گامهای دانشبنیانی برای بازیافت پسماند برداشته شد
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مدیریت پسماند یکی از موضوعات محیط زیستی است که همواره چالشهایی در این زمینه وجود داشته است. بازیافت پسماند موضوعی بسیار حائز اهمیت و مدیریت صحیح آن بر سلامت کره زمین بسیار مؤثر است.
یکی از اصلیترین اهداف بازیافت زباله، مربوط به حفظ منابع طبیعی در کره زمین است. جنگلها و درختان، چشمهها ورودها، دریاها و اقیانوسهای بزرگ، بیابانهای بسیار بزرگ جزو اصلیترین منابع طبیعی کره زمین محسوب میشوند و آلودگی و از بین بردن این منابع موجب اتلاف آنها شده و مشکلات بسیاری را برای بشر ایجاد میکند.
بازیافت پسماند موضوعی است که مورد توجه بسیاری از نهادها و سازمانهای مختلف از جمله سازمان محیطزیست، سازمان شهرسازی، نهادها و مؤسسات آزاد فعال در حوزه محیطزیست و پاکسازی شهری قرار گرفته است.
امروزه روشهای مختلفی برای بازیافت زباله وجود دارد که شرکتهای دانشبنیان و خلاق نیز با ارائه راهکار جدید و همچنین تولید محصولات ایران ساخت با ارزشافزوده بالا در حوزه کشاورزی و پسماند توانستهاند گامهای مؤثری بردارند.
تولید کودهای پیشرفته بیولوژیک با استفاده از سویه جدا شده نمونهای از این محصولات ایران ساخت است. تولید ذغال قالبی (بریکت) از پسماندهای مزارع کار نوینی محسوب میشود که جایگزین ذغال چوب شده است.
این محصول دارای ارزش حرارتی ۳ برابر ذغال سنگ معمولی است و با توجه به بالا بودن میزان زائدات در کشاورزی و آتش زدم هرساله این مواد، این امر موجب گرمای زمین و تولید کربن دیاکسید شده و باعث قلیایی شدن خاک نیز میشود. این محصول از چنین مسائلی جلوگیری میکند.
گفتنی است، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهمنظور توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری در بخشهای مختلف از قبیل حوزه پسماند همواره از خدمات و محصولات ایران ساخت حمایتهای لازم را انجام داده است.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/