لزوم پرداخت مالیات از سوی پزشکان/ وزارت بهداشت با خاطیان برخورد کند
گروه سیاست و حکمرانی آنا– «کارت خوان نداریم، کارت به کارت و یا پول نقدی بدهید!» این تکه کلام منشیهای بخش زیادی از مطب های خصوصی پزشکان است تا مردم را وادار به پول نقد در ازای خدمات ارائه شده و فرار خود از پرداخت مالیات کنند.
براساس گزارش های سازمان امور مالیاتی، عمده گزارشهای مردمی از فرار مالیاتی به استفاده نکردن اصناف بهخصوص پزشکان و مراکز درمانی از کارتخوان معطوف میشود موضوعی که رو به افزایش بوده و موجی از اعتراض را در پی داشته است.
البته این ماجرا به همین جا ختم نشده و حتی برخی از پزشکان پا را فراتر گذاشته و در ازای انجام خدمات درمانی اعم از عمل جراحی، خواستار پرداخت هزینه درمانی بیمار از طریق پرداخت در قالب سکه و دلار شده اند تا به هر نحوی شده از پرداخت مالیات فرار کنند.
** قانون چه میگوید؟
قانون پایانههای فروشگاهی و مؤدیان کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم را مکلف کرده تا از پایانه فروشگاهی (کارتخوان) استفاده کنند.
با اینکه این قانون از زمان تصویب در سال ۱۳۹۸ در پیچوتاب اجرا قرار داشت، سرانجام در سال گذشته دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیک به پروندههای مالیاتی به منظور فراهمسازی مقدمات قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان متصل و حدود هفت میلیون کارتخوان به پروندههای مالیاتی متصل و تقریبا سه میلیون کارتخوان نیز غیرفعال شدند.
محمدرضا میرتاج الدینی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی آنا ، درباره معضل فرار مالیاتی پزشکان در کشور بیان کرد:به واقع پزشکان در سطوح بالایی از مشاغل در جامعه قرار دارند و به تعبیری از جمله نخبگان محسوب می شوند.پ
وی با بیان اینکه فرار مالیاتی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست تاکید کرد: پزشکان باید در راستای رعایت قوانین الگویی برای جامعه باشند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حتی در سایر کشورهای دنیا هم اگر معلوم شود یک رجل سیاسی فرار مالیاتی داشته، به سرعت صلاحیت سیاسی آن فرد را رد می کنند.
میرتاج الدینی با بیان اینکه درآمدهای حاصله پزشکان،درآمدی قابل توجه است، تصریح کرد: وقتی یک کارمند با درآمد متوسط و پایین مالیات پرداخت می کند چرا نباید پزشکان مالیات پرداخت کنند؟
وی با بیان اینکه البته بسیاری از پزشکان اینچنین نیستند و مالیات خود را پرداخت می کنند،تاکید کرد: در حال حاضر تنها برخی از پزشکان هستند که از کارت خوان استفاده نمی کنند و در ازای ارائه خدمات،پول نقد طلب میکنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: به واقع باید سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت و درمان جلوی این پزشکان خاطی را بگیرد و از سوی دیگر سازمان مالیاتی باید در این بخش نظارت دقیقی داشته باشد.
میرتاج الدینی بیان کرد: وقتی یک بقال و سبزی فروش ساده مالیات پرداخت می کند، واقعا این زیبنده نیست که پزشکان دستگاه کارتخوان خود را پنهان کرده و به مردم بگویند: باید پول نقد بدهید!
انتهای پیام/