حل معضل داوطلبان کم رشته ریاضی در گروی توجه به تولید داخل/ پروژه ساخت ماهواره با کمک استادان و نخبگان ایرانی پیش می رود
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، طی چند سال اخیر گرایش داوطلبان به رشتههای ریاضی و انسانی کاهش یافته و در مقابل تحصیل در رشتههای تجربی اولویت دانش آموزان شده است.
به صورتی که کارشناسان آموزش عالی مدعی هستند که فارغ التحصیلان تمام رشتهها سهم یکسانی در حل مسائل جامعه دارند و بی توجهی به یک رشته عواقب زیانباری در بخشهای مختلف کشور خواهد داشت.
** کم اقبالی به رشته ریاضی نگران کننده است
به صورتی که در کنکور سراسری امسال سهم داوطلبان رشته ریاضی تنها ۱۰ درصد بوده است و رئیس سازمان سنجش با انتقاد بر این رویکرد گفته است: در کنکور سراسری امسال تعداد داوطلبان انسانی به تجربی نزدیک شده، اما کم اقبالی به رشته ریاضی نگران کننده است. یکی از مهم ترین مسائل فعلی جامعه اقبال کم داوطلبان به رشته های ریاضی است که شاید آینده ایران را در ساخت ماهواره با مشکل مواجه کند و باعث کندشدن روند توسعه در این زمینه شود.
سیدحسن قدسی پور، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره ساخت ماهواره در کشور با توجه به تعداد کم داوطلبان رشته ریاضی گفت: برای فعالیت در پروژههای کلان کشور همانند ساخت ماهواره بیشتر روی استادان، نخبگان و دانشجویان مقطع دکتری حساب میکنیم.
وی افزود: روند گرایش به مسائل فنی در حال کم شدن است و دلیل اصلی آن بیشتر به علت اشتغال است، برای مثال دانشآموزان وقتی درآمد پزشکان را مشاهده میکنند ترجیح به ادامه تحصیل در رشتههای پزشکی را میدهند و به ساخت تجهیزات و امکانات حوزه پزشکی که مربوط به رشتههای ریاضی و فنی است توجه نمیکنند.
** لزوم رونق تولید داخلی برای افزایش داوطلبان رشته ریاضی
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه اگر به روند تولید داخل بپردازیم مشکل کمبود نیروهای رشته ریاضی هم حل خواهد شد، تاکید کرد: حل این مشکل به تنهایی توسط دانشگاه قابل حل نیست، بلکه باید تولید داخل رونق یابد.
** نباید خرید محصولات خارج باعث صدمه به تولید داخل شود
وی افزود: باید هوای تولید داخل کشور را داشته باشیم؛ چرا که خارجیها قصد فروش محصولات و کالاهای خود را دارند و نباید به هوای خرید جنس خارجی به تولید داخل صدمه بزنیم. این موضوع مهم ترین نکتهای است که مسئولان داخلی باید به آن توجه کنند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: اگر تولید داخلی رونق یابد معضل کمبود داوطلبان رشته ریاضی حل میشود. همچنین، دانشگاه جامع علمی کاربردی مهارت محور است که داوطلبان برای بالابردن مهارت های خود می توانند در آن دورههای شرکت کنند. البته، در دانشگاه امیرکبیر هم دورههایی برگزار می شود که هم دوران تحصیل را برای دانشجویان طولانیتر میکند و هم صنایع باید برای دانشجویان هزینه کنند که اگر این دو مشکل حل شود مهارت محوری در کشور گسترش خواهد یافت.
انتهای پیام/