دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دریادار ایرانی:

توسعه دیپلماسی دریایی یکی از برنامه‌های نیروی دریایی ارتش است

توسعه دیپلماسی دریایی یکی از برنامه‌های نیروی دریایی ارتش است
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: توسعه دیپلماسی دریایی و همکاری با نیروهای دریایی کشورهای همسایه و دوست را همواره مدنظر قرار داده و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نبوده‌ایم.
کد خبر : 817606

به گزارش خبرگزاری آنا، مراسم بزرگداشت روز نیروی دریایی ارتش با حضور امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش و جمعی از وابستگان نظامی کشور‌های دوست و همسایه در ستاد نیروی دریایی ارتش برگزار شد.

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در این مراسم گفت: یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس به ویژه شهدای نیروی دریایی ارتش که بدن‌های برخی از آن‌ها در آب‌ها آرام گرفته را گرامی می‌دارم.

وی افزود: خداوند بزرگ را شاکرم که این فرصت را به ما داد تا بتوانیم در چهل و دومین سالگرد نامگذاری روز نیروی دریایی توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در خدمت شما عزیزان باشیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در تاریخ هر کشوری روز‌هایی وجود دارند که موجب مباهات غرور و افتخار آن ملت هستند، تصریح کرد: هفتم آذر در تقویم این کهن دیار یکی از این روز‌های تاریخی و فراموش نشدنی است برخود می‌بالیم که بیش از ۴ دهه سربازان سفید پوش ولایت در زیر پرچم سه رنگ مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و نگهبان منافع این ملت شریف در آب‌های جهان هستیم.

وی ادامه داد: در آن روز‌هایی که رژیم بعثی با حمایت تمام عیار استکبار جهانی و با هدف از پای درآوردن نهال نوپای انقلاب، اسلامی تهاجمی گسترده و ناجوانمردانه را آغاز نمود قصد داشت یک شبه خرمشهر و سه روزه تهران را فتح کند. بزرگ مردانی همچون شهیدان محمد علی صفا و محمد کاظم شفیعی مردانه ایستادند تا دشمن این خیال خام را با خود به گور ببرد.

امیر ایرانی خاطرنشان کرد: هر چند این دفاع ملی جانانه برای ملت سرافراز ایران هشت سال به طول انجامید لیکن در عرصه دریا طومار نیروی دریایی دشمن متجاوز تنها پس از ۶۷ روز و با انجام سلسله عملیات‌های اشکان، شهید صفری و مروارید در هم پیچیده شده و سیادت کامل دریایی حاصل شد.

وی افزود: این موفقیت بزرگ حاصل نشد مگر با مجاهدت، ایثار و از خود گذشتگی پیشکسوتان و همکاران سرافرازمان در نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران خوشبختانه از جمع دریادلان آن زمان نیروی دریایی این افتخار را داریم که جانباز سرافراز شمس الدین حیدری و پیشکسوتان گرانقدری همچون امیر دریادار بی‌غم و امیر دریادار دوم محمد باقر گرجی آرا را در جمع سربازیمان داشته باشیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اقدام دشمنان در انهدام ناوشکن‌های ایران در دفاع مقدس بیان کرد: در روز‌های پایانی جنگ بود که استکبار ذلیل و منفور به طور مستقیم وارد نبرد با جمهوری اسلامی ایران شده و در یک نبرد نابرابر همکارانی از ناو‌های سهند و سبلان و جوشن جاودانه شده و در بستر خلیج همیشه فارس آرام گرفتند ما آن دشمنی‌ها را هرگز فراموش نکرده و نخواهیم کرد.

وی ادامه داد: با اتمام جنگ نیروی دریایی پا در مسیر مسئولیت حساس و سنگین دیگری گذاشته و علی رغم اعمال تحریم‌های ظالمانه و ناجوانمردانه کار تعمیرات اساسی و نیمه اساسی شناور‌ها و تجهیزات را در کنار بومی سازی و ساخت آغاز کرد.

امیر ایرانی با اشاره به نهضت خودکفایی در نیروی دریایی ارتش گفت: خداوند بزرگ را شاکریم که آن‌قدر در این راه پیشرفت حاصل شد که امروزه زیردریایی ناوشکن ناوچه موشک انداز، هواناو، دیزل دریایی، پهپاد و انواع تجهیزات مورد نیازمان را خودمان طراحی کرده و می‌سازیم.

وی افزود: در تلاش برای تأمین امنیت دریایی کشور دست در دست برادرانمان در نیروی دریایی سپاه و دریابانی فراجا نهاده و نه تنها امنیت پایدار را در تمامی آب‌های سرزمینی و فراسرزمینی برقرار کرده‌ایم بلکه در اقصی نقاط جهان در حال دفاع از منافع ملی کشور عزیزمان هستیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش از مأموریت‌های ناوگروه‌های این نیرو در آب‌های آزاد خبر داد و گفت: هم اکنون که ما روز نیروی دریایی را در این مکان جشن می‌گیریم دو ناوگروه از نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حال انجام وظیفه در پهنه‌های اقیانوسی بوده و یک ناوگروه نیز در حال اعزام است.

امیر ایرانی با اشاره به فعالیت‌های نیروی دریایی ارتش در حوزه بین المللی تصریح کرد: ما توسعه دیپلماسی دریایی و همکاری با نیرو‌های دریایی کشور‌های همسایه و دوست را همواره مدنظر قرار داده و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نبوده‌ایم و به عنوان یکی از اعضای فعال سمپوزیوم نیرو‌های دریایی اقیانوس هند (آیونز) ریاست مشترک دو کارگروه از سه کارگروه آن را عهده دار بوده و سومین نشست کارگروه امنیت دریایی آیونز را در اکتبر گذشته در تهران برگزار کردیم.

وی ادامه داد: در تلاش برای ارتقای سطح امنیت جمعی در منطقه اقیانوس هند مرکز بین المللی همکاری‌های امنیت دریایی را در سواحل مکران در شمال این اقیانوس راه اندازی کردیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ضمن اشاره به سایر فعالیت‌های این نیرو خاطرنشان کرد: دید و بازدید‌های متقابل بندری، انجام رزمایش‌های مشترک و مرکب، تعاملات و تبادلات آموزشی و عملیاتی مشارکت در اجلاس‌ها و نشست‌های مختلف دریایی و میزبانی و مشارکت در مسابقات نظامی از جمله فعالیت‌های این نیرو در توسعه دیپلماسی و عمق بخشی به امتداد‌های راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است.

وی افزود: ما در نیروی دریایی ارتش با اعزام بیش از ۸۷ ناوگروه عملیاتی به دریا‌های دور دست نه تنها تأمین امنیت ناوگان تجاری کشور را برقرار کرده‌ایم بلکه به کشتی‌ها و شناور‌های سایر کشور‌ها در خطوط کشتیرانی بین‌المللی کمک کردیم.

امیر ایرانی در پایان بیان کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اتکا به خداوند متعال و سرلوحه قرار دادن تدابیر مقام معظم رهبری انقلاب خواهد کرد تا یک نیروی دریایی بسازد که در شأن ملت ایران باشد و فرماندهی کل قوا، قدم‌های خود را محکم‌تر مصمم‌تر و امیدوارانه‌تر بر خواهد داشت و تمام تلاش خود را در گام دوم انقلاب خواهد کرد تا نیروی دریایی در شأن ملت ایران بسازد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب