دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1401 - 15:55
شرکت دانش‌بنیانی که مجوز ۲۵ محصول تولیدی را اخذ کرد

تولید کیت‌هایی که کرونا را از انواع آنفلوآنزا تشخیص می‌دهد

تولید کیت‌هایی که کرونا را از انواع آنفلوآنزا تشخیص می‌دهد
مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان اعلام کرد که با تلاش متخصصان و محققان داخلی موفق به تولید کیت‌های آزمایشگاهی تشخیص کرونا از انواع آنفلوآنزا شدیم.
کد خبر : 812501

بهنام یوسفی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد که شرکت دانش‌بنیان «هانا ژن» با بهره‌مندی از تیم مجرب، کارآزموده و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا فعالیت خود را از سال ۱۳۹۹ در پارک علم و فناوری استان مرکزی آغاز کرد و بهره‌گیری از استاندارد‌های بین‌المللی در ارتقای کیفیت خدمات و محصولات، ارائه آن‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با هزینه مقرون به صرفه از دستاورد‌های این شرکت بوده و اکنون برای ۵۰ نفر شغل ایجاد کرده است.

فعال حوزه دانش‌بنیان افزود: کیت‌های آزمایشگاهی از لوازم تست آزمایشگاهی هستند که با نمونه‌گیری از خون، ادرار، بافت یا بزاق به تشخیص بیماری می‌پردازند. در شرکت دانش‌بنیان روش تشخیص تست مولکولی برای تشخیص عوامل بیماری‌زای عفونی و مارکر‌های سرطانی برای نخستین‌بار در استان مرکزی انجام می‌شود.

یوسفی متذکر شد: تشخیص مولکولی نقش مهمی در آزمایش‌های مربوط به بیماری‌های عفونی ایفا می‌کند؛ چراکه می‌تواند نتایج مؤثر و سریعی را به همراه داشته باشد. افزایش شیوع عفونت‌های بیمارستانی و بیماری‌های عفونی منجر به افزایش نیاز بازار به این محصولات است.

**برای تشخیص نوع ویروس نیاز به بررسی هسته و باکتری وجود دارد

وی یادآور شد: بروز بیشتر اختلالات قلبی عروقی، عصبی و ژنتیکی از جمله سایر عوامل تأثیرگذار در تسریع رشد بازار تشخیص مولکولی هستند، دومین مرکز آزمایشگاهی شرکت در بهارستان کرج است که آنجا براساس روش تشخیصی آنتی‌بادی و آنتی‌ژن برای تولید کیت‌های آزمایشگاهی استفاده می‌شود.

این فعال حوزه دانش‌بنیان درباره محصولات تولیدی شرکت متبوعش افزود: تاکنون این شرکت توانسته در مرکز پارک علم و فناوری استان مرکزی و مرکز بهارستان کرج مجوز ۲۵ محصول تولیدی را اخذ و محصولات را روانه بازار کند. این محصولات به تمام مراکز دولتی، خصوصی و مراکز بهداشتی در سراسر کشور توزیع می‌‌شود و با کل کشور همکاری مستمر صورت گرفته است.

یوسفی افزود: برای تشخیص نوع ویروس نیاز به بررسی هسته ویروس و باکتری وجود دارد تا شناسایی ویروس صورت بگیرد. در دوران کرونا ۳ نوع کیت تشخیص کرونا، کرونا ـ آنفلوآنزا و کیت تشخیصی افتراق آنفلوآنزای A و B را تولید و به بازار ارائه کردیم که با این کیت‌های تشخیصی، کرونا را از آنفلوآنزا و انواع آن از هم تشخیص می‌دهیم.

وی تأکید کرد: در شرکت دانش‌بنیان پس‌ از دوران کرونا فعالیت‌های تحقیقاتی ۱۲ کیت تشخیصی بیماری‌های عفونی انجام شده و در مرحله اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو است و اکنون روی پروژه‌هایی مانند ویروس عامل سرطان دهانه رحم، کیت تشخیص دیابت، قند خون و سایر پروژه‌ها مشغول بررسی و تحقیقات هستیم.

فعال حوزه دانش‌بنیان تشریح کرد: تاکنون ۲۵ کیت تشخیصی در پارک علم و فناوری استان مرکزی و در مرکز بهارستان کرج تولید و مجوز‌های لازم را اخذ کرده‌اند.

تولید کیت‌های آزمایشگاهی تشخیص کرونا و آنفولانزا

یوسفی عنوان کرد: به‌دلیل وجود نیروی انسانی متبحر و کارآزموده در استان مرکزی با ایجاد این شرکت دانش‌بنیان در استان مرکزی از نیروی متخصص بومی استان حمایت می‌کنیم که موجب حفظ ذخیره علمی در استان مرکزی شده است.

وی بیان کرد: در حوزه صادرات به دریافت مجوز‌های بین‌المللی نیاز داریم که این امر فقط با پرداخت هزینه گزاف ممکن است تا بتوانیم این مدارک را در خارج از کشور اخذ کنیم، امیدواریم این مشکل با توجه مسئولان مربوط رفع شود.

این فعال حوزه دانش‌بنیان مطرح کرد: تولیدات شرکت همگام با استاندارد‌های جهانی و به‌روز بوده و با هدف تحقیق، توسعه، تولید و توزیع کیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی، فرآورده‌های بافت، سلول و نوترکیب مورد نیاز بخش سلامت کشور را تأمین می‌کنیم.

یوسفی خاطرنشان کرد: تولید کیت‌های آزمایشگاهی نه‌تنها موجب اشتغال‌زایی شده و از هدر رفتن ارز جلوگیری می‌کند؛ بلکه سود بالا و خودکفایی کشور را نیز در پی خواهد داشت.

وی درباره مشکلات پیش‌ روی شرکت دانش‌بنیان متبوعش به اخذ تسهیلات بانکی اشاره کرد و متذکر شد: علاوه‌بر موانع موجود در گرفتن تسهیلات بانکی، نبود ثبات در بازار ارز از دیگر مشکلات پیش روی شرکت است، به‌ طوری‌ که حتی اگر قیمت ارز در نقطه‌ای ثابت شود، امکان برنامه‌ریزی برای تولیدکننده به وجود خواهد آمد؛ اما عدم ثبات قیمت ارز در بازار موجب شده برنامه‌ریزی صحیحی برای تولید و پشتیبانی مالی برای آن وجود نداشته باشد، امیدواریم برای این مسئله اقدام مؤثری صورت گیرد.

فعال دانش‌بنیانی عنوان کرد: شرکت به واسطه پارک علم و فناوری به سمت اخذ تسهیلات رفته و مورد حمایت قرار گرفته‌، امیدواریم این حمایت‌ها از جانب سایر مسئولان، بانک‌ها و سایر ارگان‌ها واقعی‌تر و در امور اجرایی دیده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب