دانشگاهها مشکلگشای مسائل زیستمحیطی باشند
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، علی سلاجقه در نشست با فعالان محیط زیست و اساتید گروه منابع طبیعی و محیط زیست در دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: عزم دولت سیزدهم بر آن است تا هیچ پروژهای بدون پیوست زیست محیطی در کشور آغاز نشود.
وی با بیان اینکه رویکرد حل مسئله در دولت حاکم است، افزود: دولت در تمامی ابعاد رویکرد زیست محیطی به خود گرفته است.
سلاجقه با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۲ کشور حاوی پیام زیست محیطی است، تصریح کرد: به توجه ویژه به محیط زیست در سراسر کشور تاکید داریم و شورای عالی محیط زیست کشور نیز به صورت منظم برگزار میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طبق آئیننامه پلاستیکهای زیر ۲۰ میکرون در یک بازه زمانی ۵ ساله باید از چرخه حذف شوند، گفت: در این خصوص و سایر مسائل مربوط به محیط زیست، شرکتهای دانش بنیان به صورت ویژه پای کار هستند.
وی با اشاره به ضرورت حفاظت از محیط زیست در محیط شهری، تاکید کرد: از شهرداریها میخواهم به چهرههای زشت ورودی شهرها پایان دهند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به ورود سازمان حفاظت محیط زیست به بحث دیپلماسی محیط زیست، افزود: در این خصوص نشست منطقهای محیط زیست با حضور کشورهای منطقه برگزار شد و دارای دستاوردهای ارزشمندی بود.
سلاجقه از برگزاری نشست بینالمللی گرد و غبار در ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی خبر داد و گفت: تلاش میکنیم سازمان منطقهای محیط زیست را نیز راهاندازی کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست آلودگی هوا، پسماند و تغییر اقلیم را سه موضوعی دانست که در حال حاضر روی آنها کار میشود، افزود: باید از ظرفیت HSE برای اشتغال استفاده کرد؛ چراکه طبق قانون هر شرکت و مجموعهای که در حوزه صنایع و معادن فعالیت کند و بیش از ۵۰ نفر نیرو داشته باشد باید یک نفر به عنوان کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست جذب کند.
وی با اشاره به فعالیتهای دانشگاه محقق اردبیلی در حوزه محیط زیست، گفت: خوشبختانه این دانشگاه جزو دانشگاههای رده بالای کشور در حوزه مدیریت سبز دانشگاهی قرار دارد.
سلاجقه با اشاره به حضور اساتید ارزشمند در دانشگاه محقق اردبیلی، افزود: در خصوص راهاندازی رشتههای مرتبط با محیط زیست، کمک حال دانشگاه محقق اردبیلی خواهیم بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دانشگاهها باید مشکل گشای مسائل زیست محیطی کشور باشند، ادامه داد: با توجه به سطح علمی دانشگاهها، باید از خروجی آنها به نحو احسن استفاده کنیم.
تقی اکبری معاون اداری و مالی دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه این دانشگاه دارای ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر دانشجو و حدود ۴۰۰ عضو هیئت علمی و ۴۰۰ کارمند است، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی دارای مساحت ۱۶۵ هکتار میباشد که از این میزان، ۳۴ هکتار مربوط به فضای سبز است.
وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبهبندی مدیریت سبز دانشگاهی دارای رتبه ۳ ملی و ۱۵۵ بینالمللی است، افزود: برای اولین بار کارشناس مدیریت سبز در این دانشگاه فعالیت میکند.
اکبری مشکل محیط زیست کشور را مشکل حکمرانی دانست و تصریح کرد: دولت باید برای سازمان و دانشگاهها پیوستهای محیط زیستی در نظر بگیرد و سازمانها و دانشگاهها نیز ملزم به رعایت آن باشند.
معاون اداری و مالی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه درس مدیریت محیط زیست به صورت اختیاری در برخی دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه محقق اردبیلی به صورت پایلوت در حال اجرا است، افزود: امید میرود با ورود جدی سازمان محیط زیست به این موضوع، این درس ۲ واحدی به صورت درس تخصصی برای تمامی رشتهها به صورت اجباری ارائه شود؛ چراکه به نفع محیط زیست کشور خواهد بود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات انجام شده بین ادراک از محیط زیست و آرامش روانی ارتباط معناداری وجود دارد.
وی به ضرورت توجه به مسائل زیست محیطی و کاهش آب رود ارس تاکید کرد و گفت: امید میرود تدابیری اندیشیده شود تا رود ارس تبدیل به دریاچه ارومیه دوم شود.
گفتنی است، حسن قاسم پور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استان اردبیل نیز به ارائه گزارشی از سیمای محیط زیست استان پرداخت.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/