شیوع فلج اطفال به مرزهای شرقی ایران رسید
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، پاکستان برنامه جدیدی را برای مبارزه با فلج اطفال در دستور کار قرار داد. بهگفته مقامات اسلامآباد این برنامه در سراسر کشور و از روز دوشنبه ۲۸ نوامبر (۷ آذر) آغاز شده است.
بهتازگی موج تازهای از ابتلای کودکان در پاکستان به فلجاطفال ثبت شده است. این ششمین کارزار مبارزه با این بیماری طی سال جاری میلادی است. در این کارزار ۵ روزه، کودکان در پایتخت و بهویژه در مناطق پرریسک پاکستان نظیر پنجاب و بلوچستان واکسینه میشوند.
مرحله بعدی این کارزار در هفته نخست ماه دسامبر به مناطق شمالغربی این کشور اختصاص خواهد داشت.
کارزار مهار فلجاطفال علیرغم ثبت حملات متعدد به ماموران بهداشتی مسئول واکسیناسیون و پلیسهای همراه آنها در پاکستان ادامه دارد. برخی از مخالفان به اشتباه واکسینهکردن کودکان را توطئه غرب برای اختهکردن کودکان میدانند و در برابر آن مقاومت میکنند.
از ابتدای فصل بهار تاکنون دستکم ۲۰ مورد جدید ابتلا به فلجاطفال در پاکستان ثبت شده و شیوع آن علیرغم تلاشهای زیادی که برای ریشهکن کردن این بیماری صورت گرفته افزایش داشته و در مواردی به فلجشدن شدید اندام کودکان منجر شده است.
بنیاد بیل و ملانیا گیتس از حامیان کارزار مبارزه با فلجاطفال در پاکستان است و ماه گذشته ۱.۲ میلیارد دلار برای ریشهکنی فلج اطفال در دنیا اختصاص داد. این بنیاد هدف خود را پایان دادن و ریشهکنی قطعی فلج اطفال در پاکستان و افغانستان، دو کشوری قرار داده که همچنان با این بیماری به شکلی گسترده دستوپنجه نرم میکنند.
فلج اطفال یک بیماری مسری ویروسی است که عفونتهای ناشی از آن میتواند منجر به فلج دائمی بویژه در کودکان زیر ۵ سال شود.
انتهای پیام/