دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1401 - 16:28
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در پاسخ به آنا:

برنامه هفتم توسعه فرصتی برای حمایت از واحدهای فناور است

برنامه هفتم توسعه فرصتی برای حمایت از واحدهای فناور است
خیرالدین با اشاره به اینکه برنامه هفتم برای جهش علمی و فناوری بسیار کمک کننده است، گفت: برنامه هفتم توسعه فرصتی برای حمایت از واحدهای فناور است و بندی را در این راستا باید در برنامه بگنجانیم.
کد خبر : 815901

علی خیرالدین در پاسخ به خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص سوال اینکه معاونت فناوری و نوآوری چه سازوکاری برای افزایش شتاب پیشرفت علمی کشور که در ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: این سیاست‌ها، نکات مهمی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد و باید در تدوین برنامه هفتم مباحث مرتبط با فناوری گنجانده خواهد شد.

وی افزود: شاخص جهانی نوآوری، آمار رسمی را منتشر می‌کند که مورد قبول تمامی کشور‌ها است. در سال ۲۰۱۴ رتبه ۱۲۰ را در بین ۱۳۲ کشور داشتیم. در سال ۲۰۲۱ شصت رتبه ارتقا پیدا کردیم. در حالی که در سال ۲۰۲۲ با ۷ پایه ارتقا، رتبه ۵۳ شدیم.

خیرالدین ادامه داد: اگر بخواهید بدانید که در کدام وضعیت بدترین شرایط را داشتیم؟ در وضعیت نهادی که شامل سیاسی، تحریم و قوانین و مقرارت می‌شود که رتبه ۱۳۰ و بدترین وضعیت را داریم. در این راستا قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون پویایی است که اتفاقات خوبی را رقم زده است.

وی با بیان اینکه در ماده ۱۴ قانون جهش تولید دانش بنیان آمده است که دانشگاه و پژوهشگاه‌ها می‌توانند سازمان توسعه و سرمایه گذاری راه اندازی کنند، اظهار کرد: این مقوله بسیار مهمی است که یک دانشگاه کار اقتصادی انجام دهد. اما ایرادش در این است که در شورای نگهبان تصویب شده صد در صد آن با دولتی‌ها است. در حالی که وقتی یک مجموعه را دولتی کنید دستگاه‌های بازرسی و نظارتی وارد می‌شوند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم افزود: در حال حاضر از نظر علمی در منطقه رتبه چندم هستیم؟ در حال حاضر رتبه اول هستیم. در دنیا نیز در حال حاضر رتبه پانزدهم را دارا هستیم. این چه معنی می‌دهد؟ این امر با تولید علم و مقاله، ممکن شده است. ولی اینکه چه میزان از این علم را به محصول تبدیل کرده ایم، چه میزان از آن نیاز‌های مردم را رفع می‌کند. چقدر از این علم فناوری باید بررسی شود.

خیرالدین با بیان اینکه بحث عمده آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین که تدوین شد، نیز همین است و گفت: برنامه هفتم در این رابطه بسیار تاثیرگذار است. برنامه هفتم در راستای جهش علمی و فناوری بسیار کمک کننده و فرصتی برای حمایت از واحدهای فناور است در این راستا باید بندی را در آن بگنجانیم.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب