اثر گداختههای آتشفشانی از فضا +عکس
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ماهوارههای در حال چرخش در اطراف کره زمین و سایر کاوشگرهای فضایی که در نقاط مختلف منظومه شمسی حضور دارند در هر لحظه تصاویر زیبایی را از سیاره آبی و سایر اجرام آسمانی ثبت و ارسال میکنند. معمولاً سازمانهای فضایی هر هفته مجموعهای از بهترین تصاویر ثبت شده به وسیله ماهوارهها و یا فضانوردان مستقر در ایستگاه بینالمللی فضایی را برای عموم مردم منتشر میکنند. در ادامه تعدادی از عکسهای گرفته شده از زمین و سایر سیارههای منظومه شمسی در یک هفته اخیر را مشاهده میکنید:
رصدخانه خورشیدی اروپا تصاویری از فوران عظیمی از ذرات مغناطیسی در خورشید را ثبت کرد. به گفته اخترشناسان بر اثر شدت انفجار ذرات باردار از جو فوقانی خورشید خارج شدند. در صورتی که این ذرات به سمت زمین هدایت شوند ظرف چند روز به سیاره آبی رسیده و شبکههای ارتباطات و سیستم موقعیتیابی جهانی(GPS) را دچار اختلال میکند.
دوربینهای نصب شده روی ایستگاه بینالمللی فضایی به تازگی تصویری جالب از آتشفشانهای جزایر هاوایی ثبت و به زمین مخابره کردند. در این تصویر دو دهانه آتشفشانی مشاهده میشود که یکی از آنها فعالتر است. ایستگاه فضایی بینالمللی در لحظه ثبت این تصویر در بیش از ۴۱۵ کیلومتری از آتشفشانهای هاوایی بوده است.
یک عکاس آسمان شب تصویری دیدنی از رصدخانه بینالمللی جمینی(Gemini) ثبت کرده است. این رصدخانه دارای پنج تلسکوپ است که در ارتفاع ۴ کیلومتری از سطح دریا قرار دارند.
این تصویر چشمگیر به وسیله تلسکوپ جیمز وب ثبت شده و دانشمندان آن را کهکشان II ZW 96 نامیدهاند. این کهکشان در فاصله ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی دلفین قرار دارد. دو هسته کهکشان در این تصویر به وضوح دیده میشود.
مواد مذاب خارج شده از کوه آتشفشانی ماونا لوا از فضا نیز قابل مشاهده است. این آتشفشان در ۴۰ سال گذشته خاموش بوده و آخرین فوران آن به سال ۱۹۸۴ بازمیگردد. همزمان با فوران این آتشفشان حجم زیادی از مواد مذاب و دود از دهانه ماونا لوا خارج شد.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/