دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تفصیلی| فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش مطرح کرد؛

چگونه تلاش دانش بنیان‌ها به ارتقای توان دفاعی کشور انجامید؟

چگونه تلاش دانش بنیان‌ها به ارتقای توان دفاعی کشور انجامید؟
فاضلی نیا با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد و نوآوری در «نداجا» اقدامات بسیار چشمگیری انجام داده‌اند، گفت: کشورمان در حوزه همه آرایه‌ها کاملاً خودکفا شده است و ارتقای توان دفاعی، مرهون تلاش این دانش‌بنیان‌ها است.
کد خبر : 817246

گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، لاله قلی پور- «توانستن» فعلی است که به‌آسانی صرف نمی‌شود. تلاش، خودباوری، همت مضاعف و روحیه جنگندگی می‌طلبد. متعاقب پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد تقابل ابرقدرت‌ها و استفاده از اهرم تحریم‌های چهل‌وچندساله توسط آن‌ها به کشور بوده‌ایم. اما جمع صفاتی، چون تلاش، خودباوری، همت مضاعف و روحیه جنگندگی فعل توانستن را برای ایران اسلامی در تمام حوزه‌ها صرف کرد. یکی از مجموعه‌های بسیار مهم که خودکفایی چشمگیری در آن محقق شد، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

به مناسبت فرارسیدن ۷ آذرماه، روز نیروی دریایی گفت‌وگویی در رابطه با توانمندی‌های فناورانه این نیرو با عباس فاضلی نیا، فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی انجام‌شده که مشروح آن در ادامه می‌آید.

آنچه در گفت‌وگوی ما با فاضلی نیا می‌خوانید:

**پیشرفت تصاعدی و جهشی توانمندی‌های فناورانه نیروی دریایی ارتش در دهه اخیر

**در تمامی حوزه‌های سطح، زیر سطح و پروازی به اقتدار رسیده‌ایم

**محصولاتمان تاب‌آوری بالایی در دریا دارند

**مقام معظم رهبری تکالیف متعددی بر دوش نیروی دریایی ارتش گذاشتند

**آمادگی توان رزم بالای کشور برای لحظه غافلگیری

**ارتقای توان دفاعی کشور مرهون تلاش دانش‌بنیان‌ها است

ایستادن ایران بر قله فناوری دنیا با خودکفایی در تولید زیردریایی
**پیشرفت تصاعدی و جهشی توانمندی فناورانه نیروی دریایی ارتش در دهه اخیر

آنا: برای شروع در رابطه با توانمندی‌های فناورانه نیروی دریایی ارتش توضیح دهید.

فاضلی نیا: در بحث فناوری نیروی دریایی ارتش، حسب فرمایش مقام معظم رهبری به‌صورت تجهیزات محور عمل می‌کند. با انواع فناوری و تجهیزات ارتباط دارد. تقریباً در اقصی نقاط دنیا کشور‌هایی که بتوانند در حوزه فناوری‌های دریایی به‌جایی برسند، صاحب قدرت و جایگاه برتر هستند.

نیروی دریایی راهبردی نیز برحسب مأموریتی که در حوزه سطح، زیر سطح و پروازی برایش پیش‌بینی‌شده است توانسته در چند دهه گذشته در تمامی این حوزه‌ها پیشرفت کند. در دهه اخیر پیشرفت تصاعدی و جهشی داشته است. در تمامی حوزه‌های سطح، زیر سطح و پروازی توانستیم به اوج فناوری و اقتدار برسیم، از جوانان خوش‌فکر و شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای تحقق این امر مهم استفاده کردیم.

همان‌طور که می‌دانید پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، نیروی دریایی حق بستن یک پیچ هم نداشت و از مستشاران خارجی استفاده می‌کرد. الحمدالله پس از پیروزی انقلاب و تدبیر مقام معظم رهبری، امروز زیردریایی و ناوشکن می‌سازیم، یگان‌های پروازی می‌سازیم و نشان‌دهنده این است که در قله فناوری قرارگرفته‌ایم.

با یک جستجوی ساده در دنیا خواهید دید کشور‌هایی که سازنده زیردریایی است در بالاترین نقطه فناوری قرار دارد این در حالی است که کشورمان نیز در حوزه همه آرایه‌ها ازجمله ساخت زیردریایی کاملاً خودکفا است.

بیشتر بخوانید:

علاوه بر آرایه‌ها هم سامانه‌ها و هم زیرسامانه‌های همه مجموعه‌های توان رزممان تولید خود کشور با پشتیبانی وزارت دفاع است و تلاشی که همکاران من در نیروی دریایی ارتش توانسته‌ایم به تولید بومی برسیم. همچنین تسلیحات و تجهیزاتی که روی یگان‌ها شناور قرارگرفته است همه بومی هستند.

**محصولاتمان تاب‌آوری بسیار بالایی در دریا دارند

آنا: با توجه به شرایط تحریم این دانش بومی از کجا نشأت گرفت؟

فاضلی نیا: آنچه در اوج فناوری می‌بینید در زمان رزمایش در میدان پیاده‌سازی می‌کنیم. با تلاش‌های شبانه‌روزی هم‌رزمانمان چالش‌های موجود در علوم لب مرزی رفع شد و به‌سلامت از آن عبور کردیم. به‌جرئت می‌توان گفت که امروز تلاش‌های یک دهه به ثمر نشسته است.

برنامه‌های ساخت و تولید شناور‌های سطحی در ناتو و آمریکا و تمامی کشورها به‌دقت رصد می‌شود

خط تولید ناوشکن داریم، خط تولید ناو‌های موشک‌انداز داریم که در کارخانه‌های نیروی دریایی و مجموعه‌های وزارت دفاع توسط متخصصان داخلی تولید می‌کنیم. ناوی که تولید کردیم در آب‌های اقیانوس آرام مستقر است. ناو تولیدی دیگری در آب‌های اقیانوس هند است. این امر نشان‌دهنده داشتن قابلیت بالای تولیدات داخلی‌مان است و محصولاتمان تاب‌آوری زیادی در دریا دارند.

**مقام معظم رهبری تکالیف متعددی بر دوش نیروی دریایی ارتش انداختند

آنا: پیشرفت و صعود ممتد نیروی دریایی ارتش در عرصه‌های مختلف از چه زمانی به یک تکلیف تبدیل شد؟

فاضلی نیا: زمانی که ناوشکن جماران را ساختیم، مقام معظم رهبری یک تکلیف را بر دوش نیروی دریایی ارتش انداختند و به ما فرمودند که بروید و ناوشکن بسازید، ناوشکنی بسازید که بتواند بالگرد را نیز حمل کند. البته تحقق این فرمایش شاید سخت و در آن سال غیرممکن بود. شاید ساخت ناوشکن جماران ده سال طول کشید، اما در حال حاضر در رابطه با ساخت ناوشکن بر روی خط تولید هستیم و کارخانه تولید ناوشکن داریم. همان‌طور که بعد از جماران، دماوند، سهند و دنا آمد و به همین ترتیب تولید شدند.

در حوزه زیرسطحی نیز طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند به بحث زیرسطحی‌ها اهمیت بدهید، با تلاش مضاعف با کمک وزارت دفاع توانستیم زیردریایی نیز تولید کنیم. ابتدا زیردریایی سبک تولید کردیم و در ادامه تمرکز بر روی تولید زیردریایی‌های نیمه سنگین فاتح که الحاق شد. اورهال و تعمیرات اساسی زیردریایی‌های سنگین را بدون مستشار شروع کردیم. کشور سازنده این زیردریایی که کشور روسیه بود، تصور نمی‌کرد که این کار توسط کارکنان نیروی دریایی ایران انجام شود، که به بهترین شکل ممکن انجام شد، کارکنان نیروی دریایی ثابت کردند که در حوزه علم و دانش از سایر کشور‌ها چیزی کم ندارند.

برنامه‌های ساخت و تولید شناور‌های سطحی در آمریکا، اسراییل، عربستان و... به‌دقت رصد می‌شود، ما می‌دانیم آمریکا برای سال ۲۰۳۵ چه شناوری را طراحی کرده و متناسب با این تهدیدات ما برنامه ۱۴۱۴ خودمان یا ۲۰۳۵ را بستیم و این‌که ما در ۱۴۱۴ چه شناوری و با چه فناوری باید داشته باشیم که پاسخگوی این تهدیدات باشد، زیرا خودمان بر روی همان خط فناوری در حال حرکت هستیم.

با تلاش‌های شبانه‌روزی هم‌رزمان نیروی دریایی ارتش چالش‌های موجود در علوم لب مرزی رفع شد

قطعاً در برابر آنچه ناتو، آمریکا یا هر کشور متخاصمی می‌سازد در مقابل هر تهدید، پاسخی محکم طراحی می‌کنیم و این‌گونه نیست که اگر آن‌ها چیزی را به آرایه‌های خود اضافه کردند ما عقب بمانیم. ابداً این‌طور نیست و مبتنی بر فناوری و دانش روز پاسخی کوبنده برای آن داریم و قدم‌به‌قدم با آن‌ها پیش می‌رویم.

در حال حاضر چیزی که امروز داریم نسبت به سال گذشته متفاوت‌تر و پیشرفته‌تر است. خودشان نیز کاملاً نسبت به پیشرفت فناوری کشورمان اذعان و اشراف دارند. آنچه در حال حاضر در رزمایش‌ها ارائه می‌شود بخش کوچکی از توانمندی ماست و آنچه رونمایی نکرده‌ایم را برای لحظه غافل‌گیری گذاشته‌ایم. خود آن‌ها تأیید می‌کنند که در حوزه زیرسطحی چقدر پیشرفت کرده‌ایم. در حوزه موشک‌های کروز در حوزه ناوشکن‌ها و نیز در حوزه سامانه‌ها.

**ارتقای توان دفاعی کشور مرهون تلاش دانش‌بنیان‌ها است

آنا: برای تحقق شعار سال نیروی دریایی چه برنامه‌هایی در دست اقدام دارد؟

فاضلی نیا: در نیروی دریایی ارتش در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد و نوآوری اقدامات بسیار گسترده و خوبی انجام‌شده است و ظرفیت‌های خوبی را این شرکت‌ها در پایگاه بوشهر ایجاد کرده‌اند. با احداث کارخانه‌های نوآوری و شرکت‌هایی را در ذیل این کارخانه‌های مستقر کردیم. با تمامی دانشگاه‌های مطرح ارتباط و تعامل سازنده داریم. ارتقای توان دفاعی ما مرهون تلاش کارکنان این شرکت‌ها است.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب