دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 ارديبهشت 1395 - 13:39

آیت‌الله مکارم شیرازی: بانکداری ما نه تنها اسلامی نیست حتی محاسن بانکداری غربی را هم ندارد/ بانک‌ها با حساب جاری مردم، درآمد درمی‌آورند

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: بنده طرح جامع بانکداری اسلامی را مطالعه کرده و با حضور اعضای این گروه، نکاتی را به آنان عرضه داشتیم که امیدوارم این طرح در عمر باقیمانده مجلس نهم، ارائه و به تصویب برسد و به مجلس دهم ارجاع نشود چراکه ممکن است به درازا انجامیده و طولانی شود.
کد خبر : 82509

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از حوزه‌نیوز، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم ضمن تبریک فرارسیدن مبعث نبی مکرم اسلام(ص) به موضوع بانکداری اسلامی اشاره کردند و گفت: بانکداری از غرب برای ما آمده و ما اسم اسلامی را برای آن گذاشته‌ایم که متأسفانه نه محاسن بانکداری غربی را دارد؛ و نه اسلامی است.


برخی خیال می‌کنند مشکل بانکداری ما فقط جریمه و دیرکرد است


وی اظهار داشت: سود بانکی در کشورهای غربی بین 4 تا 6 درصد است؛ اما در بانکداری اسلامی تا 28 درصد از مردم سود می‌گیرند و اخیرا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کرده که تا 35 درصد هم سود گرفته می‌شود؛ آن هم در قالب عقود شرعیه.


این مرجع تقلید با بیان این مطلب که «بانکداری امروز ما با مشکلات بسیاری روبه‌روست»، ابراز داشت: برخی خیال می‌کنند که مشکل بانکداری امروز ما فقط جریمه و دیرکرد است؛ ولی در اصل با مشکلات بسیاری روبه‌روست؛ اما این بشارت را به شما بدهم که اخیرا گروهی از نمایندگان مجلس که اغلب آنان روحانی هستند به همراه جمعی از حقوقدانان نشست‌هایی را برگزار کرده و طرح جامع بانکداری اسلامی را در طی دو سال تهیه کرده‌اند که بسیار مناسب می‌باشد.


یکی از درآمدهای بانک‌ها، حساب جاری مردم است که از این پول، به دیگران وام داده شده و سود 25 تا 30 درصدی گرفته می‌شود و درآمد آن در جیب بانک قرار می‌گیرد؛ در حالی که اصل پول برای مردم بوده است

آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: بنده این طرح را مطالعه کرده و با حضور اعضای این گروه، نکاتی را به آنان عرضه داشتیم که امیدوارم این طرح در عمر باقیمانده مجلس نهم، در مجلس ارائه و به تصویب برسد.


این مفسر قرآن کریم افزود: این طرح نباید به مجلس آینده واگذار شود؛ چراکه ممکن است به درازا انجامیده و طولانی شود.


وی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی کشور بدون حل مشکلات نظام بانکداری سامان پیدا نخواهد کرد و باید برای رفع آن تلاش کرد.


مکارم شیرازی ادامه داد: امروز بخش بسیاری از مطالبات بانک‌ها از سرمایه‌داران است و متأسفانه تسهیلات کلان در اختیار آنان قرار داده شده و طبعا کارخانه‌های متوسط و ضعیف‌تر از دریافت تسهیلات جا مانده‌اند.


این مرجع تقلید با انتقاد از نحوه توزیع تسهیلات در بانک‌های کشور، اظهار داشتند: باید نظام بانکداری در اختیار توده مردم بوده و کار و اشتغال ایجاد نماید.


آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه داد: اگر سرمایه در اختیار افراد گردن کلفت قرار بگیرد، از میان آنان مفسدان اقتصادی و اختلاس گر بیرون خواهد آمد.


این مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: یکی از درآمدهای بانک‌ها، حساب جاری مردم است که از این پول، به دیگران وام داده شده و سود 25 تا 30 درصدی گرفته می‌شود و درآمد آن در جیب بانک قرار می‌گیرد؛ در حالی که اصل پول برای مردم بوده است.


این استاد برجسته حوزه تأکید کرد: طرحی که این گروه برای بانکداری اسلامی به رشته تحریر درآورده، بسیار مناسب است و باید مسئولان بانکی و مجلسیان با همکاری و تعامل آن را به تصویب برسانند تا بتوان از مشکلات موجود کاست.


وی اظهار کرد: این نوع از بانکداری مناسب ما نیست که هنوز نتوانستیم پس از 37 سال از انقلاب اسلامی آن را اصلاح نماییم.


مکارم شیرازی با اشاره به اینکه «یکی از عوامل تورم، بانکداری ناسالم است»، ابراز داشت: اگر بانکداری سالم شود، تورم به مقدار زیادی افت کرده و پایین خواهد آمد.


این استاد برجسته حوزه در ادامه با اشاره به روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) ابراز داشت: حضرت در این حدیث فرمودند: «أبغَضُ العِبادِ إلَى اللَّهِ مَن کانَ ثَوباهُ خَیراً مِن عَمَلِه: أن تَکونَ ثِیابُهُ ثِیابَ الأنبیاءِ وَ عَمَلُهُ عَمَلَ الجَبّارِینَ/ منفورترین بندگان در پیش خدا کسى است که جامه وى از کارش بهتر باشد، یعنى جامه او جامه پیمبران باشد و کار وى کار ستمگران».


این مرجع تقلید ادامه داد: ما به شخصیت مورد نظر این روایت، منافق می گوییم؛ چراکه منافق کسی است که دو شخصیت داشته باشد؛ مؤمن و مسلمان در ظاهر و آلوده و بی ایمان در باطن.


آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: ما به عنوان یک روحانی نیز باید بسیار مراقب باشیم؛ چراکه لباس ما، لباس پیامبر(ص) است و اگر عمل ما خلاف این لباس باشد، صدمات بسیاری خواهد زد.


این مفسر قرآن کریم تصریح کرد: ما به طلابی که ملبس به لباس روحانیت می شوند همیشه می گوییم که با این که لباس افتخار سربازی امام زمان (عج) نصیب شما شده؛ اما مسئولیت سنگینی نیز بر دوش شما گذاشته خواهد شد.


این استاد برجسته حوزه افزود: روحانیون، مداحان، شیعیان و ... منتسب به اهل بیت(ع) هستند و باید کاری انجام دهند که افعال آنان به نام امامان معصوم(ع) نوشته نشود.


وی در پایان اظهار داشت: روایت زیبای: «کونوا لنا زینا و لا تکونوا علینا شینا» اشاره به همین مطلب مذکور دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب