مقصد نهایی میکروپلاستیکهای جذبشده، کبد است
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، آرش جوانشیر خویی عضو هیأت علمی دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در تحقیقی با عنوان میکروپلاستیک در اکوسیستم ناحیه خزری با ردیابی مسیر طی شده توسط میکروپلاستیکها در بدن انسان، دریافت که بیشترین محلی که میکروپلاستیکها تمایل به مهاجرت دارند، کبد است.
وی توضیح داد: پلاستیکها که به دلیل شیوه زندگی انسان امروز به سه شکل فلس، رشته و یا توپ درمیآیند، در طبیعت از جمله اقیانوسها و دریاها و در خشکیها توسط آبزیان و سایر جانوران جذب میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه در قطب شمال ۶ میلیارد تن میکروپلاستیک وجود دارد، اظهار داشت: پلاستیکها به حدی در طبیعت وارد شده و افزایش یافتهاند که حتی در بدن خرس قطبی یک کیلوگرم پلاستیک جذبشده وجود دارد و آن را با خود حمل میکند.
جوانشیر خویی با یادآوری اینکه انسان به دلیل استفاده از گوشت جانوران دریایی و غیردریایی و از طریق استنشاق میکروپلاستیکهای موجود در هوا، این مواد را دریافت میکند، افزود: این مواد از طریق دیواره روده جذب و در نهایت وارد کبد میشوند.
براساس گزارش دانشگاه تهران، این تحقیق با توجه به اطلاعات بسیار کم در خصوص میزان آلودگی میکروپلاستیکها در حوضههای آبی داخلی به خصوص جنوب دریای خزر و فقدان مطالعات در خصوص موجودات این منطقه، وجود یا وجود نداشتن، فراوانی، رنگ، شکل و ترکیب میکروپلاستیکها در رسوب آب بدن و موجودات منطقه انجام شده است.
این تحقیق ثابت میکند علاوه بر اینکه میکروپلاستیکها توانایی جذب آلایندهها و ایجاد اثر تشدیدی سموم در بدن موجودات را دارند، بیشترین محلی برای جذب شدن انتخاب میکنند، کبد است.
انتهای پیام/