افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی با کم تحرکی در سنین کودکی
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، حمید مساعدیان، متخصص پزشکی ورزشی در گفتوگو با رادیو سلامت، با بیان این مطلب افزود: شیوه زندگی امروزه بشر، در زندگی ما هم نمود پیدا کرده است و کم تحرکی معضلی است که همه خانوادهها را در هر سنی درگیر کرده است. بر اساس آمارهای موجود، در دو سه دهه اخیر، نه تنها در کشور ما، بلکه در همهی جای دنیا، میزان اضافه وزن و چاقی به شدت افزایش یافته است و تقریبا بیش از ۴۰ درصد جامعه از اضافه وزن رنج میبرند که تشدید اضافه وزن، باعث چاقی میشود و چاقی پیش زمینه بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون و بیماری آرتروز و .. میشود.
وی ادامه: کودکان هم در این قضیه سهم دارند مخصوصا کودکان شهرها، بیش از پنجاه درصد اضافه وزن دارند. والدین و تمام افرادی که با کودکان سروکار دارند در این زمینه مقصر هستند. در گذشته، تحرک بچهها بسیار زیاد بود، اما در حال حاضر، کودکان کم تحرک هستند و فعالیت نمیکنند.
مساعدیان با بیان اینکه، یکی از علتهای کم تحرکی، بازیهای کامپیوتری و گوشی تلفن همراه است، تصریح کرد: در شیوهی زندگی امروزی، والدین با یک گوشی، کودک را ساکت میکنند تا خانواده احساس آرامش کنند. واقعا یکی از اشتباهترین روش هاست. اگر میخواهیم بچهها سالم باشند و در آینده دچار مشکل نشوند حتما باید برای کامپیوتر و گوشی محدودیت استفاده بگذاریم که برای کودکان معمولا روزی یک ساعت کافی است.
وی ادامه: کودکان کارت واکسناسیون دارند. سلامت کودکان باید چک شود و افزایش وزن در کودکان کنترل شود. اگر بافت چربی ایجاد شد میتوانید چربی این سلولها را با ورزش و رژیم غذایی تخلیه کنید. بچهها را از سن آموزش و کودکی که سن آموزش چهار الی پنج سالگی است، با رشتههای مختلف ورزشی آشنا کنید، ببینید که کودک از کدام ورزش لذت میبرد تا مجبور نباشیم بچه را با اجبار به کلاس بفرستیم. ورزش برای کودکان باید همراه با بازی باشد. سلامت و لذت کودک بسیار مهمتر است.
مساعدیان در پایان اظهارداشت: همراهی فعالیتهای خانواده و والدین با کودکان میتواند خودش انگیزه کودک باشد و زمینه ورزشهای دسته جمعی را برای کودکان فراهم کنند.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/