حرکت مجلس در جهت کمک به شرکتهای دانشبنیان
اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به اهمیت قانون جهش تولید دانش بنیان، اظهار کرد: به دنبال برگزاری جلسات متعد با دانشگاهیان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکتهای دانش بنیان به منظور حمایت از دانش بنیان ها، «قانون جهش تولید دانش بنیان» در مجلس تصویب شد، قانونی که می تواند مشکل گشای بسیاری از این شرکتها باشد.
وی موانع بر سرراه شرکتهای دانش بنیان را موضوعاتی همچون مالکیت، تولید، خرید محصولات دانش بنیان، ضمانتنامه و محل ساختمان و زمین، درگاه الکترونیک دو الکترونیکی شدن مجوزها عنوان کرد که این موانع با «قانون جهش تولید دانش بنیان» قابل رفع است.
این نماینده مردم تهران در مورد نظارت مجلس شورای اسلامی به اجرای این قانون، گفت: مجلس وظیفه نظارت و رصدگیری اجرای «قانون جهش تولید دانش بنیان» است که تا چه میزان در حال اجراست و آیا مشکلات شرکتهای دانش بنیان رفع کرده است؟
شاکری کمک به شرکتهای دانش بنیان ایرانی از سوی مجلس را از دستاوردهای خوب مجلس یازدهم عنوان کرد و گفت: به عقیده من، مجلس باید از طریق کمیسیون صنعت و کمیسیون آموزش با ارتباط مستمر با شرکتهای دانش بنیان سایر موانع بر سر راه این شرکتها را رصد کند تا ارتقا پیدا کنند.
وی تشویق شرکتهای دانش بنیان به فعالیتهای خدماتی و صنعتی کوچک و تولیدات متوسط و بزرگ را از دیگر وظایف مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه رویکردهای دانش بنیان ها، نوپا است و در گذراندن مراحل اولیه هستند، به نظر میآید که ما شرکتهای دانش بنیان را تشویق کنیم تا به حوزه تولیدات سنگین وارد شوند. چرا که این مهم میتواند رقابتی بین شرکتها در سطح بین المللی ایجاد کند.
این نماینده مردم تهران ادامه داد: در قانون جهش تولید دانش بنیان نیز ابزار اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه با هدف تشویق صنایع و شرکتهای بزرگ کشور به سرمایه گذاری هر چه بیشتر در زمینه تحقیق و توسعه و ارتقای توانمندیهای فناورانه در نظر گرفته شده است و همچنین به موضوع اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، بند «ب» ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره شده که اعتبار مالیاتی به عنوان یکی از ابزارهای حمایتی بالغ دنیا در زمینه توسعه فناوری با این هدف طراحی میشود که بخشی از درآمدهای مالیاتی دولت به جای مصرف عمومی، در مسیر توسعه یک موضوع خاص و اولویت دار هدایت شود.
به گزارش آنا، پس از تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در سال ۱۳۸۹ در مجلس شورای اسلامی و آئین نامههای اجرایی آن شاهد بازخوردهایی از ذینفعان به منظور اصلاح قانون مذکور بودیم لذا پس از پیگیریهای صورت گرفته طرح جهش تولید دانش بنیان به عنوان یکی از اولین طرحها در مجلس جدید ثبت شد. در فرآیند تدوین این قانون رویکرد اصلی مسئله محوری بود، زیرا قانون باید بتواند مسائل شرکتها را برطرف کند. رویکرد دوم نیز فرصت سازی بود که با تصویب این قانون چه فرصتهایی برای شرکتها ایجاد میشود.
توسعه بازار، ارتقاء نظام تامین مالی فناوری و نوآوری، کمک به تجاری سازی، اشتراک زیرساختهای دستگاههای اجرایی با شرکتهای دانش بنیان و اصلاح نظام حکمرانی در حوزه فناوری و نوآوری از مهمترین محورهای اصلی در متن «قانون جهش تولید دانش بنیان» است.
انتهای پیام/