دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1401 - 10:53
یک شرکت دانش‎بنیان موفق شد؛

شکست انحصار اروپا در تولید برد ربات‌های صنعت خودروسازی و لوازم خانگی

شکست انحصار اروپا در تولید برد ربات‌های صنعت خودروسازی و لوازم خانگی
یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است با تکیه بر علم و دانش مهندسین ایرانی در تولید تجهیزات موردنیاز ربات‌های صنعتی کاربردی در حوزه صنایع خودروسازی و لوازم خانگی به خودکفایی برسد.
کد خبر : 823169

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در گذشته چرخه متداول استفاده از ربات به صورت خرید، استفاده، اسقاط و تعویض بود. امروزه حتی پس از۱۰سال استفاده مداوم، همچنان ادامه استفاده از ربات اقتصادی‌تر از تعویض آن است؛ لذا با توجه به شرایط جاری اقتصادی و سیاسی کشور خصوصا برای شرکت‌ها و فرآیند‌های کوچک تولیدی استفاده از ربات‌های کارکرده بسیار مقرون بصرفه خواهد بود. ربات‌های صنعتی در بسیاری از فرآیند‌ها مانند جابجایی مواد، بارگیری و تخلیه، جابجایی پالت، جوشکاری و همچنین هوافضا استفاده می‌شوند. امروزه این ربات‌ها عمدتاً در صنعت خودروسازی و شرکت­‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از این رو یک شرکت دانش بنیان با هدف ارایه خدمات پیشرفته در زمینه ربات‌های صنعتی آغاز به فعالیت کرد و با تکیه بر علم و دانش مهندسین ایرانی توانست خدمات خود را توسعه دهد. این شرکت دانش بنیان در زمینه نرم افزار و اتوماسیون صنعتی، تعمیرات، آموزش و تولید قطعات خاص ربات‌ها فعالیت می‌کند. در ادامه به سراغ افشین بهمران مهربان مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان رفتیم و درخصوص فعالیت‌های این شرکت و محصولات فناورانه‌ای که تولید می‌کند با او گفت‌وگو کردیم.

بهمران با اشاره به اینکه این شرکت از سال ۱۳۸۶ تاسیس شده است گفت: شرکت ما از سال ۱۳۹۵ دانش بنیان شده است و توانسته با تکیه بر توان مهندسین داخلی فعالیت خود را در زمینه اتوماسیون صنعتی آغاز کند و در حال حاضر با گسترش خدمات و افزایش تعداد نیرو به فعالیت خود در این حوزه ادامه می‌دهد.

وی در ادامه درباره تولیدات این شرکت افزود: محصولات این مجموعه شامل کابل کیکلس، منابع تغذیه بی سیم، نرم افزار‌های مانیتورینگ ربات‌ها و سیستم‌های کنترلی است که در صنعت لوازم خانگی و صنایع خودرو سازی کاربرد دارد.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ضمن معرفی سیستم نرم افزاری مانیتورینگ ربات‌ها در این مجموعه ادامه داد: در گذشته شرکت‌ها ربات صنعتی را از کشور‌های خارجی تهیه می‌کردند که علاوه بر هزینه بالا زمان زیادی صرف دریافت این دستگاه و نرم افزار آن از کشور‌های خارجی می‌شد و شرکت باید ماه‌ها منتظر دریافت محصول می‌ماند، اما ما توانستیم با راه اندازی، با توان علمی خود نرم افزار را بازنویسی کنیم و با همان قابلیت نرم افزار خارجی و با چند ویژگی بهتر در اختیار کاربر قرار دهیم.

افشین بهمران در ادامه درباره ویژگی‌های این محصول نسبت به نمونه خارجی گفت: این نرم افزار بومی شده قابلیت پیاده سازی روی کیس‌های معمولی دارد که این خود یک نقطه مثبت نیز محسوب می‌شود که هزینه کاربر کاهش می‌دهد و دیگر لزومی ندارد کیس‌های صنعتی را از خارج از ایران وارد کنند از طرف دیگر سهل الوصول بودن و قابل دسترس بودن این نرم افزار‌های مانیتورینگ است که دیگر لازم نیست چند ماه برای گرفتن یک کیس صبر کنند و حتی به شرکت‌ها کیس رزرو هم داده شد که در صورت بروز مشکل دچار اختلال در کار نشوند.  

وی در ادامه در باره محصول دیگر این شرکت افزود: با توجه به سابقه‌ای که در زمینه فعالیت در حوزه برق داشتیم این نیاز را احساس کردیم که سیسم‌های برق و کابل‌ها در  صنایع دچار مشکل هستند و قطعات به سرعت تخریب می‌شوند ما آن‌ها در مراحل اولیه تعمیر کردیم و به بعد با تلاش خود توانستیم این قطعات را بومی سازی کنیم.

وی در ادامه درباره محصول دیگر این شرکت گفت: کابل‌های کیکلس برای اولین بار در کشور توسط شرکت ما طراحی و تولید و تجاری سازی شده است و عملکرد آن به گونه‌ای است که دو فلز را با عبور جریان ذوب می‌کند و جوش می‌دهد که در تجهیزات خودرویی و لوازم خانگی کاربرد دارد. این کابل با تحمل ۱۳ هزارآمپر قطر نازک و انعطاف بالایی دارد و جریان‌های بالای برقی را نیز ساپورت می‌کند.

 بهمران درادامه درباره فعالیت‌های آینده این شرکت اظهار داشت: در حال حاضر مهندسین این شرکت بر روی تولید مدارهای الکترونیکی خاص ربات‌ها کارمی‌کنند که پیش از این تولید این محصول به طور انحصاری در اختیار کشور‌های اروپایی بود. از طرف دیگر با توجه به اینکه کشور ما در حوزه الکترونیک ضعیف عمل کرده است ما تلاش کردیم با در نظر گرفتن دوره‌های آموزشی و تربیت نسل جوان به ارتقا کشور در این حوزه کمک کنیم.  

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب