دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1401 - 12:33
روش جدید تولید پارچه‌های آنتی باکتریال؛

تزریق موادنانویی به تار و پود پارچه مشکل از بین رفتن خاصیت نانویی منسوجات را رفع کرد

تزریق موادنانویی به تار و پود پارچه مشکل از بین رفتن خاصیت نانویی منسوجات را رفع کرد
یک تولیدکننده پارچه‌های آنتی باکتریال به جای آغشته کردن سطح پارچه به مواد نانویی، آن را به تار و پود پارچه وارد کرده و از این طریق مشکل از بین رفتن خاصیت نانویی منسوجات با گذشت زمان و تماس با سطوح را رفع کرده است.
کد خبر : 823599

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، پارچه‌های اسپان‌باند یا بافته نشده کاربرد‌های متعددی از جمله ساخت تجهیزات پزشکی و آرایشی بهداشتی دارند. در صورتی که لازم باشد از این پارچه‌ها در حوزه پزشکی استفاده شوند باید ضدمیکروبی شوند، در نتیجه سطح پارچه به مواد آنتی‌باکتریال آغشته می‌شود.

شرکت دانش بنیان میلاد پرنیان ایرانیان به جای استفاده از مواد شیمیایی آنتی‌باکتریال، اقدام به تولید مواد آنتی باکتریال به روشی سبز و با استفاده از پوست مرکبات کرده است.

زهرا صبح‌سوز، مسئول فنی شرکت می‌گوید: «ما اقدام به تولید نانوذراتی کردیم که علاوه براین که سازگار با محیط‌زیست است، حساسیت، سمی بودن و تحریک‌پذیری را به حداقل می‌رساند.»

امیرحسین بختیاری، مدیرعامل این شرکت نیز می‌گوید: «زمانی که بعد از تولید یک محصول، محصول نانویی می‌شود، تولید کننده باید سطح بیرونی محصول را به مواد نانویی آغشته کند که بعد از مدتی در اثر تماس با محیط اطراف این نانومواد از سطح جدا می‌شوند. کاری که ما انجام دادیم این است که موادنانویی را وارد تار و پود پارچه کردیم، در واقع دیگر مشکل از بین رفتن نانومواد را نداریم.»

بختیاری می‌افزاید: «این راهبرد باعث افزایش ماندگاری خواص نانومواد در پارچه می‌شود. آزمایش‌های انجام شده دو سال ماندگاری خواص نانومواد در این پارچه‌ها را تایید کرده است. البته ما مدعی هستیم که بیش از دو سال ماندگاری داریم، اما مجوز برای دو سال ماندگاری صادر شده است. نانوذرات استفاده شده در این فناوری را نیز تولید می‌کنیم و بی‌نیاز از واردات هستیم. به همین دلیل قیمت تمام شده نانوذرات به نصف میزان وارداتی کاهش یافته است.»

این شرکت به دنبال صادرات به غرب آسیا است

برخی از مواد مورد استفاده در این شرکت، پیش از این خارج وارد می‌شد که در حال حاضر شرکت در این بخش به خودکفایی رسیده است.

ستاد فناوری نانو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از تولیدان فناورانه در این حوزه حمایت می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب