ضرورت استفاده از ظرفیتهای دانشجویی برای حل مسائل حوزه فرهنگی کشور
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، نشست صمیمی دانشجویان فعال فرهنگی دانشگاه تبریز با حضور عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام سعید علیزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی، حجت الاسلام احمد حمیدی، مدیر امور اجتماعی، عادل طاهری، مدیر امور فرهنگی و جمعی از فعالان دانشجویی فرهنگی، تشکل های دانشجویی، انجمنهای علمی و کانونها برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در این دیدار ضمن قدردانی و تشکر از دانشجویان فعال در حوزه فرهنگی و اجتماعی گفت: شما دانشجویان سرمایههای عظیم و ارزشمندی برای اعتلا و توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در کشورمان هستید و ما مسئولان و برنامهریزان باید از ظرفیت و توانمندیهای شما به نحو شایسته استفاده کنیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ما باید از ظرفیت دانشجویی برای رفع نیازها، اقتدار و شکوفایی کشورمان در حوزههای مختلف بهرهمند شویم، تصریح کرد: امروزه به خاطر اقوام مختلفی که در کشورمان زندگی میکنند، دیدگاهها، ذایقهها و سلایق فرهنگی متفاوتی وجود دارد که باید از تمامی این ظرفیتها برای تعالی انقلاب اسلامی ایران بهکار گرفته شود.
کلانتری، خودتحقیری و تزریق روحیه یاس و ناامیدی در جامعه را از جمله توطئه شوم دشمنان علیه ملت ایران و بهویژه جوانان و دانشجویان بیان کرد و افزود: دشمنان با تمام توان و ابزار سعی در تخریب و ناامید کردن جوانان و دانشجویان دارند که شما دانشجویان نباید این فرصت را به دشمنان انقلاب بدهید.
وی با تاکید بر اینکه اجرای برنامههای متنوع و مختلف فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها از سوی تشکلها، انجمنها و کانونها موجب ایجاد نشاط و امید میشود، یادآور شد: اجرای برنامهها و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی توسط دانشجویان در دانشگاهها در آیینها و مناسبتهای مختلف باید به نحو شایسته برگزار شود و در حد توان باید از سوی مسئولان دانشگاهها مورد حمایت قرار گیرند.
به گفته وی در آینده نزدیک با راه اندازی یک سامانه سعی در رصد فعالیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها هستیم تا اینکه با رصد این سامانه بتوان رتبهبندی فعالیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها را مشخص کرد.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره کمبود اعتبار و بودجه برای برگزاری برنامههای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها گفت: در حال حاضر اکثر دانشگاهها با مشکل بودجه و اعتبار روبرو هستند که این مسئله نیز در فعالیت و اجرای متنوع و گسترده برنامههای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها تاثیرگذار است که امیدواریم امسال با افزایش بودجه فرهنگی از سوی دولت، برخی مشکلات این حوزه برطرف شود.
کلانتری با بیان اینکه امروزه بودجه فرهنگی دانشگاهها مطابق با فعالیت و نیاز فعالان این حوزه نیست، خاطر نشان کرد: در حال حاضر اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها با کمترین هزینه از سوی دانشجویان به اجرا درمیآید که مسئولان باید در تخصیص بودجه فرهنگی به دستگاهها و به ویژه دانشگاهها باید بیش از اینها اهتمام داشته باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه ما باید از تمامی ظرفیتهای مردمی و دانشجویی برای توسعه همه جانبه کشورمان در بخشهای مختلف استفاده کنیم، تصریح کرد: مدلی که در حال حاضر در حوزه فرهنگی و اجتماعی برنامهریزی و تدوین شده با توجه به تحولاتی که در نسل امروز صورت گرفته چندان پاسخگو نیست که در اتفاقات اخیر این مسئله به خوبی آشکار شد، بنابراین ضروری است برای حل مسایل و چالشهای حوزه فرهنگی در کشور بیشتر از ظرفیت دانشجویی استفاده شود.
حجت الاسلام سعید علیزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز، نیز در این نشست ضمن خیرمقدم، در تشریح اهداف این نشست صمیمی و مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۲۷دی این دانشگاه گفت: دانشجویان دانشکده فنی این دانشگاه در سال ۶۵ اولین گروه دانشجویی دانش بنیان بودند که با توجه به نیاز کشورمان و پشتیبانی از رزمندگان اسلام جان خویش را فدا کردند و در همین راستا امروزه با توجه به رسالت و وظیفهای که در قبال این شهدای دانشجو داریم، باید ادامه دهنده راه و آرمانهای این شهدا باشیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برپایی مراسم بزرگداشت شهدای ۲۷ دی در دانشگاه تبریز نباید اختصاص به یک روز خاص و در سالگرد شهادت این دانشجویان باشد، افزود: با بسترسازی، برنامهریزی و با تدوین برنامههای کلان مختلفی که از سوی این دانشگاه و با حمایت و پشتیبانی که از طرف وزارت علوم و سایر دستگاهها صورت گرفته، میخواهیم یاد و خاطره و نقشی که این شهدا داشتند برای همگان روشن و آشکار باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز، در ادامه با تشریح اهداف برگزاری این نشست گفت: برگزاری این گونه نشستها در دانشگاهها با حضور مسئولان، فرصت خوبی برای طرح مطالبات و دغدغهها فعالیت دانشجویان در حوزه فرهنگی و اجتماعی است.
**روحیه مسئولیتپذیری میراث ماندگار شهداست
آئین گرامیداشت شهدای ۲۷دی دانشگاه تبریز نیز با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی، رئیس، اعضای هیأت رئیسه، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه تبریز، مدیران و مسئولان استانی و جمعی از خانوادههای معظم شهدای ۲۷دی، در دانشگاه تبریز برگزار شد.
کلانتری در سخنانی در این مراسم اظهار کرد: شهدا از زندگی خود گذشتند تا ما با عزت زندگی کنیم و مسیری را نشان دادند که راه عزت و بزرگی است. همچنین شهدا در زمانیکه مرگ به حاشیه رانده شده و هر گونه نشانهی مرگ در زندگی پس زده میشد و هر نوع عاقبتاندیشی بهمثابه بیماری تلقی میشد، خودآگاهانه مسیری را برگزیدند که برای ما گشایش داشته باشد.
وی ادامه داد: شهدای ما با رهبری امامخمینی(ره) فلسفهی تاریخ بشریت را که مبتنی بر نفسانیت بود، دگرگون کردند و امروز شاهد تأثیرات عمیق انقلاب اسلامی در اقصی نقاط جهان هستیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: شهدای دانشجو استقلال دانشگاه را به ارمغان آورده و منجر شدند که دانشگاههای ما خدمات بزرگی به انقلاب، مردم و کشور ارائه دهند که نمونهای از این خدمات در طول دوران دفاع مقدس، شکلدهی به نهادهای انقلابی، خدمات پساز جنگ و فعالیتهای جهادی در طول دوران انقلاب تا کنون نمایان شدهاست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: روحیهی مسئولیتپذیری، میراث ماندگار شهدا در میان ما است. بهطوریکه در نگاه مکتب اسلام، همهی ما مسئول هستیم اما کسانی که در مسند هستند، مسئولیت بیشتری دارند و ما با تأسی از این روحیه باید تا میتوانیم در عرصهی علم و فناوری نقشآفرینی کنیم و بیشاز هر زمان دیگری دینی روحیه نیاز داریم.
کلانتری همچنین یادآور شد: در روزگاری که فردگرایی و لذتگرایی تکثیر و منتشر میشود، استفاده از ظرفیت، سلوک، روحیهی فداکاری و ایثار شهدا میتواند اتفاقات بزرگی رقم بزند. پیشرفت کشور در گرو پیشرفت علم و فناوری است که این امر به معنی انجام کار ساده نیست بلکه باید مبتنی بر روحیهی ایثار و فداکاری باشد و ما میتوانیم از یادگاران دوران جنگ که در میان ما هستند، نهایت استفاده را در بسط و گسترش این روحیه انجام دهیم.
**شهدای دانشجو به ارزش و جایگاه دانشگاه ایمان داشتند
صفر نصراله زاده، رئیس دانشگاه تبریز در ضمن گرامیداشت یاد و خاطرهی شهدای ۲۷دی دانشگاه، اظهار کرد: این شهدا در شرایطی بسیار خاص کار میکردند. تهدیدات منافقین کوردل از یک طرف و کمبود امکانات از سوی دیگر باعث شده بود این دانشجویان در شرایط دشواری کار کنند.
وی ادامه داد: دانشجویان دانشکدهی فنی به هیچ عنوان احساس طلبکارانه نداشتند و خود را بدهکار نظام اسلامی میدانستند و صبح تا عصر درس میخواندند و از شب تا صبح کار میکردند.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه تعدادی از این دانشجویان در رشتهی غیر مرتبط با مهندسی درس میخواندند، افزود: عشق، علاقه و روحیهی جهادی این شهدا باعث شد تا در مدت بسیار کوتاه تخصص مربوط به ساخت سلاح را یاد گرفته و پا به پای دانشجویان فنی در ساخت سلاح جنگی و کمک به رزمندگان اسلام پیش بروند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: این دانشجویان به معنی واقعی کلمه ارزش و جایگاه دانشگاه را میدانستند و باور داشتند که دانشگاه باید مبدأ تحولات باشد و بتواند مشکلات کشور را رفع کند.
نصرالهزاده با بیان اینکه شهدای ۲۷ دی با کمترین امکانات کارهای بسیار بزرگی را انجام دادند، یادآور شد: در دوران جنگ تحمیلی که کشور بهواسطهی تحریمهای دشمنان به لحاظ امکانات در شرایط خوبی قرار نداشت، این دانشجویان اراده و روی پای خود ایستادن را به منصهی ظهور رسانده و در یک فضای کاملا معنوی که همراه با دعا و توسل به ائمه اطهار(ع) بود، به رزمندگان اسلام کمک کردند.
رئیس دانشگاه تبریز در خاتمه یادآور شد: در نهایت این شهدا به واسطهی شیطنت منافقین کوردل و بمباران محل فعالیت شان به درجهی رفیع شهادت رسیدند که دو نفر از این شهدا کارمند و ۲۰تن نیز دانشجو بودند و هفت نفر نیز به درجهی جانبازی نائل آمدند و اکنون به وجود این عزیزان افتخار میکنیم.
**جهاددانشگاهی بیش از ۱۰۳ شهید تقدیم انقلاب کرده است
حسن مسلمی نائینی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی نیز در سخنانی در این مراسم با اشاره به اثرگذاریهای تاریخی شهر تبریز در برهههای مختلف، اظهار کرد: تاریخ تبریز همواره آمیخته با ظلمستیزی و استعمارستیزی بوده و از ۱۵۰ سال پیش سرداران دلاور و در دوران دفاع مقدس نیز رزمندگان اسلام افتخارآفرینی بسیاری به ارمغان آورده اند که شهدای ۲۷ دی دانشگاه تبریز نمونهای از آن است.
وی ادامه داد: هیچکدام از دانشگاههای ما دارای این ویژگی نبودند که کارگاهی جهت تولید تسلیحات جنگی راهاندازی و موجب عصبانیت دشمن شده و به طور مستقیم مورد هدف حمله دشمن قرار گیرد. این شهدا کار بزرگی کردند که باید راه و روش آنها را محور حرکت خود قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی افزود: جهاددانشگاهی از دوران دفاع مقدس تاکنون بیش از ۱۰۳ شهید تقدیم انقلاب کرده است و راه و روش این شهدا بهعنوان سرلوحه پیشروی ما قرار دارد.
وی در خصوص فعالیتهای سازمان جهاد دانشگاهی از بدو تأسیس تاکنون، خاطرنشان کرد: این نهاد از ابتدای تأسیس با جنگ، رشد کرد و در حوزههای مختلف مهندسی، رزمی، اعزام کادر پزشکی، نیروهای داوطلب و... فعالیتهای موثری انجام داد و همچنین در حوزهی علوم انسانی و جنگ روانی نیز فعالیتهای قابل توجهی انجام داده که در این رابطه یکی از همکاران ما به شهادت رسید.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی اضافه کرد: جهاددانشگاهی از طریق بحثهای مخابراتی نیز تلاش میکرد به رموز دشمن دسترسی یافته و به رزمندگان کمک کند؛ همچنین در حوزهی کاهش آسیبهای اجتماعی نیز از ارتباط با خانواده شهدا گرفته تا تکریم جانبازان و مجروحین و پیگیری مشکلات آنان، فعالیتهای موثری انجام داده است.
وی همچنین افزود: یکی از موارد موثر در جنگها، پدافند غیرعامل است که جهاددانشگاهی در این حوزه نیز تا حدودی فعالیتهایی انجام داده است و با طراحی بالنهای هیدروژنی موانعی در مسیر حملات دشمن ایجاد کرد که اقدامی بسیار موفقیت آمیز بود.
مسلمی نائینی با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی در حوزهی سلولهای بنیادی نیز کارهای ماندگاری انجام داده است، گفت: مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی در پژوهشگاه رویان منشاء خدمات بسیاری برای جامعه در حوزهی سلولهای بنیادی و درمان ناباروری بود و این مجموعه در ذخیرهی خون بندناف و استفاده از آن در درمان بیماریهای صعبالعلاج موفقیتهای بسیاری کسب کرده است.
وی با تاکید بر ضرورت پیمودن راه شهدا برای حرکت در مسیر موفقیت و انجام کارهای بزرگ، متذکر شد: این شهدا به ما یاد دادند که در چه مسیری حرکت کنیم، اگر آن زمان با فعالیتهای خود حصارهای دشمن را شکسته و در مقابل ارتش تا بن دندان مسلح بعثی ایستادند، پس امروز نیز میتوانیم در حوزهی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در مسیر شهدا گام برداشته و موفق شویم.
**خانه نشریات دانشجویی دانشگاه تبریز آغاز به کار کرد
همچنین با حضور معاون و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، خانه نشریات دانشجویی در ساختمان شهید باکری دانشگاه تبریز افتتاح شد. عبدالحسین کلانتری، در این مراسم ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته درزمینهٔ نشریات دانشجویی در دانشگاه تبریز بر اهتمام جدی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت بر گسترش کمّی و کیفی نشریات دانشجویی تأکید کرد.
در این مراسم عادل طاهری، مدیر امور فرهنگی دانشگاه تبریز با ارائه گزارشی از فعالیت نشریات دانشجویی در این دانشگاه گفت: در حال حاضر ۵۵نشریه دانشجویی در دانشگاه درزمینهٔ مطالب علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ادبی فعال هستند که توسط تشکلهای دانشجویی، انجمنهای علمی و اشخاص حقیقی منتشر میشوند.
وی همچنین با اشاره به انتشار الکترونیکی نشریات مذکور به همراه نشر چاپی افزود: علاوه براینکه این نشریات بهصورت فیزیکی چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرند، در سامانه نشریات وزارت علوم و در سامانه الکترونیکی کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز نیز نمایهسازی الکترونیکی میشوند.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه تبریز با اشاره به آئیننامه وزارت عتف در خصوص ضرورت ایجاد امکانات بیشتر جهت بهرهگیری هر چه بیشتر دانشجویان از نشریات دانشجویی و ترغیب دانشجویان به فعالیت در حوزه نشریات، خانه نشریات دانشجویی دانشگاه تبریز آماده ارائه خدمات به دانشجویان است.
انتهای پیام/