فضاپیمای «دارت» مسیر حرکت یک سیارک سرگردان تغییر داد
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، هزاران سال است که سیارکهای سرگردان تهدیدی برای حیات در کره زمین به حساب میآیند و در صورتی که هر کدام از این تکه سنگهای بزرگ کیهانی به سطح زمین اصابت کنند خسارات بسیار زیادی به بار میآورند. حالا سازمان تحقیقات فضایی ناسا اعلام کرده فضاپیمای «دارت»(DART) موفق شده است مدار حرکت سیارک دیمورفوس را تغییر دهد.
اصابت فضاپیمای دارت با سیارک سرگردان دیمورفوس در شرایطی صورت گرفت که ناسا از دو هفته پیش جزئیات مسیر حرکت و سرعت این سیارک را ثبت کرده بود. این فضاپیما پس از برخورد با سیارک ۱۶۰ متری مسیر آن را به اندازه ۳۲ دقیقه تغییر داد. طبق پیشبینی کارشناسان در صورتی که این سیارک مسیر قبلی خود را ادامه میداد قطعاً در آینده به زمین برخورد میکرد.
بیل نلسون، مدیر ناسا میگوید با برنامهریزی انجام شده مأموریت فضاپیمای دارت با موفقیت انجام شد و زمین از تهدیدی بزرگ نجات پیدا کرد. اکنون امیدواریم تجربه پروژه دارت برای حفظ حیات در کره زمین در مقابل تهدیدهای آینده بهکارگیری شود و بتوانیم سپر دفاعی مستحکمی را در سطح کره زمین در برابر سیارکهای سرگردان ایجاد کنیم.
ناسا فضاپیمای دارت در نوامبر ۲۰۲۱ به فضا پرتاب کرد. این فضاپیما با سرعت ۲۲ هزار و ۵۳۰ کیلومتر بر ساعت به سمت سیارک دیمورفوس حرکت کرد و سرانجام در فاصله ۶۸ میلیون مایلی از کره زمین به این جرم کیهانی برخورد کرد. کارشناسان صصنعت فضایی پس از اصابت موفقآمیز دارت با هدف مورد نظر خود ابراز امیدواری کردند که انسانها اکنون به جایگاهی رسیدهاند که احتمالاً دیگر برخورد سیارکهای سرگردان نمیتواند حیات در کره زمین را نابود کند.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/