نبود آسانسور و پله برقی مناسب برای معلولان تهرانی
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، سوده نجفی عضو شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و دوازدهمین جلسه شورا با بیان اینکه از سال ۱۹۹۲ روز سوم سپتامبر به عنوان روز معلولان نامگذاری شده اظهار کرد: نامگذاری این روز برای حمایت از کرامت، حقوق و رفاه این قشر صورت گرفته است و در حال حاضر نزدیک به ۱۵ درصد از جمعیت جهان را افراد معلول تشکیل میدهند که در کشورهای در حال توسعه این عدد بیشتر است.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد معلولان جهان در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند گفت: در ایران یک میلیون و ۴۶۷ هزار و ۸۵۰ معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و تهران نیز بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون نفر معلول دارد که باید ۱۲ هزار کیلومتر پیاده رو در تهران برای آنها مناسب سازی شود.
نجفی با اشاره به اینکه تنها ۲.۳ درصد از معابر به میزان ۲۲۸ کیلومتر معبر اصلی و فرعی برای معلولان مناسب سازی شده افزود: ۴.۵ درصد به میزان هزار و ۴۳۷ کیلومتر فاقد مناسب سازی است و معابر و ساختمانهای اداری، آموزشی، ورزشی و ... به مناسب سازی برای معلولان نیاز دارند.
وی با بیان اینکه در مواردی تنها بالابر در نظر گرفته میشود و پس از اخذ پروانه، این بالابر نیز حذف و پله جایگزین میشود گفت: تهران در حوزه حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس و مترو با مشکل رو به رو است و بخش عمدهای از ترافیک مربوط به این کمبودهاست. این روزها اتوبوس و مترو یکی از نیازهای معلولان است که باید به آن توجه شود.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: عمل به این مطالبات در حوزه اختیارات شورا نیست و شهرداری باید به آن عمل کند. ایستگاهها و اتوبوسها برای استفاده معلولان مناسب سازی نشده و ارزیابی ایستگاهها نشان میدهد ۲۰۶ آسانسور در ایستگاهها مورد نیاز است و متأسفانه پله برقیهای موجود نیز دارای نقص فنی است.
نجفی با بیان اینکه وظایف شهرداریها برای معلولان مشخص است، گفت: شهردار تهران پیگیریهای لازم را برای اجرای بندهای مرتبط با شهرداری در قانون حمایت از معلولان انجام دهد.
انتهای پیام/