دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حمایت از طرح‌های کلان ملی فناوری؛

ایران در مسیر پیشرفت حوزه دیجیتال و هوشمندسازی/ از ربات‌های انسان‌نما تا در بازکن‌های موبایلی

ایران در مسیر پیشرفت حوزه دیجیتال و هوشمندسازی  از ربات‌های انسان‌نما تا در بازکن‌های موبایلی
به واسطه حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طرح‌های کلان ملی فناوری، حوزه دیجیتال و هوشمندسازی در کشور در مسیر توسعه قرار گرفته است.
کد خبر : 810766

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رسوخ فناوری به زندگی انسان‌ها بدون شک تحولات گسترده‌ای را در تمامی عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی بشریت به دنبال داشته و تاثیر آن بر جوامع بشری به گونه‌ای بوده که جهان امروز به سرعت در حال تبدیل شدن به یک جامعه هوشمند است.

هدف اصلی از هوشمندسازی یک فرآیند یا یک مکان، رسیدن به یک نظم کلی است. در واقع با استفاده از سیستم‌های هوشمند می‌توان به جایی رسید که با صرف کم‌ترین زمان و انرژی، بسیاری از کار‌های روزمره را انجام داد.

بر همین اساس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری اقدام به شناسایی و حمایت از طرح‌های فناورانه حوزه دیجیتال و هوشمندسازی در بخش‌های اصلی الکترونیک و میکرو الکترونیک، رباتیک و مخابرات و شبکه کرده است.

فناوری الکترونیک و میکرو الکترونیک علاوه بر اینکه، یک فناوری نوظهور محسوب می‌شود، ‏‏‏‏‏‏‏ کاربردی و استراتژیک نیز است. پیشرفت‌های این صنعت در قرن جدید با شتاب بیشتر از گذشته ادامه دارد و دستاورد‌های آن حتی از پیش بینی‌های خوشبینانه گذشته هم فراتر رفته است.

رباتیک نیز علم مطالعه فناوری مرتبط با طراحی ساخت و اصول کلی و کاربرد ربات‌ها است که با هدف راحتی انسان و صرفه جویی در وقت به وجود آمده، به عبارت دیگر رباتیک علم و فناوری ماشین‌های قابل برنامه ریزی، با کاربرد‌های عمومی است.

ربات‌هایی که امروزه بسیار در حال تکاملند، ربات‌های انسان نما هستند، آن‌ها قادرند اعمالی شبیه انسان را انجام دهند و حتی بعضی از آن‌ها همانند انسان دارای احساسات نیز هستند. به احتمال زیاد رباتیک یکی از ۱۰ صنعت برتر آینده باشد، کاربرد محصولات رباتیک از محدوده کارخانجات فراتر رفته و در حال ورود به کاربرد‌های روزمره نیز است.

از مجموع ۱۲ طرح حمایت شده از زمان آغاز به کار مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری، ۸ طرح در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ مورد حمایت قرار گرفته‌اند که بخش رباتیک و بخش الکترونیک و میکرو الکترونیک هر کدام با تعداد ۳ طرح، بیشترین تعداد طرح‌های مورد حمایت را به خود اختصاص داده‌اند.

اثربخشی ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، ایجاد هم‌افزایی و هماهنگی بین سازمان‌های دولتی و خصوصی برای انجام طرح‌های راهبردی و اقتدار آفرین و تجاری‌سازی تحقیقات کاربردی با سطوح فناوری بالا و کارآفرینی فناورانه جزو ویژگی‌های طرح‌های کلان ملی فناوری محسوب می‌شوند، این طرح‌ها همچنین می‌توانند راهگشایی برای ورود محصولات دانش‌بنیان و خلاق با کیفیت به بازار‌های داخلی و بین‌المللی نیز باشند.

ربات انسان نمای ملی نسل پنجم (سورنا ۵) و مدارات مجتمع نوری با کاربرد PLC، splitter و MIOC برخی از جدیدترین طرح‌های کلان ملی فناوری در حال اجرا در حوزه دیجیتال و هوشمندسازی محسوب می‌شوند.

رله ملی دیجیتال و هوشمند و تستر آن، خط تولید درب بازکن موبایلی،  ربات انسان نمای ملی نسل چهارم (سورنا ۴)، ربات انسان نمای کوچک، سامانه IMS (زیرسیستم چند رسان‌های مبتنی بر IP) نیز برخی از طرح‌های خاتمه یافته از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۴ هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب