دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 دی 1401 - 09:32
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران مطرح کرد؛

رفع نیازمندی‌های فناوری اطلاعات مناطق نفت‌خیر جنوب توسط دانش‌بنیان‌ها

رفع نیازمندی‌های فناوری اطلاعات مناطق نفت‌خیر جنوب توسط دانش‌بنیان‌ها
محمد خوانساری گفت: رفع بیش از نیمی از نیازمندی‌های فناوری اطلاعات شرکت‌های پارس جنوبی توسط دانش‌بنیان‌ها نشانه توانمندی این مجموعه‌هاست.
کد خبر : 824055

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محمد خوانساری، رئیس سازمان فناری اطلاعات ایران با حضور در آیین افتتاحیه «چهارمین نمایشگاه تخصصی فناوری اطلاعات، ارتباطات، امنیت و حراست در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی»، اقدامات انجام گرفته در مجموعه پارس جنوبی که در راستای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی صورت گرفته است را الگویی برای کل کشور دانست و تامین بیش از نیمی از نیازمندی‌های فناوری اطلاعات پارس جنوبی توسط شرکت‌های توانمند دانشبنیان را نشانه عزم جدی مسئولان این منطقه به منظور رونق، رشد و بهره وری تولید داخلی بیان کرد.

وی با بیان اینکه فناوری مبتنی بر داده موضوع ویژه‌ای است که در این حوزه مورد غفلت قرارگرفته، افزود: روزانه حجم بالایی از داده‌ها در پالایشگاه ها، مراکز استحصال گاز، سکو‌ها و سایر مراکز تولید می‌شوند که می‌توانند در تصمیم گیری‌ها خرد و کلان اداره‌های عملیات و برنامه ریزی مجموعه‌ها مورد استفاده قرار گیرند. داده‌ها به واسطه حسگر‌های صنعتی در نقاط مختلف پالایشگاه به میزان بسیار زیادی تولید می‌شوند بنابراین جمع آوری این داده‌ها و استفاده از آن‌ها بسیار مهم و تاثیرگذار است.

خوانساری با یادآوری این که بازار پیش رو مبتنی بر هوش مصنوعی، داده کاوی و پردازش داده است، گفت: در حال حاضر، سرمایه گذاری عظیمی حدود ۱۵۰ میلیارد دلار در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس انجام شده است؛ بنابراین برای داده‌هایی که این سرمایه گذاری آن را تولید می‌کند، نیازمند زیرساخت هستیم. بخشی از این زیرساخت اقتصادی است که به کمک بخش خصوصی می‌توان آن را فراهم کرد و سایر بخش‌های آن نیازمند حمایت دولت است. ضرورت ایجاب می‌کند در این منطقه امکان سنجی و برنامه ریزی لازم برای راه اندازی یک مرکز داده انجام شود تا در آینده از داده‌هایی که در این منطقه تولید می‌شود، توسط شرکت‌های دانش بنیان برای منطقه ارزش افزوده ایجاد کند.

معاون وزیر ارتباطات با ارایه آماری از شرکت‌های دارای پروانه امنیتی در استان بوشهر گفت: در حال حاضر حداقل هشت شرکت وجود دارند که دارای پروانه امنیتی از سازمان فناوری اطلاعات ایران هستند که در سه حوزه نصب و پشتیبانی محصولات افتا، امن سازی و مقاوم سازی سامانه‌ها و زیرساخت‌های سرویس‌ها و پیاده سازی امنیت فیزیکی محیط پیرامونی فعالیت می‌کنند و این شرکت ها، می‌توانند مجریان برخی نیازمندی‌های منطقه اقتصادی پارس باشند.

بنابه این گزارش، در ادامه محمد خوانساری رییس سازمان فناوری اطلاعات نشستی با حضور بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان برگزار کرد که در آن توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها، موانع و چالش‌های موجود در این حوزه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و به پرسش‌های آن‌ها در این زمینه پاسخ داد.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب