دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1401 - 08:00

آیا «محمدی» انتخاب قطعی وزیر است؟/ در انتظار حل بحران دارویی

آیا «محمدی» انتخاب قطعی وزیر است؟  در انتظار حل بحران دارویی
آیا می‌توان انتظار داشت که حاشیه‌های کمبود دارو با انتخاب حیدرمحمدی، تا حدود زیادی فروکش کند؟
کد خبر : 813731

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، بیشترین چالش‌های حوزه سلامت مربوط به دارو می‌شود و سازمان غذا و دارو را می‌توان پاشنه آشیل وزارت بهداشت دانست. به همین دلیل این روز‌ها با به وجود آمدن مشکلات کمبود دارو همه از وزارت بهداشت انتظار پاسخگویی دارند و می‌خواهند وزیر پاسخگوی کمبود‌های دارویی باشد. 

می‌توان گفت یکی از مهمترین انتصاب‌های وزیر در این وزارتخانه می‌تواند انتخاب رئیس سازمان غذا و دارو باشد.اما گویی در این دوره سازمان غذا و دارو بی سکاندار مانده است. 

**بهرام دارایی که بود و چرا رفت؟ 

 از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم و کسب رأی اعتماد بهرام عین اللهی برای صدارت وزارت بهداشت، بهرام دارایی برای ریاست سازمان غذا و دارو معرفی و حاشیه‌ها هم آغاز شد. 

به گفته منتقدان، بهرام دارایی از مدیریت آزمایشگاه مرجع سلامت سازمان غذا و دارو که به ریاست سازمان غذا و دارو رسید انتخاب درستی برای این کرسی نبود و انتظار می‌رفت کسی بر مسند ریاست مهم‌ترین سازمان زیر مجموعه وزارت بهداشت تکیه بزند که از اهالی دارو باشد. 

هرچند بهرام دارایی، دارای مدرک دکترای عمومی داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است، اما به گفته کارشناسان از اهالی مردان دارویی نبود. همین موضوع باعث شد که خیلی‌ها به وزیر بهداشت برای انتخاب بهرام دارایی گلایه کنند.
 
شانس دارایی در این بود که در یک سال ریاست او بر مسند سازمان غذا و دارو، بیشترین دغدغه دولت و وزارت بهداشت، تأمین واکسن کرونا برای مهار بیماری بود. به همین دلیل، نگاه‌ها به سمت واکسن بود و کمتر به مشکلات بازار دارویی کشور توجه می‌شد و عملکرد وی کمتر مورد بررسی قرار می گرفت تا اینکه بعد از فروکش بحران کرونا و کاهش آمار فوتی‌ها، به یکباره موضوع کمبود‌های دارویی برجسته شد.

**بحران در بازار دارویی

گلایه‌های تولید کنندگان داخلی از وضعیت قیمت دارو و حاشیه‌هایی که در خصوص ارز ترجیحی ایجاد شده بود، باعث شد تا بازار دارویی کشور دچار بحران شود. این شرایط موجب شد تا دولت و وزارت بهداشت، برای برون رفت از چالش‌های دارویی، به فکر اجرای طرح «دارویاری» بیافتد تا بتواند تا از این طریق، آرامش را به بازار دارویی کشور باز گرداند. اما، اجرای طرح دارویاری نیز نتوانست باعث ماندن بهرام دارایی در سازمان غذا و دارو شود و در نهایت، بعد از یک سال ریاست، او استعفا داد و وزیر تصمیم گرفت برای آرام ساختن جو روانی ناشی از بحران کمبود دارو‌های آنتی بیوتیک، برای سازمان غذا و دارو، یک سرپرست جدید معرفی کند.

با معرفی محمود بیگلر به عنوان سرپرست سازمان غذا و دارو، مشخص شد که وزیر بهداشت دوباره در انتخاب خود دچار اشتباه شده است. زیرا، بیگلر نیز از مدیران تجهیزات پزشکی است که بر مسند سازمان غذا و دارو تکیه داده است. از همین رو، تنها بعد از گذشت کمتر از دو هفته، سیدحیدر محمدی به عنوان رئیس جدید سازمان غذا و دارو معرفی شد.

آنطور که معلوم است. محمدی پیش از این مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بود و به دنبال اجرای طرح دارویاری، ریاست قرارگاه ستاد اجرایی طرح دارویاری را بر عهده داشت.

حالا به دنبال معرفی محمدی به عنوان رئیس سازمان غذا و دارو و در ادامه آن، محمد پیکانپور به عنوان مدیرکل دارو و ابقای حسین شمالی در قامت رییس برنامه ریزی اداره دارو می‌توان انتظار داشت که حاشیه‌های کمبود دارو، تا حدود زیادی فروکش کند. زیرا، به نظر می‌رسد که هر وقت ریاست سازمان غذا و دارو به یکی از اهالی دارو سپرده شده و یک ترکیب هماهنگ میان مدیران ارشد این سازمان شکل گرفته، شرایط بازار دارویی کشور نیز تا حدودی سروسامان گرفته و این موضوع در سال‌های گذشته نیز امتحان خود را پس داده است. اما، اینکه صنعت تا چه اندازه از انتخاب اخیر وزیر بهداشت خشنود می‌شود، باید منتظر روز‌های پیش رو بود.

انتهای پیام /

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب