دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1401 - 12:39
دهقانی فیروزآبادی؛

نیمی از صادرات ۷۰۰ میلیون دلاری گیاهان دارویی مربوط به زعفران است

نیمی از صادرات ۷۰۰ میلیون دلاری گیاهان دارویی مربوط به زعفران است
سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه نیمی از حجم صادرات ۷۰۰ میلیون دلاری کشور مربوط به زعفران است، گفت: این عدد به نسبت ۱۵۰ میلیون دلار گردش مالی این صنعت در دنیا، عدد بسیار کمی است.
کد خبر : 812208

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، روح الله دهقانی فیروز آبادی در حاشیه ششمین نمایشگاه و جشنواره ملی گیاهان دارویی و فراورده‌های دارویی و طب سنتی در جمع خبرنگاران، با اشاره به سابقه طب مکمل و سنتی در کشور توضیح داد: مردم دنیا با این حوزه آشنایی دارند و در کشور نیز از گذشته به آن توجه شده است.
وی در ادامه گفت: تقریبا از 2500 گیاه دارویی که در دنیا وجود دارد، ۱۸۰۰ گونه آن مختص ایران است. پس کشورما با تاریخچه طب قوی اختصاصی خود و دارا بودن یک زیست بوم قوی در حوزه گیاهان دارویی، فرصت عظیمی برای بازار ملی و دنیا دارد ولی متاسفانه با وجود این فرصت‌های توان افزایی که در کشور وجود دارد، حجم صادرات گیاهان دارویی ما تقریبا ۷۰۰ میلیون دلار است.
دهقانی با بیان اینکه نیمی از حجم صادرات ۷۰۰ میلیون دلاری کشور مربوط به زعفران می‌شود، یادآور شد: این عدد به نسبت ۱۵۰ میلیون دلار گردش مالی این صنعت در دنیا، عدد بسیار کمی است. کشوری که ۱۸۰۰ گونه گیاهی مختص خود با سابقه طولانی که در این حوزه دارد و دانش در آن نهادینه شده است، سهم آن از بازار جهانی گیاهان دارویی قطعا بیشتر است.
سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: طبق سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش بینی می‌شود که حداقل ۳ میلیارد دلار ظرفیت در کشور در این حوزه وجود داشته باشد و اگر ظرفیت‌های زنجیره ارزش را از تولید محصول، فرآوری و محصولات جانبی و تجهیزات پزشکی را به آن اضافه کنیم، پتانسیل ۱۵ میلیارد دلاری وجود دارد.

وی اضافه کرد: بر این اساس اعلام می‌کنم که معاونت علمی در ستاد توسعه فناوری‌های طب مکمل و گیاهان دارویی، عزم جدی برای توسعه بازار گیاهان دارویی دارد ضمن آنکه از همه شرکت‌های دانش‌بنیان، اساتید دانشگاه‌ها و مردم دعوت می‌کنم که به این فرصت جدی در کشور توجه کنند.
به گفته وی سلامت حوزه ای است که هیچ گاه تعطیل نمی‌شود و در سال‌های اخیر نیز نشان داده که رویکرد مردم به طب مکمل به محصولات گیاهی به شدت در حال افزایش است.
دهقانی با تاکید بر اینکه این حوزه آینده روشنی دارد، اظهار کرد: در این راستا بزرگترین اقدام حمایتی برای شرکت‌های دانش بنیان، بازار سازی است که ما می‌توانیم در این قالب بازارهای داخلی و خارجی را برای آنها توسعه دهیم و همچنین نیاز است برای این بازار تسهیل گری کنیم.
وی صدور مجوزها، آماده کردن زیر ساخت‌هایی چون پالایشگاه گیاهان دارویی، کشت گیاهان دارویی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی را از جمله حوزه‌هایی دانست که نیازمند تسهیل‌گری دارد و گفت: معاونت علمی نیز نقش تسهیل گری را دارد و اگر همه دستگاه‌ها مرتبط در کنار هم برای تسهیل گری شرکت‌های دانش بنیان قرار گیرند، بازار گسترده‌ای ایجاد می‌شود و در این میان وزارت امور خارجه نیز می‌تواند در توسعه این بازار کمک کند.

سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص استاندارد سازی، توصیح داد: سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت متولی استاندارد سازی است و معاونت علمی نیز یکسری برنامه های کیفی در این زمینه تعریف می‌کند که شامل آموزش،  کمک به گرفتن استاندارد و تعامل با دستگاه‌های مربوط است.
وی تاکید کرد: ما یقین داریم که محصول دانش‌بنیان، محصولی است که هم از یک علم و فناوری برجسته برخوردار است و هم از نظر کیفی، درجه اول است و این برنامه جدی معاونت علمی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته