادسرا به آنها ارجاع داده شود و پرونده نیز به دادسرا ارجاع شده و در اینجا زمان طولانی برای شکایت سپری خواهد شد.
در شکواییه باید مشخصات کامل شاکی، موضوع شکایت و تاریخ و محل وقوع جرم، ضرر و زیان وارده به مدعی، ادله وقوع جرم و اسامی و مشخصات شهود در صورت امکان به صورت کامل ذکر شود. هزینه طرح شکایت کیفری به نسبت دعاوی حقوقی کمتر می باشد، اما در صورت موفقیت، مجازات سنگین تری نیز در انتظار مجرم خواهد بود. افراد علاقه بیشتری نسبت به طرح شکایت کیفری دارند ولی ذکر این نکته هم بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد که اثبات یک جرم بسی سخت تر و دشوارتر از اثبات یک دعوای حقوقی است که با مراجعه به موسسه حقوقی و در اختیار قرار دادن پرونده خود در این موارد تماماً قابل حل خواهد بود که برای سخت بودن این نوع از پرونده ها شما می توانید از بهترین وکیل کیفری در تهران کمک بگیرید.
مراحل رسیدگی به شکایت کیفری در دادگاه به چه صورت است؟
تحقیقات مقدماتی پس از طرح شکایت کیفری برای دعاوی کیفری، پرونده در دادسرا صورت می پذیرد. لزوما در این مرحله جلسه ای صورت نمی گیرد و حتی ممکن است که دادستان و دادیار و بازپرس، طرفین را به صورت جداگانه ای احضار کنند و به استناد مدارک و ادله ی ارائه شده رسیدگی کنند و همینطور رأی مورد نظر خود را صادر کنند. اگر در این مرحله، تحقیقات مقدماتی مقام رسیدگی را قانع کند که جرمی واقع شده است، در این صورت کیفرخواست توسط دادستان تنظیم گردیده و به دادگاه صالح ارسال می گردد.
از این قسمت به بعد شکایت، پرونده توسط قاضی دادگاه مورد بررسی قرار می گیرد و رسیدگی مقدماتی دادسرا صرفه به منظور جمع آوری ادله ی مورد نیاز و رد پرونده هایی است که ادله ی کافی ندارد و این دادگاه است که در نهایت در مورد واقع شدن و یا واقع نشدن جرم نظر نهایی را می دهد. پس از ورود پرونده به مرحله ی دادگاه و تعیین وقت رسیدگی، جلسه ی دادرسی یا حضور طرفین تشکیل می شود.
قاضی دادگاه با توجه به تحقیقات دادسرا و گزارش دادگستری و با اخذ اقرار طرفین و شهادت شهود به پرونده ورود می یابد. درصورتی که قاضی دادگاه تحقیقات صورت گرفته توسط دادسرا را ناقص بداند یا موارد جدیدی درمورد پرونده کشف کند، پرونده را جهت تکمیل تحقیقات به دادسرا ارجاع می دهد یا خود به منظور تکمیل تحقیقات اقدام می کند. آرایی که توسط قضات صادر می گردد به جز مواردی معدود که قابل اعتراض و تجدید نظر می باشند.
با توجه به مطالب گفته شده پرونده هایی حساسی مثل پرونده های مربوط به دعاوی کیفری نیازمند دانش و حساسیت بسیاری می باشند که در تمام این مراحل گفته شده افراد با استفاده از یک وکیل کیفری می توانند این مراحل را به آسانترین حالت ممکن سپری کنند و همینطور در پرونده های خود به موفقیت برسند.
تفاوت دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی چیست؟
برای شروع یک پرونده کیفری باید ابتدا به دادسرا مراجعه کرد و شکایت خود را روی فرم های چاپی یا به صورت دست نویس اعلام کنید و بعد از دادسرا و مراحل بازپرسی پرونده به دادگاه صالح ارسال می شود . اما پرونده های حقوقی مستقیما مسیر دادگاه را طی می کنند. در ادامه به برخی از تفاوت های دعاوی کیفری و حقوقی می پردازیم:
- یکی از تفاوتهای مهم دعاوی حقوقی و کیفری در مرجع قضایی صالح به رسیدگی آن میباشد. جهت طرح شکایات کیفری همانطور که اشاره شد، ابتدا باید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه شود، اما مرجع قضایی صالح در طرح دعاوی حقوقی، دادگاه عمومی حقوقی محل اقامت خوانده میباشد.
- در دعاوی کیفری، شکایت کننده را شاکی و طرف مورد شکایت را، متشاکی یا متهم یا مشتکی عنه می نامند. اما در شکایت های حقوقی به شاکی خواهان و به طرف مورد شکایت خوانده گفته می شود. موضوع پرونده را در دعاوی حقوقی، خواسته می نامند.
- در دعاوی کیفری، شکوائیه یا شکایت کیفری مطرح میشود اما در دعاوی حقوقی، لازم است که دادخواست حقوقی تنظیم شود که از نظر شکل و تشریفات دادرسی با یکدیگر متفاوتند.
- هزینه دادرسی در تمامی دعاوی کیفری یکسان و به یک اندازه میباشد، اما در دعاوی حقوقی اینگونه نبوده و هزینه دادرسی با توجه به میزان بهای خواسته دعوا مشخص میگردد.
- رای دادگاه در دعاوی کیفری به مجازات شخص مجرم منجر می شود اما در دعاوی حقوقی، دادگاه فرد را به احقاق حقوق قانونی شاکی و عمل به وظایفش مکلف می کند.
- در دعاوی کیفری شخص محکوم یا همان متهم معمولاعلاوهبر جبران ضرر و زیان و خسارات به بار آورده به مجازات مربوطه نیز محکوم خواهد شد، اما در دعاوی حقوقی محکوم تنها لازم است که ضرروزیان و خسارات وارد شده را جبران نماید و مجازاتی در کار نیست.
- در شکایت و دعاوی کیفری، قانون آیین دادرسی کیفری حاکم است اما دعاوی حقوقی مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی میباشند.
- در دعاوی حقوقی برای دعوت کردن محکوم یا همان خوانده به جلسه دادرسی از برگهای استفاده میشود که به آن اخطاریه گفته میشود، اما در دعاوی کیفری جهت دعوت نمودن شخص مقابل یعنی متهم یا متشاکی از برگهای به نام احضاریه استفاده خواهد شد.
- چنانچه در دعاوی کیفری، متشاکی یا متهم در موعد مشخص در دادگاه حضور پیدا نکند، معمولا وی جلب شده و به اجبار در دادگستری حاضر خواهد شد، اما در دعاوی حقوقی چنین اتفاقی رخ نمی دهد.
جرایم کیفری شخصی شامل چه نوع جرم هایی می شود؟
جرایم شخصی نوعی از جرایم می باشند که سبب آسیب جسمی یا روحی به افراد دیگر می شود. در این نوع از جرم ها خود نیز به دو دسته اصلی، قتل و دیگر جرایم خشونت آمیز می باشد. در ادامه به برخی از این جرایم می پردازیم:
جرایم علیه اموال: جرایم علیه اموال جرایمی هستند که لازمه آن دخالت در اموال افراد دیگر است. در این وضعیت ممکن است آسیب جسمی یا روحی به فرد دیگری نیز وارد شود. که در این صورت باعث محرومیت از استفاده یا لذت بردن از اموال میگردد. از انواع این جرایم میتوان به اختصار به جرایمی مانند جعل، کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت و انتقال و فروش مال غیر اشاره نمود.
جرایم مالی: منظور از جرایم مالی مواردی است که سبب فریب یا کلاهبرداری شود. یکی از انواع این جرایم مالی، جرایم یقه سفید است. از انواع مختلف این جرایم میتوان از باج گیری، پولشویی، اختلاس، کلاهبرداری، فرار مالیاتی و جرایم سایبری اشاره کرد.
جرایم رایانهای: جرایم رایانهای به نوعی از جرایم می شود که از طریق کامپیوتر فردی به انجام عمل مجرمانه اقدام نماید. در این نوع جرایم دسترسی به طور غیر قانونی به حریم خصوصی و اطلاعات افراد انجام میشود. انواع جاسوسیهای کامپیوتری، کلاهبرداریهای کامپیوتری و جعل کامپیوتری، جرایم علیه عفت و اخلاق در جامعه در این دسته از جرایم قرار میگیرند.
جرایم سایبری و جرایم اینترنتی: نوع دیگری از جرایم اینترنتی، جرایم سایبری هستند که در فضای وب اتفاق میافتد. این جرایم نیز در صورت مشاهده پیگیری قانونی دارد.
جرایم کودک آزاری: طبق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب سال 1381 ، هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیدهگرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان جرم است و مرتکبین به زندان یا جریمه نقدی محکوم خواهند شد.
جرایم آدم دزدی (آدم ربایی): جرم آدم ربایی یکی از جرایمی است که شخص مجرم اقدام به ربودن یا مخفی کردن شخصی به علت های معلوم می کند. مجرم یا آدم ربا به علت های مادی یا به دلیل انتقام و یا تهدید و تجاوز به عنف و یا دلایل روانی ممکن است دست به اقدام عمل آدم ربایی کند و مرتکب چنین جرمی می شود.
هزینه وکیل کیفری برای شکایت در تهران چقدر است؟
به طور کلی میزان حق الوکاله وکلا طبق معیارهای بسیاری تعیین خواهد شد زیرا در بسیاری از موارد ممکن است تا زمینه تخصصی وکلا با یکدیگر متفاوت باشد و یا برخی از وکلا از تحصیلات یا تجربیات خاصی در رساندن پرونده به نتیجه برخوردار باشد که وکیل دیگر از آن مورد برخوردار نباشد. در چنین مواردی، موقعیت مکانی دفتر وکالت هم یکی دیگر از فاکتور های تاثیر گذار و تعیین کننده حق الوکاله یک وکیل می باشد. در نهایت بر اساس فاکتور های بسیاری هزینه یک وکیل خوب تعیین می گردد.
هزینه وکیل با توجه به نوع جرم ارتکابی متفاوت می باشد و نمی توانیم نسبت به تمامی جرایم کیفری یک حق الوکاله ثابت قرار دهیم، زیرا او با در نظر گرفتن این مورد که هر جرمی در دسته خاصی از جرایم مطابق قانون قرار می گیرد و مطابق با آن دسته بندی، مجازات از خفیف تا شدید برای آن در نظر می گیرد هر کدام از جرایم کیفری را طبقه بندی می کند و تعرفه ای برای کار خود مشخص می کند که این تعرفه یک تعرفه قانونی است. در خصوص هزینه های جانبی وکیل کیفری در طی انعقاد قرارداد وکالت، توافق باید صورت بگیرد در صورت عدم توافق هزینه ها بر عهده موکل می باشد.
کلام آخر
از شما دوستان عزیزم ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید ما در این مقاله به بررسی هزینه وکیل برای شکایت کیفری در تهران چقدر است پرداختیم. در مطالبه گفته شده درباره شکایت کیفری چیست و مراحل رسیدگی به آن به چه صورت است صحبت کردیم. در ادامه نیز به بررسی تفاوت دعاوی کیفری و حقوقی پرداختیم در انتهای مقاله نیز به بررسی هزینه وکیل کیفری برای شکایت در تهران چقدر است پرداخته ایم. امیدوارم که مطالبه گفته شده برایتان مفید بوده باشد.
منبع: برترین وکیل (bartarinvakil.com)
انتهای رپرتاژ خبری/
انتهای پیام/