دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آبان 1401 - 11:01
از سوی وزارت علوم؛

آیین‌نامه گردشگری علم‌ و فناوری تدوین شد

آیین‌نامه گردشگری علم‌ و فناوری تدوین شد
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: آیین‌نامه گردشگری علم و فناوری در معاونت فرهنگی این وزارتخانه با هدف شناساندن ظرفیت‌ها و پیشرفت‌های علمی به همه مردم ایران تدوین شده است و بعد از تصویب در هیات دولت، ابلاغ خواهد شد.
کد خبر : 813206

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محمدمهدی ذوالفقارزاده با تاکید بر تدوین آیین‌نامه گردشگری علم و فناوری در مورد این آیین‌نامه توضیح داد: این آیین نامه در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تدوین و خدمت وزیر علوم ارسال شده است. آیین‌نامه گردشگری علم و فناوری بعد از تصویب در کمیسیون علوم و فناوری هیات دولت به صحن هیات دولت ارجاع می‌شود و در صورت تصویب توسط رئیس جمهوری ابلاغ خواهد شد.

تسهیلات برای بازدید از مناطق علم و فناوری

وی ادامه داد: گردشگری علم و فناوری با هدف شناساندن ظرفیت ها و پیشرفت های علم و فناوری همه مناطق ایران به مردم طراحی شده است، به این معنا که اگر خانواده‌های ایرانی به شهری سفر کردند؛ به غیر از بازدید از بناهای تاریخی، تفرج‌گاه‌های طبیعی و موزه ها و غیره از مناطق علم و فناوری نیز با استفاده از تسهیلات در نظرگرفته شده در آیین نامه دیدن کنند.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: این آیین‌نامه با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان برنامه و بودجه باید اجرا شود.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین در مورد دیگر اقدام این معاونت اظهار کرد: اقدام اول با هدف آشنایی بیشتر جامعه نخبگانی با فعالیت‌ها و دستاورهای دیگر اعضای این جامعه با نام راهیان پیشرفت طراحی شده است.

وی با تاکید بر معرفی درست و هنرمندانه پیشرفت‌های علمی در کشور گفت: اگر پیشرفت‌ها و توانمندی‌های کشور درست، هنرمندانه و با ظرافت روایت شود، فقط کارکرد آن آگاهی‌بخشی نیست؛ بلکه می‌تواند آثار موثرتری از جمله امیدآفرینی و هویت‌بخشی به نخبگان و دانشجویان داشته باشد. البته راویان این روایت؛ یعنی راهیان پیشرفت هم باید تربیت شوند و این امر نیز در دستورکار اداره کل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فرهنگی و اجتماعی است.

تدوین اساسنامه ستاد ملی راهیان پیشرفت

ذوالفقارزاده خاطرنشان کرد: بر همین اساس اساسنامه ستاد ملی راهیان پیشرفت در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تنظیم شده است. این ستاد به ریاست وزیر علوم، شامل دستگاه‌های همکار مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نهادهای دیگر است و باید ستادهای استانی نیز در پی آن با ریاست روسای دانشگاه مادر هر استان تشکیل شود.

برنامه راهیان پیشرفت شامل بازدید دانشجویان و استادان دانشگاه‌ها از پیشرفت های علمی و فرهنگی محقق‌شده در مجموعه موسسات آموزش عالی و وابسته به وزارت علوم است.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: سازمان بسیج دانشجویی به دلیل تجربیاتی که در زمینه برگزاری اردوهای راهیان نور دارند، می‌توانند مجری برگزاری راهیان پیشرفت باشند.
تهران‌گردی برای دانشجویان دانشگاه‌های تهران

وی اقدام دیگر را تفاهم‌نامه با شهرداری تهران و سازمان بسیج دانشجویی دانست و توضیح داد: بر اساس این تفاهم‌نامه دانشجویان نوورود دانشگاه‌های تهران می توانند از مناطق مختلف شهر تهران بازدید کنند و نوعی تهران‌گردی برای آنها تدارک دیده شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب