گیاهان دارویی میتواند برای کشور ثروت آفرینی، اشتغالزایی و ارزآوری ایجاد کند
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مهدی سیف سهندی دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران، گفت:کشورما پتانسیل بالایی در حوزه گیاهان دارویی و طب ایرانی دارد. گیاهان دارویی کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند که هر کدام از آنها میتواند برای کشور ثروت آفرینی، اشتغالزایی و ارز آوری داشته باشد.
وی در ادامه افزود: با توجه به گستردگی زنجیره ارزش گیاهان دارویی، بخشهای مختلف دولت از جمله وزارت جهادکشاورزی، وزارت علوم، وزارت بهداشت و... در مدیریت این حوزه نقش دارند. از سال ۹۲ و با تصویب سند ملی طب سنتی و گیاهان دارویی وظیفه هماهنگی بین دستگاهها و پیگیری اقدامات اجرایی آن به ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سپرده شد.
سیف سهندی با اشاره به برگزاری این نمایشگاه توسط ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی گفت: ما علاوه بر نمایش توانمندیها و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق سعی میکنیم در حوزه فرهنگسازی، ترویج طب ایرانی و تشویق نسلهای آینده برای ورود به این حوزه برنامه ریزی کنیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی، فراوردههای طبیعی و طب سنتی با اشاره به بخشهای مختلف این نمایشگاه خاطرنشان کرد: در این دوره شرکتها در حوزههای داروهای گیاهی و فرآوردههای طب سنتی، اسانس و عصارههای گیاهی، کشاورزی، غذایی، دمنوش و نوشیدنیهای گیاهی، ماشین آلات و تجهیزات و آرایشی و بهداشتی به منظور نمایش توانمندیهای کشور فعال هستند.
سیف سهندی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای استانی در حوزه گیاهان دارویی گفت: تاکنون ۲۱ استان برای ارائه توانمندیهای خود در بخش پژوهش، پارکهای علم و فناوری و مراکز نوآوری، شرایط اکولوژیکی و پوشش گیاهان و صنایع گیاهان دارویی و طب سنتی اعلام آمادگیکردند و در این نمایشگاه حضور دارند.
وی ضمن اشاره به این موضوع که یکی از چالشهای مهم در حوزه گیاهان دارویی توسعه بازار است، گفت: تجارت جهانی گیاهان دارویی در سال گذشته بالغ بر ۱۵۰ میلیارد دلار بوده که سهم ما از این حوزه کمتر از نیم درصد بازار جهانی است و باتوجه به سابقه ایران در طب سنتی و ظرفیتهای کشور باید سهم بیشتری در این حوزهها داشته باشیم. برای این موضوع سعی کردیم در بخش بین الملل از هیئتهای تجاری کشورهای مختلف برای حضور در این نمایشگاه دعوت کنیم. در نهایت با جلسات b۲b و شناسایی ظرفیتها به تبادلات تجاری با این کشورها برسیم.
سیف سهندی درباره توسعه اکوسیستم نوآوری در زنجیره ارزش گیاهان دارویی گفت: در پاویون سرمایهگذاری و شتابدهی ۵ صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر و پژوهش و فناوری و ۱۰ شتاب دهنده تخصصی هم در این نمایشگاه حضور دارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما از بخشهای دولتی که در مجوزدهی به شرکتهای دانشبنیان و خلاق نقش دارند مانند وزارت بهداشت شامل سازمان غذا و دارو و دفتر طب ایرانی، وزارت جهاد کشاورزی شامل دفتر گیاهان دارویی، اداره کل منابع طبیعی، جنگلها و مراتع، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، معاونت علمی و فناوری شامل مرکز شرکتهای دانشبنیان و خلاق، ستاد توسعه زیستفناوری و دفتر سرمایهگذاری و تامین مالی و صندوق نوآوری و شکوفایی دعوت کرده ایم تا به شرکتهای این حوزه در رفع مشکلات و تسهیل امورشان کمک کنند.
رییس ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی زنجیره ارزش گیاهان دارویی گفت: در سلامتکده طب سنتی مراجعه کنندگان توسط متخصصان مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت رایگان ویزیت میشوند.
سیف سهندی با اشاره به دریافت ۱۰۰۰ طرح دانش آموزی در حوزه گیاهان دارویی گفت: پس از داوری، ۱۰۰ طرح انتخاب میشوند و درنهایت به طرحهای برتر جوایزی اهدا خواهد شد. همچنین در بخش کودکان تلاش میکنیم کودکان خردسال را از سنین پایین با فرهنگ طب سنتی، تغذیه سالم و گیاهان دارویی آشنا کنیم.
انتهای پیام/