چشمانداز قطب مهندسی گاز و پالایش در بهار علمی ۳۸
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ ۱۴ دی سالگرد راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان گچساران است که ۱۲ بهمن ۶۴ به عنوان نخستین مؤسسه آموزش عالی استان کهگیلویه و بویراحمد و یکی از واحدهای دانشگاهی کشور فعالیت خود را آغاز کرد. این دانشگاه به عنوان قطب مهندسی گاز و پالایش در جنوب کشور محسوب شده و در زمینه کارشناسی ارشد جزء نخستین دانشگاههایی بوده که نخستین گام را در توسعه تحصیلات تکمیلی برداشته است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران تاکنون ۳۳۹ مقاله علمی بـا درجـه ISI در تولید علم داشتـه کـه بعضی از این مقـالات دارای ضریب تـأثیر (IF) بـالای پنـج هستند و در برههای از فعالیت خود بین ۳۰۴ واحد دانشگاهی بنا به رتبهبندی ISC رتبه ۳۱ علمی کشور را داشته است. این واحد دانشگاهی از لحاظ فضای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی بالغ بر ۶۵ هکتار فضا را در دامنه کوه خامی، مشرف بر شهر گچساران داراست و از لحاظ موقعیت جغرافیایی در شمالیترین نقطه شهر گچساران قراردارد و مزّین به حضور سه شهید گمنام است که مانند نگینی در انگشتری این شهر میدرخشند.
اکنون واحد دانشگاهی گچساران دارای ۱۲۸ رشته محل از کاردانی تا دکتری، ۲۶ باب آزمایشگاه، (شیمی آلی، شیمی فیزیک، بتن، نفت، گل حفاری، اسکیل لب پرستاری و مامایی و ...) ۱۰ کارگاه، (تراشکاری، جوشکاری و فرز، سختافزار، شبکه، مدار فرمان و ...)، یک مرکز (TMC)، چهار مرکز تحقیقات و یک مرکز رشد واحدهای فناور با استقرار ۹ هسته فناور در مرکز است.
** ۴۰ هزار فارغالتحصیل در ۳۷ سال بالندگی علمی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران از چهار باب کتابخانه، ۳ هزار دانشجو، ۹۷ عضو هیئت علمی و ۱۱۰ نفر کارمند، سه دانشکده (پرستاری و مامایی، علوم انسانی و مهارتی)، بیش از ۴۰ هزار فارغالتحصیل، مجموعه ورزشی چندمنظوره، خوابگاههای دانشجویی دخترانه و پسرانه، مهمانسرای اساتید، پانسیونهای مجهز به امکانات رفاهی و زمین چمن با پیست دو و میدانی بهرهمند است.
این دانشگاه از باسابقهترین واحدهای دانشگاهی است که در راستای برنامه استراتژیکی و چشمانداز خود از حالت آموزش محور به پژوهش محور یعنی به سمت دانشگاه کارآفرین در حرکت است.
شهرستان گچساران که به عنوان شاهراه ارتباطی و کریدور شمال به جنوب شناخته میشود در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و از لحاظ داشتن ذخایر نفت و گاز یکی از مناطق صنعتی کشور محسوب و حدود ۲۵درصد نفت کشور از این منطقه تولید و صادر میشود؛ بنابراین وجود دانشگاه آزاد اسلامی در گچساران عاملی برای جذب کارکنان صنعت نفت و گاز برای تحصیل بوده کما اینکه تاکنون بسیاری از افراد متخصص و مورد نیاز این صنعت را تأمین کرده است.
** چشمانداز و برنامههای آینده قطب مهندسی گاز و پالایش
مهمترین برنامهها و چشماندازهای این دانشگاه را افزایش مشارکت کارکنان در امور دانشگاه، القای تفکر رویکرد سیستماتیک و ایجاد انگیزه برای بهبود مداوم، تعریف مکانیزم انتقال و تسهیم دانش بین کارکنان، ابجاد سیستمهای اطلاعات مدیریتی جهت تصمیم گیری مبتنی بر داده، ایجاد مکانیزم پایش مستمر به منظور افزایش اثربخشی و کارایی، انجام پروژههای مهم دانشگاه به صورت فرایندگرایی، مدیریت مناسب منابع انسانی، جذب درآمدهای غیرشهریهای به خصوص در حوزه نفت و گاز و کشاورزی و برنامه ریزی در زمینه ارتباط مرکز رشد و فناوری، آزمایشگاهها، هستهها و گروههای فناور و مرکز تحقیقات غشاء واحد با صنایع مرتبط را شامل میشود.
اخذ استانداردهای لازم برای آزمایشگاهها، هستهها و گروههای فناور مرکز رشد و فناوری و مرکز تحقیقات غشاء، ایجاد بانک اطلاعاتی و شبکه سازی فارغ التحصیلان، ارتباط و تعامل با مراکز علمی کشور و بین المللی در زمینه همکاریهای علمی، پژوهشی، دانشجو و فناوری، حمایت و جذب فعالیتها و کسب و کارهای دانشبنیان و جذب ایدههای نوآورانه و فناورانه، استفاده از طرح آمایش سرزمین و برنامه ریزی برای برآوردن نیازهای حوزههای مختلف، اضافه شدن رشتههای دانشگاهی مبتنی بر آمایش سرزمین، توسعه فعالیتهای دانشکده مهارت و کارآفرینی در سطوح مختلف، طرحهای دانشبنیان و تجاریسازی آنها، راهاندازی سراهای نوآوری، ایجاد خدمات منتورینگ برای مؤسسات، ایجاد صنایع خلاق، الزام به انجام امور با محور تربیت فرهنگی و اخلاقی و هویّت اسلامی، نهادینه شدن ارزشهای معنوی و دینی و تمدنسازی اسلامی از دیگر برنامههای پیش روی واحد گچساران است.
انتهای پیام/