شعارهای احساسی برخی دانشجویان نشان از ناپختگی آنها دارد
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست شورای دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر ضرورت اصلاح رویههای موجود در دانشگاه تاکید و خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که باید به آن فکر کنیم این است که بتوانیم شاخصهای دانشگاه را در دوره مدیریت خود ارتقا دهیم. باید ملاکهای جدیدی برای جذب اعضای هیئتعلمی بگذاریم تا هنگام ورود، افراد توانمند و بهتری را انتخاب کنیم. به عنوان مثال میتوانیم قبل از پیمانی شدن، دورهها و شاخصهایی را برای جذب اعضای هیات علمی بهتر در نظر بگیریم.
وی اعتراض را نشانه زنده بودن جامعه عنوان کرد و ارائه مدلی علمی برای عبور از بحران و شرایط پس از آن را ضروری دانست و گفت: بعضی از دانشجوها در اعتراضات هیچ مدلی در ذهنشان نیست و اغلب شعارهای احساسی را مطرح میکنند و برنامهای برای ساخت و اصلاح و بهبود ندارند. این شرایط، نشان از ناپختگی برخی از آنها است.
قناعتی راه حل عبور از این شرایط را برقراری فرهنگ گفتمان در کشور عنوان کرد و افزود: رهبر معظم، بارها بر راه اندازی کرسیهای آزاد اندیشی تاکید کردند که متاسفانه تا کنون انجام نشده و حال شاهد تبعات آن در جامعه هستیم. من از افرادی که در این شرایط کمک کردند قدردانی میکنم. باید قبول کنیم که مشکلاتی در کشور وجود دارد و اصلاح وضع موجود را یک رسالت ملی بدانیم و برای آن به دنبال راه حل باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجویان را فرزندان خود خواند و تصریح کرد: باید به اعتراضاتشان احترام بگذاریم، اما باید در چارچوب قانون اعتراضات مطرح شود لذا این وظیفه ماست که آنها را آگاه کنیم.
وی با بیان اینکه، در غرب گاهی دیکتاتوری در لباس دموکراسی عرضه میشود، تصریح کرد: دانشگاه میتواند پیشقدم برای ارائه یک الگوی صحیح اجتماعی باشد. این مسئله نقاط قوتی نیز داشت و توانست برای جامعه بیداری ایجاد کند. این شرایط فرصتی است که باید بر روی آن کار کنیم و مدل صحیحی را به جامعه ارائه دهیم.
قناعتی، با بیان اینکه باید در دانشگاه افرادی را انتخاب کنیم که جسور و پخته باشند، مدیریت زمان داشته باشند و بتوانند در بحرانها بهترین تصمیم را بگیرند، خاطر نشان کرد: افرادی که موقعیت شناس نباشند نمیتوانند در بحرانها مفید عمل نمایند. من دست افرادی که در این شرایط برای ساختن کمک کردند را میفشارم. پس از انقلاب در کشور، کارهای بزرگی انجام شده است و البته مشکلاتی نیز وجود دارد. این بحران تمام میشود، اما از همکاران میخواهم که در خصوص روانشناسی بحران کار کنند و به مسئولان در خصوص پسا بحران و مسایل پیرامون آن، آگاهی دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، بازسازی شرایط موجود با استفاده از سرمایه اجتماعی دانشجویان را فرصتی برای تعالی دانشگاه خواند و گفت: عدم رعایت قانون برای هیچ شهروندی برازنده نیست لذا باید این مسئله ریشهای و قانونی حل شود تا زمانی که قانون وجود دارد باید حرمت آن رعایت شود. از همکاران پخته و موجه میخواهم که گروهی برای نقد ایجاد کنند، تا مسائل و مشکلات در این گروه مطرح شود و از همفکری افراد صاحب نظر در آن بهرهمند شوند. گاهی برخی از تحرکات در کشور بر اساس خطای انسانی رخ داده است، اما نباید آن را به پای نظام بگذاریم.
وی ادامه داد: درخواست میکنم که شورایی برای عبور از بحران بگذاریم و این جلسات را هفتگی برقرار کنیم تا آسیبهای بحران کمتر و کمتر شود. نباید این شرایط را ندیده بگیریم اگر افراد به عملکرد هیئترییسه و یا به شرایط کشور نقدی دارند فضای مناسبی برای مطرح کردن آن پیدا کنند. این کمیته میتواند برای حل مشکلات کمک کننده باشد. دوستانی که تمایل به کمک و حضور در این نشستها دارند لطفا اعلام بفرمایند.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام میر مجید سیدقریشی، بخشهایی از نامه حضرت امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر در مورد قضّات و ویژگیهای انان را قرائت کرد و گفت: افرادی را بر مسند قضاوت بنشانید که اگر اشتباهی از آنان سر زد بر خطای خود پافشاری نکنند و مادامی که حق را شناختند برگشت از آن برایشان سخت نباشد و به دنبال حجتها باشند. جنگ امروز، جنگ شناختها است چرا که افراد آنقدر بر باطل پا فشاری میکنند که شبیه حق میشود.
سپس اکبر فتوحی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دستورالعمل اعطای سالانه ترفیع بر مبنای پایه تشویقی را مطرح کرد و گفت: به نظر میرسد که دستورالعملهای ما در خصوص اعطای پایههای تشویقی قدری سخت گیرانهتر از سایر دانشگاه هاست لذا تصمیم به بازنگری در این دستورالعمل گرفتیم.
وی با اشاره به بازنگری در آیین نامه سال ۸۹ تصریح کرد: بر این اساس در نظر داریم به اعضای بورد، اعضای تمام وقت جغرافیایی، افرادی که ثبت اختراع کرده اند، استاد نمونه کشوری هستند و یا در جشنوارههای کشوری حائز رتبه شده اند نیز پایه تشویقی اعطا شود.
فتوحی، با توجه به موضوعات مطرح شده در این جلسه خاطر نشان کرد: نظرات همکاران در این دستورالعمل اعمال و اصلاحیه آن به عنوان مصوبه ابلاغ میشود.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه به معرفی برنامه توانمند سازی پژوهشی اعضای هیات علمی پرداخت و گفت: در این برنامه، ۴۹۰ ساعت برنامه مختلف را برای ارتقاء توان اعضای هیات علمی در نظر گرفتیم و افراد میتوانند ۱۸ ساعت را به اختیار خود و بر اساس نیاز، در طول چهار سال از سبد دورهها انتخاب کنند. همچنین در صورت دریافت گواهینامه فلوشیپ، یک پایه ترفیع تشویقی به اعضای هیئتعلمی تعلق خواهد گرفت.
گفتنی است، در ادامه سید فرشاد علامه، معاون آموزشی دانشگاه، پیشنهاد تمدید حکم ۲ عضو هیئتعلمی وابسته و دریافت پایه تشویقی چند عضو برمبنای امتیاز ارتقا و برگزیدگان جشنوارهها را مطرح کرد که مورد بحث و بررسی اعضای شورا قرار گرفت.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/