دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آذر 1401 - 16:32
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی:

اساسی‌ترین نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی، هدایت گری فرهنگی است

اساسی‌ترین نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی، هدایت گری فرهنگی است
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اساسی‌ترین نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی، هدایت گری فرهنگی است.
کد خبر : 819427

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه مهم‌ترین نقش شورا وظایف مهم این شورا در گام دوم انقلاب اسلامی و طریقه چهل واره دوم انقلاب که ماهیتی متفاوت با جریان اقتصادی، سیاسی و ... دارد، هدایت گری است، بیان کرد: به این معنا که علاوه بر بحث مهندسی فرهنگی برای عموم مردم نقش هدایت گری فرهنگی نیز دارد.
وی با اشاره به وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ایجاد روحیه انقلابی در جامعه، تسهیل گری برای حرکت‌های مردمی، ایجاد حرکت‌های عظیم برای تجدید روحیه انقلابی به کمک و تلاش نیروی جوان، رصد مستمر تغییرات پنهان فرهنگی به این معنا که علاج تغییرات لازم است و اگر در این حوزه کم کاری کنیم، دچار ضعف و آسیب شده و در نهایت به آشفتگی فرهنگی خواهیم رسید.
خزعلی افزود: با نگاه به فضای مجازی می‌توان این سوال را مطرح کرد که آیا کنترل این فضا دست ما است یا خیر؟ آیا تصمیم گیری مسئولان دچار آشفتگی فرهنگی نیست؟ در این فضا باید آسایش مردم جاری و تحول فرهنگی در انتخاب و سبک زندگی مردم قرار داشته باشد. همچنین باید این سوال را مطرح کرد که آیا در برنامه ششم توسعه توجه به بحث خانواده دیده می‌شود؟
به گفته رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بحث مسائل آموزشی نیز باید مطرح کرد که عدالت جنسیتی و توجه به زنان و خانواده در برنامه‌های اجرایی شورا وارد شده و اجرایی خواهد شد. البته گا‌ها مسئولان براساس ارزش‌ها عمل نکرده و مشکلاتی هم در اجرا برنامه‌ها ایجاد شد. از دیگر مسائل و برنامه‌های آموزشی شورا می‌توان به بحث طلاق اشاره کرد که این امر نیز با نگاه فمنیستی افرایش پیدا کرده و شاهد طلاق‌های بیشتر و ازدواج‌های کمتر خواهیم بود.
وی همچنین ادامه داد: با اینکه اخطار و رصد مستمر مسائل خوب انجام شد، اما عملکرد ما خوب نبود. در حوزه حجاب نیز فعالیت‌های خوبی را در پیش گرفتیم؛ مردم نیز از ما می‌خواهند که قوانین با همه ضوابط آن در این حوزه اجرا شود. با مصوبه مرداد ماه شورای عالی انقلاب فرهنگی که بسته برنامه‌های فعالیتی خوبی را برای اجرا آماده کرده است، قطعا می‌توانیم جواب مردم را که نگران تغییرات شکل گرفته در این حوزه هستند، برطرف کنیم.
خزعلی با بیان اینکه نظام اسلامی در عرصه سیاست گذاری و قانون گذاری نمره خوبی دارد، عنوان کرد: ۱۴۸ بند روی میز سازمان ملل در سال ۱۳۷۲ داشتیم. حضور خانواده و رشد فعالیت زنان را با این بند‌ها حل می‌کنیم. در این عرصه بحث سیاست گذاری حوزه زنان، سلامت زنان، تشکیل و تفهیم تعالی خانواده، حضور زنان در آموزش عالی، اشتغال زنان و ... برنامه‌های تمام شده‌ای است که منتظر کار اجرایی آن هستیم. البته ناگفته نماند که ستاد ملی زن و خانواده توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۸ ایجاد شد و تا سال ۱۳۹۱ دو بسته اجرایی با ۳۰۰ برنامه برای چرخه کامل زندگی و پشتیبانی از خانواده ارائه کرد.


رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه بیان شده بود تا در برنامه اول توسعه، استحکام و تشکیل خانواده اصل برنامه‌ها باشد، اما همه چیز اصل بود جزء خانواده. البته ناگفته نماند که در برنامه هفتم توسعه، زن، خانواده و جمعیت اولویت ندارد و یا این اولویت حداقلی است که اگر اینطور حداقلی به این مسائل توجه شود، قطعا نتیجه حداقلی نیز خواهد داشت.
به گفته خزعلی، اگر بخواهیم درخصوص اهم مشکلات موجود نیز صحبت کنیم، باید بیان کرد که مهم‌ترین مسئله، شبکه نفوذ میانی است. همچنین عدم انسجام و هماهنگی در مسائل خانواده، تغییر شاخص‌های سنجش وضعیت زنان، عدم اطاعت پذیری فرزندان از والدین، تنهاشدن جوانان در تصمیم گیری و انتخاب از دیگر مشکلات مهم موجود هستند. از طرفی دیگر باید اشاره کرد که با حضور زن در جامعه مخالف نیستیم، اما اصل حضور زن باید با در خانواده باشد، یعنی حضور زن در جامعه باید قانون مند، نظام‌مند و منطبق با ارزش‌های خانواده باشد.
وی با اشاره به راهکار‌های بهبود این مشکلات گفت: راه حل‌های موجود یا هضم شدن در فرهنگ و الگو غرب هضم است یا ایجاد ساختار متناسب با اصول و الگو‌های اسلامی و ایجاد یک عزم جدی برای حذف آن چه که شبکه‌های نفوذ میانی قبل از انقلاب ایجاد کرده و سعی می‌کند ادامه دهد.
خزعلی در ادامه درخصوص ارائه پیشنهادات خود بیان کرد: نظریه پردازی بر مبنای علم و دیدگاه اسلامی، مفهوم سازی و بازتولید جامعه و انسان بر مبنای فلسفه اسلامی، تحقق عدل منتظر، تبدیل تهدید‌های جهانی سازی برای پیوند کشور‌های آزاد و مستقل از جمله پیشنهاداتی هستند که می‌تواند برای روند بهتر کار مورد استفاده باشد.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده انجام طرح‌های نو از طریق کار‌های فرهنگی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب