دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 دی 1401 - 09:55
ناسا در نظر دارد؛

ساخت خط لوله قمری برای اکسیژن‌رسانی به ماه

ساخت خط لوله قمری برای اکسیژن‌رسانی به ماه
ناسا در حال بررسی است که برای ماموریت‌های آتی آرتمیس از یک خط لوله اکسیژن در اطراف قطب جنوبی ماه استفاده کند تا انتقال موثر اکسیژن به نقاط مختلف انجام شود.
کد خبر : 826765
به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ناسا در حال بررسی است که برای ماموریت‌های آتی آرتمیس از یک خط لوله اکسیژن در اطراف قطب جنوبی ماه استفاده کند تا انتقال موثر اکسیژن به نقاط مختلف انجام شود. «پیتر کورری»، مدیر ارشد علمی شرکت Lunar Resources، پیش از این مشکلات مربوط به انتقال اکسیژن توسط مریخ نورد‌ها را شرح داد. کورری پیشنهادی را به برنامه مفاهیم پیشرفته نوآورانه (NIAC) آژانس فضایی ارائه کرد. او یکی از ۱۴ تیم تحقیقاتی بود که ۱۷۵۰۰۰ دلار بودجه برای توسعه مفاهیم خود دریافت کرد.
 
خط لوله ناسا می‌تواند زندگی فضانوردان آینده آرتمیس را آسان‌تر کند. خط لوله قمری، خط لوله اکسیژن قطب جنوب قمری نیز (LSPOP) نامیده می‌شود. ناسا، چین و روسیه همگی قطب جنوبی ماه را هدف قرار می‌دهند  چرا که مقادیر زیادی یخ و منابع دیگری در زیر سطح ماه وجود دارد. این یخ بخش مهمی از برنامه‌های ناسا برای ایجاد حضور دائمی انسان در ماه است، زیرا می‌توان آن را استخراج کرد و به آب آشامیدنی و اکسیژن تبدیل کرد که می‌تواند برای تنفس و همچنین برای سوخت موشک استفاده شود.
 
ساخت خط لوله قمری برای اکسیژن‌رسانی به ماه
 
برنامه ناسا ذخیره یخ در مخازن تحت فشار برودتی و انتقال آن در ماه نورد‌ها است. آن‌ها احتمالاً باید یخ را به منطقه‌ای نزدیک‌تر به استوای ماه منتقل کنند، زیرا زیستگاه‌های ماه نیز به نور خورشید اضافی آن منطقه نیاز دارند. در عین حال، مفهوم خط لوله قمری دسترسی دائمی به اکسیژن را برای ساکنان ماه فراهم می‌کند. برخلاف خطوط لوله روی زمین، نشتی در ماه باعث آلودگی نمی‌شود. در عوض، اکسیژن به سادگی به فضا فرار می‌کند، زیرا ماه جو ندارد.
 
کورری در بیانیه‌ای در ناسا گفته است که «هدف اولیه ما این است که یک خط لوله ۵ کیلومتری برای انتقال گاز اکسیژن ساخته شود؛ از منبع تولید اکسیژن به ذخیره‌سازی یا مایع‌سازی اکسیژن.»
 
خط لوله اکسیژن قطب جنوب قمری احتمالاً از آلومینیوم ساخته خواهد شد که در قطب جنوب قمری فراوان است. دیگر مفاهیمی که تحت برنامه NIAC ناسا در نظر گرفته شده‌اند، شامل یک هواپیمای هیبریدی به نام TitanAir است که می‌تواند برای جمع آوری نمونه در دریا‌های قمر، زحل و تیتان حرکت کند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب