همه چیز درباره شرکتهای دانشبنیان از ارزیابی تا حمایت +فیلم
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، همه ما بارها و بارها درباره شرکت دانش بنیان شنیدهایم. اما شرکت دانشبنیان دقیقا به چه معناست و به چه شرکتی دانشبنیان میگویند؟
شرکتهای دانش بنیان، واحدهایی هستند که بر علم و دانش متکی بوده و همان طور که از اسمشان پیداست، بنیان و ریشه آنها را، دانش تشکیل میدهد. شرکتهای دانش بنیان در زمینههای علمی و تحقیقاتی فعالیت میکنند و موسسین آنها افراد علمی و دانشگاهی هستند؛ بنابراین علم و فناوری، دارایی اصلی شرکتهای دانش بنیان محسوب و فعالیت آنها منجر به تولید محصول یا خدمت میشود.
برخلاف تصور عموم، شرکت دانش بنیان یک قالب مجزا برای ثبت شرکت نیست بلکه برای ثبت شرکت دانش بنیان، ابتدا باید یکی از انواع شرکتهای تجاری مانند سهامی خاص و با مسئولیت محدود را به ثبت برسانید سپس برای دریافت تاییدیه دانشبنیان اقدام کنید.
**شرکتهای دانش بنیان چه کاربردی دارند؟
این شرکتها، به منزله راهی هستند که ایده را به محصول و نتیجه نهایی منتهی میکنند و پلی برای رسیدن به فناوریهای علمی و دستگاههایی با کارکردهای نو هستند. در شرکتهای دانش بنیان، دانشمندان و پژوهشگران، به بررسی ایدهها و احتمالات تازهای میپردازند که بتوان با عملی کردنشان، مسیری هموارتر برای افراد جامعه به وجود آورد.
شرکتهای دانش بنیان به چند نوع تقسیم میشوند که این دستهبندی بر اساس میزان فناورانه بودن محصولات یا خدمات، اظهارنامه مالیاتی، حجم درآمد شرکت از فروش محصولات و خدمات و نوع مشتریان است.
**انواع شرکتهای دانشبنیان
شرکتهای دانشبنیان بر اساس نوع و میزان فعالیت خود به ۵ نوع تقسیم میشوند: نوپا نوع ۱، نوپا نوع ۲، تولیدی نوع ۱، تولیدی نوع ۲ و مستعد دانش بنیان (نوع ۳).
**شرکتهای دانشبنیان نوپا نوع ۱
این شرکتها به تازگی فعالیت خود را شروع کردهاند و هیچ دستاورد مالی نداشتهاند. به عبارت دیگر درآمدی در اظهارنامه مالیاتی سال گذشته خود ندارند.
شرکتهای دانشبنیان نوپا نوع ۱ باید کالا و خدمات خود را به مرحله تولید برسانند یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی تولید کنند. محصولات این شرکتها باید سطح فناوری بسیار بالا داشته باشند و باعث به وجود آمدن ارزش افزوده بالایی شوند تا بتوانند در دسته شرکتهای نوع ۱ قرار بگیرند.
**شرکتهای دانشبنیان نوپا نوع ۲
شرکتهای نوپای نوع ۲ تقریبا مانند دسته اول هستند یعنی درآمدی نداشتهاند. کالا و خدمات این شرکتها نیز یا باید به مرحله تولید برسند یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی تولید شوند.
شرکتهای نوع ۲ باید سطح فناوری بالایی داشته باشند. تنها تفاوت این نوع شرکتها با نوپا نوع ۱ این است که ارزش افزوده و سطح پیچیدگی فنی محصولات آنها کمتر از دسته اول است.
**شرکتهای دانشبنیان تولیدی نوع ۱
یکی دیگر از انواع شرکت دانش بنیان، شرکتهای تولیدی نوع ۱ هستند که حداقل ۲۵ درصد درآمدشان در آخرین اظهارنامه مالیاتی مکتوب شده است. کالا و خدمات این شرکتها باید سطح فناوری بالایی داشته باشند و آن را به مرحله تولید برسانند.
**شرکتهای دانش بنیان تولیدی نوع ۲
دو دسته از شرکتها میتوانند در گروه تولیدی نوع ۲ قرار بگیرند که عبارتاند از:
۱- شرکتهایی که حداقل یک کالا یا خدمت با سطح فناوری بالا به مرحله تولید رسانده باشند.
۲- شرکتهایی که به فعالیتهای مهندسی و پروژههای پیمانکاری میپردازند و حداقل ۱۰ درصد کار، معیارهای شرکت دانشبنیان را داشته باشد.
**شرکتهای مستعد دانش بنیان یا نوع ۳
در بین انواع شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی هستند که معیارهای «آییننامه ارزیابی شرکتها و موسسات دانشبنیان» را ندارند، ولی ممکن است در صورت ارائه فرصت و حمایت، امکان کسب آنها را داشته باشند. این شرکتها پس از بررسیهای لازم توسط مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان، به صورت شرکت مستعد دانش بنیان (نوع ۳) تایید میشوند.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با نحوه ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان ویدئوی زیر را ببنید:
انتهای پیام/