ایران سومین کشور دارای فناوری دستورزی ژن در دنیا است
امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه فناوریهای سلول بنیادی و رئیس پژوهشکده ژن، سلول و بافت دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا با بیان اینکه پیوندهای پیچیده برای اولین بار در کشور در بخش پیوند مرکز طبی کودکان آغاز شد، گفت: پیوند سلولی بندهای ناف، پیوند از دهندگان خویشاوند غیر از خواهر یا برادر، پیوند از دهندگان غیرخویشاند، پیوند نیمه سازگار از جمله پیوندهای پیچیده در کشور بودند که در مرکز طبی کودکان انجام شد.
وی با اشاره به دستاورد جدید محققان ایرانی در ژن درمانی کودک مبتلا به سرطان خون گفت: به لطف پروردگار و با همکاری دانشگاه تهران و یک شرکت دانش بنیان در کشور، به یک فناوری فوق پیشرفته بنام ژن درمانی دست پیدا کرده ایم. کشور ما سالها است که روی سلولهای بنیادی تحقیق و کار میکند، ولی مهمترین شاخه سلولهای بنیادی ژنها هستند که باید کشور را در این حوزه پیش ببریم و رشد کنیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای سلول بنیادی درباره توانمندی ایران در حوزه پزشکی بازساختی و ژن درمانی توضیح داد: این فناوری و تکنولوژی فقط در دو کشور دنیا وجود دارد و ایران سومین کشور است که به این فناوری یعنی دست ورزی در ژنها دست پیدا کرده است و آینده ازآن کشورهایی خواهد بود که بتوانند روی ویرایش ژنوم و دست ورزیهای داخل سلولی کار کند.
وی خاطر نشان کرد بازتاب این اتفاق در جهان به صورت شگفتی خواهد بود و همه دنیا از این فناوری و تکنولوژی که ایران توانسته در شرایط سخت تحریم بدست بیاورد شگفت زده خواهد شد. حمیدیه درباره روند و ادامه انجام این برنامهها خاطرنشان کرد: امید است بتوانیم با حمایت و کمک خیرین و مسئولین به درمان و کمک به کودکان سرطانی بپردازیم.
وی در پایان اظهار داشت:در این مدت کودکانی به کمک ژن درمانی و اصلاح ژن کاملا بهبود یافتند و به زندگی برگشتند؛ که باعث خرسندی و خوشحالی و انگیزه بیشتر ما برای ادامه راه است.
انتهای پیام/