مدیریت دانشمحور نیاز امروز برای رسیدگی به بحرانهای اجتماعی
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، توسعه فناوریهای نوین در فضای مجازی نهتنها موجب تغییر سبک زندگی مردم شده است بلکه تغییرات اساسی را هم در نگرش و تفکر آنها ایجاد کرده است.
این تغییر در نگرش و تفکر آحاد مردم نیز به دنبال خود موجب بروز گرایشهای فردی و اجتماعی متفاوت و گوناگونی شده است که میتوان چنین پنداشت شهروندان را نمیتوان دیگر به سبک قدیم در یک الگوی واحد قرار داد و درستتر آن است که جامعه شهری کنونی را در قالبهای بیشتری بر حسب گرایشات و تعلقاتشان دستهبندی کرد.
شاید هدر رفت برخی از سرمایهگذاریها که در ابتدا فرض بر بهرهوری بالای آنها بوده ولی در نهایت نتیجه مورد انتظار حاصل نشده را بتوان در این دسته از تصمیمات قرار داد که گواه این نظر هستند دیگر مدیران نباید ندانسته و نشناخته و بدون دادههای پردازش شده با مشکلات شهر روبرو شوند.
از این رو وقت آن شده همپای تغییر در بطن جامعه شهروندی مدیران نیز تغییری در خور آن داشته باشند و دستکم همان مقدار که دیدگاه مردم به مسائل پیرامونشان تغییر کرده مدیران نیز رویکرد مدیریتیشان را ارتقاء دهند.
اما سؤال اینجاست این تغییر رویکرد مدیریت را از کجا باید شروع کرد.
اولین گام در تغییر روش مدیریتی را میتوان با جایگزینی تصمیمسازی بر اساس دادههای پالایش شده به جای تصمیم بر اساس تجربه آغاز کرد.
دیگر وقت آن شده مدیران ارشد سازمانها نه بر اساس تجربه و سلیقه که بر اساس مدلهای دانشی مبتنی بر دادههای استخراجشده از پیمایش و نبضگیری فرآیندهای شهری و شهروندان تصمیم بگیرند و برنامهریزی کنند.
این نکته نباید فراموش شود؛ در روزگاری بسر میبریم که انبوه دادهها در بستر اینترنت و شبکههای اجتماعی و سامانههای پر کاربرد در حال ایجاد، پردازش و گردش هستند پس میتوان با دادهکاوی از آنها، تصمیمسازی را بر اساس واقعیت موجود انجام داد و دل به مدیریت سلیقهای و تجربه مدیران نداد.
به این ترتیب دست کم میتوان مطمئن بود متغیرهای مؤثر در شکلگیری و توسعه پدیدههای اجتماعی به درستی احصا شده و کافی است به دنبال تنظیم و تصحیح آنها بود که در این صورت به برتری لازم برای مدیریت صحنه بحران نیز نزدیکتر خواهیم شد.
البته «احوالپرسی مداوم» از اوضاع جامعه و پیمایش موضوعات مرتبط با مردم گاه نه به سال و ماه که باید به روز و دقیقه صورت گیرد موضوعی که تداوم اغتشاشات اخیر نیز بر آن صحه میگذارد.
مسئولان کشور ناگزیر به پذیرش این تغییر تفکری در لایه شهروندی جامعه کنونی هستند که فناوریهای نوین سهم بسزای در شکلگیری آن داشته است از این رو مدیران نیز باید در پاسخ به نیازهای گوناگون و چندوجهی شهروندان، تغییری مناسب بر اساس مدیریت دانشبنیان در خود فراهم کنند.
دیگر ضروری است مدیران کشور قبل از ورود به صحنه با مدلی کارشناسی شده بر اساس دادههای برآمده از پیمایش شرایط، مدیریت میدان را به دست گیرند که در غیر اینصورت به مجریان که شرایط تعیینکننده توالی اقداماتشان خواهد بود، بدل خواهند شد.
انتهای پیام/